|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Imam sljedeće:
- Presonus FP10 - Neumann V472-2; 2 ch preamp (lijepo zaobljuje sound, a kada ga se napr?i lijepo dodaje harmoničke distorzije) - Tascam 246 (stari portastudijo kojeg koristim bez kazetice jer onda dodaje previ?e ?uma, samo preampove, slično rade kao i Neumann samo drugačije pumpaju kada ih se nabije) - Proart Verb; stari (pre)jeftin reverb za neprirodni ambijent i efekt - Digitech IPS33 Pitchshifter; jo? jedna super starudija - FMR RNC kompresor - Shure 58 - Sennheiser 431 - AKG 310 - AKG 451b/stereo - Dynaudio BM6A - plugins: ADverb, Waves2500, Drumagog 5, FabFilter bundle, Guitar rig 4, Izotope (Ozone 4, Trash, Spectron), PSP Vintage Warmer, Lexicon PCM bundle, Softube FET Compressor, Tubetech CL 1B + nekolicina VSTi uvijek sam u mogućnosti posuditi jo? koju 57/58 ili ne?to za kick/bass tipa D112. buđet 1000-2000 dolara. radi se uglavnom o agresivnoj rock/alter glazbi. ?to mislite, gdje bi trebao graditi dalje za bolji/br?i/efikasniji/lak?i/ljep?i rad i zvuk? ne?to za svestrane izvore zvuka, a da ima koloraciju u smislu bujnosti i glatkoće po?to Neumann i Tascam preampovi su dosta o?tri kada ih se nakuri. gledam na neke od kompresora: distresor, overstayer. dalje gledam ne?to od preampova: BAE Neve 1073 (prelazi mi buđet ali j*biga, budem upao u dugove ![]() ![]() i gledam mo?da LDC za vokale, drum room i sve ?to treba biti detaljno i veliko. uglavnom, po?to se radi o agresivnoj glazbi moram biti dosta pa?ljiv sa visokim frekvencijama po?to mi nakon ga?enja sa preampovima i kompresijom one budu be?ivotne. RNC mi tu dosta poma?e jer mu je kompresija transparentna te malo dira u visoke, čak i kod jake kompresije. mi?ljenja sam da bi mi za to najbolje pomogla traka ali to mi za sada ne dolazi u obzir. znate i sami za?to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Moja preporuka ti je Golden Age Pre 73.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Sto se preampa tice uzeo sam Great River skoro i mogu da kazem da sam vise nego zadovoljan..
Ako ga navaris na input ima dobre kolorizacije, ako oces cistiji zvuk moze i to preko outputa, loading i impedance takodje rade svoj smek.. Hi Z instrument input isto radi za sve pare! Sve u svemu svajcarski noz od male sprave.. Ovaj moj je ME-1NV i on je mono.. Ako ti trebaju 2 kanala imas MP-2NV koji je isti samo "dupliran'.. Ali s njim vec ulazis u cijenu 1073-jke.
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
A sto se tice LCD-a kad je rijec velikom i detaljnom, svi hvale braunere u toj kategoriji..
Za distressore ne znam nista direktno (licno)... Ali znam da ih koriste mnogi cije trake volim da cujem ![]()
![]() |
#6 | ||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
A Distressor, da, svi ?ivi ih imaju, to izgleda nema pogre?ke ako se odluči kupiti. Bio bih zahvalan za jo? prijedloga i sugestija. Hvala! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
okej. malo mi se razbistrila glava pa dajte mi ju jo? vi skroz razbistrite.
![]() dodao sam jo? RNC, super stvarčica. sad, definitivno ne bih i?ao na distressor ili neki drugi dinamički outboard, jednim dijelom zbog RNC-a, a drugim dijelom zbog toga ?to me bode u oko već dulje vrijeme konverzija AD/DA. Dakle, imam Presonus FP10 i sve je vi?e manje okej s njim nego imam osjećaj kao da ne mogu napredovati u mixu zbog dotične kvalitete konverzije, a bonus tomu mi pridodaje ?to dosta toga procesiram OTB pa na nekim kanalima, a čak i buss-evima prođem DA-AD dva, tri puta i tu mi se čini kao da se su?ava rezolucija na neki način. sve postane nekako ukočeno i u visokima hrapavo. pa sam mislio sljedeće: ILI kupit hi-end dvokanalni AD/DA pa s njim usnimavati sve nakon bubnja i njega koristiti za vi?estruko konvertiranje za procesiranje ILI kupiti hi-end osmokanalni AD/DA pa rije?iti na taj način svo snimanje/monitoring/procesiranje... ova druga varijanta mi se čini jako puno skuplja po?to sve ?to mi je zapelo za oko od konvertera koji su hi-end su samostalni pa treba jo? kupovati kabla?u i neku karticu za povezati ju sa DAW-om tako da ako mi mo?ete preporučiti neku varijantu za taj slučaj, a da je u nekom okviru između 1500-2500 dolara. samo ?to me jo? kod dvokanalnog konvertera muči konekcija. da li bi se moglo to izvesti ovako...uzeo sam primjer da kupujem Rosettu 200 ali ako ima ne?to u tom rangu, a da se mo?e jednostavnije/bolje spojiti molim vas da mi preporučite.. kod mixanja ITB: FP10----spdif out----Rosetta spdif in---XLR out-----monitors mislio sam tako spojiti zbog toga ?to sigurno Rosetta ima bolju DA konverziju pa će i monitori bolje raditi. kod procesiranja to jest koverzije DA-AD: FP10----spdif out----Rosetta spdif in---XLR out---OUTBOARD---Rosetta XLR IN---spdif out---FP10 spdif in za monitoring kod procesiranja: PF10---1/2 out---monitors kod snimanja: Rosetta XLR in---spdif out---FP10 spdif in ne mogu naći informaciju da li kod Rosette ili nekog drugog konvertera dolazi u obzir da istovremeno rade i spdif priključak i analogni canon/jack bio bih jako zahvalan ako bi mi mogao netko pomoći u vezi ovoga! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
nitko?
aj pliz! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Uzmi neki LCD, to nemash.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Neke sugestije oko kupovanja mikrofon? | IleMacedonia | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 03-06-2010 05:06 PM |
Overclock-korak po korak! | alhoholicar | Computer Hardware | 12 | 12-10-2009 12:14 PM |
Kucni studio - Ideje i sugestije | Spofolica | Dizajn i konstrukcija studija | 97 | 23-06-2009 04:06 PM |
Sugestije za konfiguraciju | SubSonic | Computer Hardware | 7 | 22-02-2009 10:13 AM |
Kontroler HADES VMC-207, vase sugestije... | pulsar 2 | Computer Hardware | 3 | 18-12-2003 06:07 PM |