|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
VIP Member
|
![]()
Moja greska za ADI-2,nisam video SPDIF,sorry..
![]() Nemam konkretne prakse sa ADI-2,cuo sam samo kako zvuci ali po elementarnoj logici trebao bi da radi istovremeno konverziju u oba pravca.Da dobije signal na SPDIF in,prosledi ga na XLR uz istovremeno da primi signal sa XLR-a i vrati na SPDIF out.Vecina konvertora radi istovremene konverzije u oba pravca,verovatno i ADI ali svakako je bolje da neko sa foruma,ko ima prakse sa ADI-2 to i potvrdi.
![]() |
#22 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Senior Member
|
![]()
m audio 1010 rack
Specifications
ADI-2 is a both compact and extremely flexible 2-Channel Hi-End AD/DA-converter. The small 9.5" unit offers top notch AD/DA-conversion from/to SPDIF, AES and ADAT, at up to 192 kHz. Its ability to use SPDIF, AES and ADAT format provides outstanding compatibility. Whatever it is - simply get connected! Key features of this extraordinary flexible converter are balanced inputs and outputs, monitoring via headphone out, SteadyClock for optimal converter quality, 3-stage hardware input and output level control, and its capability to run on a wide range of power supplied. Tech Specs Input AD: 1/4" TRS jack and XLR via Neutrik combo jacks, servo-balanced, completely symmetrical, DC-coupled signal path Output AD: ADAT optical or SPDIF optical, SPDIF coaxial, AES/EBU compatible Input DA: ADAT optical or SPDIF optical, SPDIF coaxial, AES/EBU compatible Output DA: 1/4" TRS jack and XLR, servo-balanced, DC-coupled signal path Dynamic range AD: 110 dB RMS unweighted, 113 dBA THD AD: < -110 dB (< 0.00032%) THD+N AD: < -104 dB (< 0.00063%) Crosstalk AD: > 110 dB Dynamic range DA: 116 dB RMS unweighted, 119 dBA (unmuted) THD DA: < -103 dB (< 0.0007 %) THD+N DA: < -100 dB (< 0.001 %) Crosstalk DA: > 110 dB Input/Output level, 0 dBFS @ Hi Gain: +19 dBu Input/Output level, 0 dBFS @ +4 dBu: +13 dBu Input/Output level, 0 dBFS @ -10 dBV: +2 dBV Sample rate internally: 32, 44.1, 48, 64, 88.2 kHz, 96 kHz, 128, 176.4, 192 kHz Sample rate externally: 28 kHz - 200 kHz Frequency response AD/DA, -0.1 dB: 5 Hz - 21.5 kHz (sf 48 kHz) Frequency response AD/DA, -0.5 dB: < 5 Hz - 43.5 kHz (sf 96 kHz) Frequency response AD/DA, -1 dB: < 5 Hz - 70 kHz (sf 192 kHz) Accepted power supply voltage DC 8 V - 28 V, AC 8 V - 20 Dimensions 215 x 44 x 130 mm Warranty: 2 years |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Member
|
![]()
ma nema frke.
![]() Quote:
ako netko zna iz prve ruke za ADI-2 ili neki drugi konverter ili način za takvo ne?to bio bih veoma zahvalan na informaciji/prijedlogu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Member
|
![]() Quote:
ovo su karakteristike. tu ne pi?e ono ?to sam pitao. ![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Senior Member
|
![]()
spdif istovremeno moze dati ulaz i izlaz. jedan cinch je za stereo in, drugi za out, takodje i opticki in/out
adi: Output AD: ADAT optical or SPDIF optical, SPDIF coaxial, AES/EBU compatible Input DA: ADAT optical or SPDIF optical, SPDIF coaxial, AES/EBU compatible Last edited by nikolaivanic; 16-10-2011 at 11:59 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ako uzmes delta rack (pci slot) koja ima izuzetno cist ton, imas alternativu za presonus u snimanju, ili dodatnih 8 ulaz/izlaza u snimanju, ili 8 send/8 ret.. kasnije, ako ti vise lezi delta, batalis presonus, prodas i kupis samo neki stereo vrhunski adda za recording bitnih instrumenata na 2 kanala (vokala napr...), mada sama delta uz dobro predpojacalo razbija.. ps. da li snimas cisto ili vec zamasceno? po meni je bolja opcija ici cisto (osim gde nisi 100% siguran u zvuk da je taj) pa kasnije u procesingu ponovo provlaciti kroz adekvatna predpojacala, overdrivove, zamascivace... jer onda mozes da biras, odustajes... menjas. Last edited by nikolaivanic; 17-10-2011 at 08:04 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Member
|
![]() Quote:
ili zna? iz prve/druge ruke? Quote:
pa onda najbolje da pustim presonusa i gotova stvar. ![]() a, za čisto snimanje, a kasnije zama?ćivanje MORA biti jako dobar konverter, inače se polako gubi slika i procesing nije iste kakvoće. dakle, meni treba 2 AD/DA hi-end za snimanje-AD/monitoring-DA/processing-DA&AD da li kupiti odvojeno AD i DA pa imati dvije ?katulice ili neka pedeseta opcija....svaki prijedlog dobrodo?ao. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Senior Member
|
![]()
mislim da je delta bolja od presonusa, imam je, vrhunski cist ton, nema predpojacala, samo line, oko 400eur (500usa?)
pogledaj podatke, uporedi sa adi i presonusom, a ja sam je testirao sa rme analizerom-bila je excelent za out/in kao send bi bila odlicna, sigurno dosta bolja od procesinga koji ces koristiti na sendovima (narocito distorzije i sl) U isto vreme sam koristio spdif in/out na vise uredjaja, radi ok. na delti najstabilnija na svim freq... + ima world clock za sinhro... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Banned
|
![]() Quote:
Quote:
![]() ![]() Last edited by quake2; 17-10-2011 at 04:12 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() cranesong nisam čuo ali čini mi se da je super. rme onda ne bih uzimao kada ka?e? da neću reći Vauuu, a i načitao sam se da je mrvicu ispod "Vauuu" konvertera pa bi grunuo pare na ne?to jače, da sam na konju ?to se tiče same konverzije. apogee, lavry i slični konverteri se i meni čine da ko?taju puno za ono ?to nude samo ?to mi se isto tako čini, koliko i ekipa govori, da nisu toliko neutralni te da imaju neku određenu "vibru". a znam i albume koji su snimani sa njima. okej, oni su jedni od sto uređaja koji su kori?teni za dotične albume ali krenuo bih od toga, da mi to bude kako spada pa makar ne imao ostali hi-end stuff. nek bude snimljeno kako spada, monitoring mi je rje?en, pa ?to se ne mo?e rje?iti zbog nedostatka alata, naći će se već ideja i način kako da bend zvuči ?armantno i na mjestu. ![]() mytek i benchmark sam imao priliku čuti i zvuče mi jako neutralno, u toliko da mi ispada da pjesma nema neku uzbudljivost koliko je sve ravno i plosnato. tako da bih mo?da uzeo ne?to od te dvije firme za DA, da pobolj?am monitoring i za vađenje kanala na procesing. ali AD bih uzeo ne?to sa koloritom. i dalje nisam siguran kako bih sve to integrirao sam presonusom jer većina firmi tog ranga, kojeg gledam, rade standalone konvertere pa bi mi onda jo? bio tro?ak i komlikacija kupovati za njih nekakve firewire kartice i slično.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Neke sugestije oko kupovanja mikrofon? | IleMacedonia | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 03-06-2010 05:06 PM |
Overclock-korak po korak! | alhoholicar | Computer Hardware | 12 | 12-10-2009 12:14 PM |
Kucni studio - Ideje i sugestije | Spofolica | Dizajn i konstrukcija studija | 97 | 23-06-2009 04:06 PM |
Sugestije za konfiguraciju | SubSonic | Computer Hardware | 7 | 22-02-2009 10:13 AM |
Kontroler HADES VMC-207, vase sugestije... | pulsar 2 | Computer Hardware | 3 | 18-12-2003 06:07 PM |