|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Trebala bi mi neka malo ozbiljnija mikseta, a da je isto tako malo pristupacnija za dzep. Pod tim ozbiljnijim, mislim da zadovoljava danasnje standarde i da ne kvari sound, a pod tim pristupacnijim mislim da ne prelazi puno preko 1000eur. Ima li neko neku ideju?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Mogli, "input" ti je nedovoljan za ozbiljan savet...
Kako bi koristio mixer? treba li ti mic preamp? koliko ulaza? koliko grupa? da li bi je koristio i kao sabirnicu? treba li ti dobar EQ, ili samo cist prolaz? da li bi samo mixao uzlaze iz kompa (DAW) ili bi u mixu i dodavao hardware sintove i klavijature, dakle definisi tvoje potrebe...
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Upravo tako...
Nisi rekao ni broj kanala... Jedino sto mi pada na pamet u toj low budget klasi je Mackie Onyx, ali tu moras da dokupis i FW kartu ako ces ga koristiti kao preamp i konverter. Realno je to sve bacanje para u toj klasi. (osim ako ti ne treba za kafanu, onda uzmes nesto sto trpi udarce i vozi Misko...)
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ljudi, nemojte preterivati. Sta sad, covek koji ima Focusrite Platinum preamp i mislim Rode mic (neki) treba da kupi mixer od 10000e
![]() PO meni je Onyx uper varijanta za project/home snimanja, pre svega kao gomila sasvim solidnih preampa, zamena za big knob, 2 x di box, podmix za klavijature..... Sad bash, mixati na njemu, sabirati, eq-alizovati...... malo je pretenciozno
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ne mogu da kazem da niste u pravu, stvari jesu takve, ali ja jednostavno imam problem kad treba samo stereo da usnimim klavijaturu jer imam samo mono preamp Focusrite Voicemaster. Sta vi imate od mikseta, bas me interesuje?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Mason
|
![]()
Nemaju mixete... a zaista, ako mixer nije bas dobra varijanta, veca steta od njega, nego li korist...
Synth mozes da snimis i pravo u zvucnu kartu... ali, ako ces da ulazes oko 1000 eu, ja bih ti preporucio da vidis kakav AD\DA sa vise kanala mozes da kupis za te pare (ako ti vec tako nesto treba), a s' obzirom da imas Lunu, ukoliko nije Ex verzija, trebas da dokupis ADAT proshirenje ![]() ![]() Mislim, barem bih ja tako radio... ako ti treba 16 kanala, na ADAT expansion za tvoju kartu mozes da vezes tacno toliko... 2X8... Sto je svakako bolje reshenje od jeftinih mixera... Sad, treba videti sta i kako za te pare moze da se nadje... i imas spravu koja ne zavisi od softwera, drivera i sutra dan moze da se veze na bilo koju drugu kartu koja ima ADAT-e... itd... Ako ti to treba i ako ces da upgradeujes sprave u tom smeru...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 22-04-2007 at 10:32 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Ja nemam nikakvu...
Tacnije, imam neki Behringer koji sam ranije koristio samo i iskljucivo za slusalice pevaca, a sada mi sluzi kad klinke dodju na probu. Za bolji (pravi) mixer nemam ni dovoljno novca, niti potrebe koja bi opravdala trosenje. Zadovoljan sam i ovako ![]()
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Preporucujem Behringer DDX3216 sa digit. prosirenjima. Taman ce se uklopiti u budzet.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koju dj miksetu preporucujete? | disco violence | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-09-2009 07:34 PM |