| 
 | |||||||
| Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  04-05-2008, 12:02 AM | #1 | 
| Junior Member Join Date: May 2008 Location: Podgorica, Montenegro 
				 |  Kucni studio - Ideje i sugestije 

Zdravo, nov sam na forumu i vidim da ima dosta ljudi koji se razumiju u akustiku i "sredjivanje" studija. Dosta sam teksta i topica procitao na tu temu al ipak bih da cujem misljenja i ideje malo strucnijih ljudi...  Ja kao sto vidite na slici dolje imam prilicno dugu sobu i posto je tek useljavam, imam odresene ruke da sa njom napravim sta hocu. Jedini "must" je krevet koji sam smjestio kao sto vidite na slici. E sad, sta dalje ? Gdje je najbolje postaviti sto ? Monitore ? Sta "akusticki" intervenisati ? Soba ce se prije svega koristiti za mixanje, eventualno bih dodao i neki improvizovani vocal booth ako imate neku ideju. Cilj je znaci da sobu/studio sredim akusticki najbolje sto mogu, da rijesim koliko mogu i low, mid i high probleme... Ponavljam, imam skroz odresene ruke da uradim sto hocu, novac nije problem samo je problem sto zivim u CG tako da sto se tice materijala za akusticku obradu izbor je suzen na ponudu u Srbiji i CG... Vrata ce biti klizeca, balkonska-dvostruko ili cak trostruko staklo.  Ako neko ima vremena da odvoji da me malo posavjetuje i da mi neke ideje, bio bih veoma zahvalan ! Unaprijed hvala !   | 
|   |   | 
|  04-05-2008, 12:13 AM | #2 | 
| VIP Member Join Date: Nov 2003 Location: Podgorica, BG 
				 |  Re: Kucni studio - Ideje i sugestije 

Koji ti je budzet?
		 | 
|   |   | 
|  04-05-2008, 12:30 AM | #3 | 
| Pro Member Join Date: Jun 2007 Location: Zagreb/Croatia 

a zashto je pozicija kreveta "must"? kvadratura je dobra, moze se primjenit dobar LEDE dizajn (live end dead end) iliti, sa jedne strane(gdje su monitori)-umrtviti refleksije,apsorbirati sto vise, a sa druge strane ostaviti "zivom", ne apsorbirati mnogo, kontrolirati refleksije difuzorima(2 ili 3D) | 
|   |   | 
|  04-05-2008, 12:52 AM | #4 | 
| Pro Member Join Date: Jan 2005 

Imam jako slican prostor ,  koji takode imam ideju da preradim u studio ( maaalo veci 3,60 x 6 m ) pa cu bas pratiti ovu diskusiju ..... Moj budzet takodje nije preterano ogranicen , mada mi je Boggy rekao da je LEDE uzasno prevazidjen i da ne valja za ovu vrstu prostorije ..... Namena prostora je takodje samo mixanje , tako da necu krasti thread ..... Pozdrav | 
|   |   | 
|  04-05-2008, 12:54 AM | #5 | 

Budzet ? Koliko god treba da bude dobro... @Reinhardt A krevet, pa ne, pozicija nije MUST samo je must da mora biti u sobi  . A ok, ja to kapiram u teoriji, ali ako bi mogao biti malo konkretniji, sta-kako, gdje sta da stavim, koji da bude live a koji dead end i to... Hvala u svakom slucaju   | 
|   |   | 
|  04-05-2008, 12:56 AM | #6 | |
				 |  Re: Kucni studio - Ideje i sugestije Quote: 
 Moj ti je savet da izbegnes vocal boot ( dugo sam o tome mozgao ) jer mali vocal boot pa defaultu ne zvuci dobro , tako da je bolje da snimas u istoj prostoriji , koja bi bila akusticki obradjena ( pogotovo ako hoces da snimas instrumente sa vise mikrofona .... ) a i vocal boot bi ti razbio simetriju sobe i oduzeo dosta mesta , koju ce ti akusticki tretman i onako oduzeti ...... Pozdrav Last edited by Max; 04-05-2008 at 12:59 AM. | |
|   |   | 
|  04-05-2008, 01:02 AM | #7 | 
| VIP Member Join Date: Nov 2003 Location: Podgorica, BG 

Sta to znaci? 20000 eura? Mozes?
		 | 
|   |   | 
|  04-05-2008, 01:06 AM | #8 | 

Last edited by Max; 04-05-2008 at 01:24 AM. Reason: suvisna observacija | 
|   |   | 
|  04-05-2008, 01:30 AM | #9 | |
 @Dvuckovic Pa ne, govorimo o akustickoj obradi sobe za studio, 20000 eura !? Za sta, bass traps od zlata !? | |
|   |   | 
|  04-05-2008, 01:45 AM | #10 | |
 Javice se sutra Boggy , NLP i Joka ..... pa cemo imati vise informacija od strucnjaka iz prve ruke Pozdrav | |
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| Kucni studio | Hayem | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 15-10-2007 12:08 PM | 
| kucni studio | white nigga | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 28-03-2005 01:22 PM |