Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-10-2011, 01:50 PM   #21
alen
VIP Member

alen's Avatar

Default Re: Sugestije za sljedeci korak

Moja greska za ADI-2,nisam video SPDIF,sorry..
Nemam konkretne prakse sa ADI-2,cuo sam samo kako zvuci ali po elementarnoj logici trebao bi da radi istovremeno konverziju u oba pravca.Da dobije signal na SPDIF in,prosledi ga na XLR uz istovremeno da primi signal sa XLR-a i vrati na SPDIF out.Vecina konvertora radi istovremene konverzije u oba pravca,verovatno i ADI ali svakako je bolje da neko sa foruma,ko ima prakse sa ADI-2 to i potvrdi.
Old 16-10-2011, 02:36 PM   #22
nikolaivanic
Senior Member

m audio 1010 rack
10 x 10 24-bit/96kHz full-duplex recording interface
8 x 8 analog I/O on balanced/unbalanced 1/4? TRS
S/PDIF digital I/O (coaxial) with 2-channel PCM
SCMS serial copy management control
digital I/O supports surround-encoded AC-3 and DTS pass-through
up to 24-bit/96kHz fidelity
1 x 1 MIDI I/O
analog outs can directly drive up to 7.1 surround
+4dBu/-10dBV operation individually switched on rack-mount unit
word clock I/O for sample-accurate device synchronization
software-controlled 36-bit internal DSP digital mixing/routing
zero-latency monitoring
Apple G5 compatible - Incompatible exceptions
includes Ableton Live Lite music production software, so you can make music right away

Specifications

frequency response:20Hz-22kHz, +/-0.3dB
dynamic range (A-weighted):109dB (A/D), 117dB (D/A)
signal-to-noise ratio (A-weighted):-109 dB (A/D), -117dB (D/A)
THD +N:0.00072% (A/D), 0.00200% (D/A)

ADI-2
is a both compact and extremely flexible 2-Channel Hi-End AD/DA-converter. The small 9.5" unit offers top notch AD/DA-conversion from/to SPDIF, AES and ADAT, at up to 192 kHz. Its ability to use SPDIF, AES and ADAT format provides outstanding compatibility. Whatever it is - simply get connected!
Key features of this extraordinary flexible converter are balanced inputs and outputs, monitoring via headphone out, SteadyClock for optimal converter quality, 3-stage hardware input and output level control, and its capability to run on a wide range of power supplied.
Tech Specs

Input AD: 1/4" TRS jack and XLR via Neutrik combo jacks, servo-balanced, completely symmetrical, DC-coupled signal path
Output AD: ADAT optical or SPDIF optical, SPDIF coaxial, AES/EBU compatible
Input DA: ADAT optical or SPDIF optical, SPDIF coaxial, AES/EBU compatible
Output DA: 1/4" TRS jack and XLR, servo-balanced, DC-coupled signal path
Dynamic range AD: 110 dB RMS unweighted, 113 dBA
THD AD: < -110 dB (< 0.00032%)
THD+N AD: < -104 dB (< 0.00063%)
Crosstalk AD: > 110 dB
Dynamic range DA: 116 dB RMS unweighted, 119 dBA (unmuted)
THD DA: < -103 dB (< 0.0007 %)
THD+N DA: < -100 dB (< 0.001 %)
Crosstalk DA: > 110 dB
Input/Output level, 0 dBFS @ Hi Gain: +19 dBu
Input/Output level, 0 dBFS @ +4 dBu: +13 dBu
Input/Output level, 0 dBFS @ -10 dBV: +2 dBV
Sample rate internally: 32, 44.1, 48, 64, 88.2 kHz, 96 kHz, 128, 176.4, 192 kHz
Sample rate externally: 28 kHz - 200 kHz
Frequency response AD/DA, -0.1 dB: 5 Hz - 21.5 kHz (sf 48 kHz)
Frequency response AD/DA, -0.5 dB: < 5 Hz - 43.5 kHz (sf 96 kHz)
Frequency response AD/DA, -1 dB: < 5 Hz - 70 kHz (sf 192 kHz)
Accepted power supply voltage DC 8 V - 28 V, AC 8 V - 20
Dimensions 215 x 44 x 130 mm
Warranty: 2 years
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2011, 02:37 PM   #23
tomo
Member

tomo's Avatar

Quote:
Originally Posted by alen View Post
Moja greska za ADI-2,nisam video SPDIF,sorry..
ma nema frke.

Quote:
Nemam konkretne prakse sa ADI-2,cuo sam samo kako zvuci ali po elementarnoj logici trebao bi da radi istovremeno konverziju u oba pravca.Da dobije signal na SPDIF in,prosledi ga na XLR uz istovremeno da primi signal sa XLR-a i vrati na SPDIF out.Vecina konvertora radi istovremene konverzije u oba pravca,verovatno i ADI ali svakako je bolje da neko sa foruma,ko ima prakse sa ADI-2 to i potvrdi.
da, i meni logika govori da bi trebao moći i van i unutra, i digitalno i analogno.
ako netko zna iz prve ruke za ADI-2 ili neki drugi konverter ili način za takvo ne?to bio bih veoma zahvalan na informaciji/prijedlogu.
tomo is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2011, 02:42 PM   #24
tomo
Member

tomo's Avatar

Quote:
Originally Posted by nikolaivanic View Post
m audio 1010 rack
10 x 10 24-bit/96kHz full-duplex recording interface
8 x 8 analog I/O on balanced/unbalanced 1/4? TRS
S/PDIF digital I/O (coaxial) with 2-channel PCM
SCMS serial copy management control
digital I/O supports surround-encoded AC-3 and DTS pass-through
up to 24-bit/96kHz fidelity
1 x 1 MIDI I/O
analog outs can directly drive up to 7.1 surround
+4dBu/-10dBV operation individually switched on rack-mount unit
word clock I/O for sample-accurate device synchronization
software-controlled 36-bit internal DSP digital mixing/routing
zero-latency monitoring
Apple G5 compatible - Incompatible exceptions
includes Ableton Live Lite music production software, so you can make music right away

Specifications

frequency response:20Hz-22kHz, +/-0.3dB
dynamic range (A-weighted):109dB (A/D), 117dB (D/A)
signal-to-noise ratio (A-weighted):-109 dB (A/D), -117dB (D/A)
THD +N:0.00072% (A/D), 0.00200% (D/A)

ADI-2
is a both compact and extremely flexible 2-Channel Hi-End AD/DA-converter. The small 9.5" unit offers top notch AD/DA-conversion from/to SPDIF, AES and ADAT, at up to 192 kHz. Its ability to use SPDIF, AES and ADAT format provides outstanding compatibility. Whatever it is - simply get connected!
Key features of this extraordinary flexible converter are balanced inputs and outputs, monitoring via headphone out, SteadyClock for optimal converter quality, 3-stage hardware input and output level control, and its capability to run on a wide range of power supplied.
Tech Specs

Input AD: 1/4" TRS jack and XLR via Neutrik combo jacks, servo-balanced, completely symmetrical, DC-coupled signal path
Output DA: 1/4" TRS jack and XLR, servo-balanced, DC-coupled signal path
Dynamic range AD: 110 dB RMS unweighted, 113 dBA
THD AD: < -110 dB (< 0.00032%)
THD+N AD: < -104 dB (< 0.00063%)
Crosstalk AD: > 110 dB
Dynamic range DA: 116 dB RMS unweighted, 119 dBA (unmuted)
THD DA: < -103 dB (< 0.0007 %)
THD+N DA: < -100 dB (< 0.001 %)
Crosstalk DA: > 110 dB
Input/Output level, 0 dBFS @ Hi Gain: +19 dBu
Input/Output level, 0 dBFS @ +4 dBu: +13 dBu
Input/Output level, 0 dBFS @ -10 dBV: +2 dBV
Sample rate internally: 32, 44.1, 48, 64, 88.2 kHz, 96 kHz, 128, 176.4, 192 kHz
Sample rate externally: 28 kHz - 200 kHz
Frequency response AD/DA, -0.1 dB: 5 Hz - 21.5 kHz (sf 48 kHz)
Frequency response AD/DA, -0.5 dB: < 5 Hz - 43.5 kHz (sf 96 kHz)
Frequency response AD/DA, -1 dB: < 5 Hz - 70 kHz (sf 192 kHz)
Accepted power supply voltage DC 8 V - 28 V, AC 8 V - 20
Dimensions 215 x 44 x 130 mm
Warranty: 2 years

ovo su karakteristike. tu ne pi?e ono ?to sam pitao.
Old 16-10-2011, 11:48 PM   #25
nikolaivanic
Senior Member

spdif istovremeno moze dati ulaz i izlaz. jedan cinch je za stereo in, drugi za out, takodje i opticki in/out
adi:

Last edited by nikolaivanic; 16-10-2011 at 11:59 PM.
Old 17-10-2011, 07:52 AM   #26
nikolaivanic
Senior Member

Quote:
@Tomo
Ako bas insistiras da zadrzis FP10,RME ADI-2 bi sasvim korektno legao u tu pricu.
http://www.rme-audio.de/en_products_adi_2.php

Posto kazes da dosta koristis spoljni procesing,a vec imas par pristojnih preampa,ja bih se otarasio FP10 i razmislio o mozda Lynx Aurora 8. Sa time bi imao opciju 8xAD konvertora za usnimavanja a pri mixu mozes konfigurisati varijantu 2+6,recimo da dva kanala koristis za monitoring a 6 ti ostaje za external procesing.U cubase-u recimo napravis konfiguracije za 6 external FX-s i imas ih svih 6 u radu na insertima gde ti sta treba i 6 outboard sprava koristis istovremeno....

Edit:moja greska,ADI-2 nema SPDIF tako da otpada u kombinaciji sa FP-10.Pogledaj ima li sta od dvakanalnih opcija i kod http://www.blacklionaudio.com/content.php?p=29
Slican predlog - jeftin a cool
Ako uzmes delta rack (pci slot) koja ima izuzetno cist ton, imas alternativu za presonus u snimanju, ili dodatnih 8 ulaz/izlaza u snimanju, ili 8 send/8 ret..
kasnije, ako ti vise lezi delta, batalis presonus, prodas i kupis samo neki stereo vrhunski adda za recording bitnih instrumenata na 2 kanala (vokala napr...), mada sama delta uz dobro predpojacalo razbija..

ps. da li snimas cisto ili vec zamasceno?
po meni je bolja opcija ici cisto (osim gde nisi 100% siguran u zvuk da je taj) pa kasnije u procesingu ponovo provlaciti kroz adekvatna predpojacala, overdrivove, zamascivace... jer onda mozes da biras, odustajes... menjas.

Last edited by nikolaivanic; 17-10-2011 at 08:04 AM.
Old 17-10-2011, 08:45 AM   #27
tomo
Member

tomo's Avatar

Quote:
spdif istovremeno moze dati ulaz i izlaz. jedan cinch je za stereo in, drugi za out, takodje i opticki in/out
adi:
da li si probao istovremeno izlaziti i ulaziti i analogno i digitalno?
ili zna? iz prve/druge ruke?

Quote:
Slican predlog - jeftin a cool
Ako uzmes delta rack (pci slot) koja ima izuzetno cist ton, imas alternativu za presonus u snimanju, ili dodatnih 8 ulaz/izlaza u snimanju, ili 8 send/8 ret..
kasnije, ako ti vise lezi delta, batalis presonus, prodas i kupis samo neki stereo vrhunski adda za recording bitnih instrumenata na 2 kanala (vokala napr...), mada sama delta uz dobro predpojacalo razbija..

ps. da li snimas cisto ili vec zamasceno?
po meni je bolja opcija ici cisto (osim gde nisi 100% siguran u zvuk da je taj) pa kasnije u procesingu ponovo provlaciti kroz adekvatna predpojacala, overdrivove, zamascivace... jer onda mozes da biras, odustajes... menjas.
buđet je oko 2 tisuće dolara, a predla?e? mi deltu.
pa onda najbolje da pustim presonusa i gotova stvar.
a, za čisto snimanje, a kasnije zama?ćivanje MORA biti
jako dobar konverter, inače se polako gubi slika i procesing nije
iste kakvoće.
dakle, meni treba 2 AD/DA hi-end za snimanje-AD/monitoring-DA/processing-DA&AD
da li kupiti odvojeno AD i DA pa imati dvije ?katulice ili neka pedeseta opcija....svaki prijedlog dobrodo?ao.
Old 17-10-2011, 09:55 AM   #28
nikolaivanic
Senior Member

mislim da je delta bolja od presonusa, imam je, vrhunski cist ton, nema predpojacala, samo line, oko 400eur (500usa?)
pogledaj podatke, uporedi sa adi i presonusom, a ja sam je testirao sa rme analizerom-bila je excelent
za out/in kao send bi bila odlicna, sigurno dosta bolja od procesinga koji ces koristiti na sendovima (narocito distorzije i sl)

U isto vreme sam koristio spdif in/out na vise uredjaja, radi ok.
na delti najstabilnija na svim freq... + ima world clock za sinhro...
Old 17-10-2011, 04:00 PM   #29
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by tomo View Post
buđet je oko 2 tisuće dolara, a predlažeš mi deltu.
pa onda najbolje da pustim presonusa i gotova stvar.
Pa normalno,kakva muljava delta 1010???Jedva je se resih i u ono vreme kada je bila jedna od retkih 8in-8out kartica.

Quote:
Originally Posted by tomo View Post
dakle, meni treba 2 AD/DA hi-end za snimanje-AD/monitoring-DA/processing-DA&AD
da li kupiti odvojeno AD i DA pa imati dvije škatulice ili neka pedeseta opcija....svaki prijedlog dobrodošao.
ili da uz mnogo srece uvijas nesto ovakvo a polovno jer je budzet nedovoljan http://www.cranesong.com/hedd-192.html ili ako hoces novo ipak ides na ADI8DS,nece se baciti visak kanala i sa njima neces imati nikakvih problema.Poprilicno su neutralni i pustaju ostatak opreme da u snimku i slusanju odradi svoje.Neces ni u jednom trenutku reci Vauuuu,ali neces se nikada ni zaliti na njih.Takodje analogija da 8 konvertora mora biti 4 puta skuplja varijanta od 2 da bi to bio isti kvalitet koju su s vremena na vreme ovde neki upraznjavali,takodje nema veze s vezom....uvek se jeftinije prodje sa vise kanala konverzije.Apogee je po meni preskup za ono sto se nudi,UA nikada nisam probao,HD3 mi je zvucno slican kao i ADI....muke su to,nema spavanja dok se ne potrosi kesh.Samo nemoj kupovati deltu,molim te

Last edited by quake2; 17-10-2011 at 04:12 PM.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2011, 04:24 PM   #30
tomo
Member

tomo's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Pa normalno,kakva muljava delta 1010???Jedva je se resih i u ono vreme kada je bila jedna od retkih 8in-8out kartica.

ili da uz mnogo srece uvijas nesto ovako a polovno jer je budzet nedovoljan http://www.cranesong.com/hedd-192.html ili ako hoces novo ipak ides na ADI8DS,nece se baciti visak kanala i sa njima neces imati nikakvih problema.Poprilicno su neutralni i pustaju ostatak opreme da u snimku i slusanju odradi svoje.Neces ni u jednom trenutku reci Vauuuu,ali neces se nikada ni zaliti na njih.Takodje analogija da 8 konvertora mora biti 4 puta skuplja varijanta od 2 da bi to bio isti kvalitet koju su s vremena na vreme ovde neki upraznjavali,takodje nema veze s vezom....uvek se jeftinije prodje sa vise kanala konverzije.Apogee je po meni preskup za ono sto se nudi,UA nikada nisam probao,HD3 mi je zvucno slican kao i ADI....muke su to,nema spavanja dok se ne potrosi kesh.Samo nemoj kupovati deltu,molim te
ma necu kupovati deltu, ne vidim nikakvog smisla pa i da mi i bude bolja od presonusa, nema smisla, ionako ću kad tad zavr?iti sa nečim jačim, pa za?to bi sada skakao sa jednog ponija na magarca ili obrnuto.
cranesong nisam čuo ali čini mi se da je super.
rme onda ne bih uzimao kada ka?e? da neću reći Vauuu,
a i načitao sam se da je mrvicu ispod "Vauuu" konvertera
pa bi grunuo pare na ne?to jače, da sam na konju ?to se tiče same konverzije.
apogee, lavry i slični konverteri se i meni čine da ko?taju puno za ono ?to nude samo ?to mi se isto tako čini, koliko i ekipa govori, da nisu toliko neutralni te da imaju neku određenu "vibru". a znam i albume koji su snimani sa njima. okej, oni su jedni od sto uređaja koji su kori?teni za dotične albume ali krenuo bih od toga, da mi to bude kako spada pa makar ne imao ostali hi-end stuff. nek bude snimljeno kako spada, monitoring mi je rje?en, pa ?to se ne mo?e rje?iti zbog nedostatka alata, naći će se već ideja i način kako da bend zvuči ?armantno i na mjestu.

mytek i benchmark sam imao priliku čuti i zvuče mi jako neutralno,
u toliko da mi ispada da pjesma nema neku uzbudljivost koliko je sve ravno i plosnato.
tako da bih mo?da uzeo ne?to od te dvije firme za DA, da pobolj?am monitoring i za vađenje kanala na procesing. ali AD bih uzeo ne?to sa koloritom.
i dalje nisam siguran kako bih sve to integrirao sam presonusom jer većina firmi tog ranga, kojeg gledam, rade standalone konvertere pa bi mi onda jo? bio tro?ak i komlikacija kupovati za njih nekakve firewire kartice i slično....
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules