|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
I dalje preskaces temu "na koji su nacin 'freelanceri' naucili zanat"... ili zastupas teoriju da su se takvi (nauceni) rodili.
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ti i dalje preskače? temu da freelancerima nije bitno koje monitore slu?aju u kakvoj akustici ![]() A čuj, svi su uglavnom počeli na isti način. Tako da su bili asistenti, gledali kako to stariji in?enjeri rade i učili. Stvarno ne znam kakve to veze ima sa akustikom. ![]() Ali znam sa čime ima. Ili ima? talent ili nema?. Nema to nikakve veze sa akustikom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
Pri tom su sasvim dovoljno izgradili svoje znanje, sluh i senzibilitet da mogu da smiksaju i na kompjuterskim zvucnicima samo to nece da kazu, jer (opet) ne bi valjalo za posao. Quote:
Znaci ipak si ucio zanat u sredjenom studijskom prostoru a ne samo u svojoj spavacoj sobi? Quote:
![]()
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 30-01-2012 at 04:49 PM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
Ja nikad nisam čuo niti jednog miksing in?enjera da postavlja uvjete ?to se tiče akustike ili monitora. Ali sam ih čuo da tra?e miksetu ili outboard. Quote:
Bojim se nikako ![]() Pa istina je, majku mu staru, evo ja sam najbolji primjer. Stavi? mene bez talenta za miks u Wisselord na SSL 9000 J i ljudi misle da je miksano na Mackie-u ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Meni licno je mnogo bitno kako zvuce zvucnici na kojima cu da radim kad pustim neke svoje mikseve koje poznajem i neke tudje koje smatram referentnim. Nekad se instant naviknem, nekad mi treba malo vise vremena, a na neke monitore (ili sobe u kojima su monitori?) nikako nisam mogao da se naviknem...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Va?no je da TI ima? talenat, nismo mi va?ni. Kako vreme odmiče sve mi se vi?e čini da ovu temu nisi pokrenuo zbog "stručnog" razgovora i diskusije nego zbog... vlastitog talenta
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Prodao miksetu - sad sam ITB | DaBear | Razno | 29 | 27-10-2010 11:40 AM |
omodaka project - pomeranje multimedijalnih granica - a chik pogodi odakle? | InsaneEyes | Produkcija Elektronske Muzike | 10 | 10-11-2009 12:13 AM |
Preporuka za miksetu | Mogli | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 23-04-2007 12:22 PM |
Sint kviz | relis | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 13-08-2006 12:21 PM |
Synth Kviz - Part 2 | puRe | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 7 | 18-11-2003 05:16 PM |