|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
E vidiš ... ![]() Možda promjena ima utjecaja na TEBE ali nema na profesionalce koji idu iz studija u studio i imaju iste rezultate gdje god da dođu. Promjena mixing okruženja ima utjecaja na mixing decisions ali ne na ZVUK miksa, dakle bitna razlika koju sam prije i napomenuo, da ne pričam da sam ih zorno prikazao na vlastitom primjeru. Dakle, na SSL miksu mi je lead vokal preglasan, na Soundtracs miksu mi je vokal pretih i to su mixing decision ali generalna zvučna slika je vrlo slična. Slažem se da everything matters, ali sam prije naglasio da je kod miksa ubjedljivo najvažnija karika u lancu čovjek, mikseta i outboard su iza toga a daleko, daleko iza toga je akustika. Dokaz tome su tisuće i tisuće mikseva koji su radili isti ljudi u različitim studijima na različitim akustikama ali vrlo sličnim miksetama a dobivali su identične vrhunske rezultate. Ja tebi mogu dati da miksaš u najboljoj akustici na svijetu na Mackie-ju i nikad nećeš dobiti zvuk SSL-a u najgoroj akustici. Razumiješ što želim reći? Zašto ljudi jednostavno ne nazovu Andy Munroa i kažu mu: "Daj mi napravi akustiku da kad smiksam zvuči ko Clearmountain" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Member
|
![]() Quote:
Potpuno sam uveren da cete bolji mix dobiti u kompjuteru na super slusanju na koje ste navikli, nego na ssl u sa ipod slusalicama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Member
|
![]()
Dokazacu vam suprotno. Posaljite mi kanale i zavrseni mix sa ssl a. Miksacu u kompjuteru sa plagovima. Posle cu da okacim oba miksa da ljudi pogode koji je miksan ITB, koji na SSL u
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Senior Member
|
![]()
A u pičku materinu, kad bi se jednom pomagali i izvlačili neke konkretne zaključke bez svađanja i natezanja svako na svoju stranu, mislim da bi se server uru?io
- i proizveo različit zvuk ovisno o monitoringu i akustici ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Member
|
![]()
@Sira
Ma cak nije problem ni u stavovima koliko u iznosenju istih ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Senior Member
|
![]()
Ma da, uvjeren sam da bi da su na pivi fino prodivanili a kad čitam izgleda ko da bi se najradije zatukli monitorima
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ti i dalje preskače? temu da freelancerima nije bitno koje monitore slu?aju u kakvoj akustici ![]() A čuj, svi su uglavnom počeli na isti način. Tako da su bili asistenti, gledali kako to stariji in?enjeri rade i učili. Stvarno ne znam kakve to veze ima sa akustikom. ![]() Ali znam sa čime ima. Ili ima? talent ili nema?. Nema to nikakve veze sa akustikom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Hehe, nisam ja počeo ovu raspravu sa ljudima koji znaju samo kako to izgleda u teoriji ali zato meni koji sam 4 godine radio kao runner i asistent u studiju dijele lekcije o kuhanju kave.. ![]() Mislim da je ovaj thread vrlo zorno prikazao da je za zvuk miksa najbitniji čovjek. Nakon toga je oprema. A tamo negdje ......... je akustika. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Ono sto je gdin Boggy rekao je istina. Onaj inzenjer koji je proveo duze vremena u odlicnim uslovima ima izbazdareno uho, i na neki nacin urezane odnose u glavi koji mu mogu pomoci u odredjenim uslovima koji su manje nego optimalni, video sam cak i jednog coveka koji podosta moze da zakljuci samo gledajuci graficki analizer jer u momentima nije bio siguran sta se desava u opsegu od 60 Hz i nize. Ali i taj steceni odnos i iskustvo ima svoje granice. Svakako je tim ljudima mnogo lakse ssl ov kanal zameniti npr waves ssl plaginom ili necim drugim, iako to nije to , nego nagadjati sta se desava na 60 Hz (ili bilo gde drugde) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | ||
VIP Member
|
![]()
Pa dobro, ajmo onda ozbiljno:
Quote:
![]() Ova druga dva miksa (na najjeftinijem i najskupljem mikseru). Hehe, zar nisi ba? ti napisao ovo: Quote:
![]() Va?no je da ljudi koji posećuju ovaj forum imaju neku temu za razmi?ljanje. Samo ne bi valjalo da u bilo kojoj od ove dve stavke poveruju ni tebi ni meni, nego svojim u?ima (i mozgovima ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Prodao miksetu - sad sam ITB | DaBear | Razno | 29 | 27-10-2010 11:40 AM |
omodaka project - pomeranje multimedijalnih granica - a chik pogodi odakle? | InsaneEyes | Produkcija Elektronske Muzike | 10 | 10-11-2009 12:13 AM |
Preporuka za miksetu | Mogli | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 23-04-2007 12:22 PM |
Sint kviz | relis | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 13-08-2006 12:21 PM |
Synth Kviz - Part 2 | puRe | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 7 | 18-11-2003 05:16 PM |