|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#421 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#422 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Pa, stoga da ja ipak probu?im i petu rupu, ha ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Member
|
![]()
Pozdrav Eomsy
Ako ti nije tesko posalji i reverb time (RT60),da li ima promena sa HelmHoltzom i bez? Ja sam dosta vremena proveo trazeci mesta za resonatore(imam ih dosta) uglavnom po coskovima,svaki od njih je tjunovan na svom mestu(jako bitno).Nema nikakve veze kolike su rupe,kao sto znas vazna je povrsina svih rupa zajedno. Ja sam busio sa svim i svacim pa i po 10mm precnik jer mi je bila na dohvat ruke. Video sam kutiju koju si pravio,mislim da je iverica pretanka i da ta kutija ne moze dati tacne rezultate i da mu efikasnost za tu litrazu moze biti veca.Zidovi kutije(HelmHoltz resonatora )moraju biti jaci(deblji,jaci materijal). |
![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Moderator
|
![]()
Debljina je OK.
We are Dyslexia of Borg. Fusistance is retile. Your ass will be laminated. Nenad Patkovic https://www.facebook.com/NedPat34 https://www.facebook.com/aeracoustics www.aer-acoustics.com http://www.distopiksound.com/ https://mixanalog.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#425 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 01-03-2011 at 05:49 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Pro Member
|
![]()
E sad ono kaj se bojim pitati (jer se kao pouzdam u svoju logiku, koja me "nikada" nije napustila ... tu i tamo mi je "dala" krive smjernice
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() @ Zoki RT60 se nekaj promjenio, ali tu mogu i pripisati polu-zavr?ene binarce ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() [/quote] Treba imati u vidu da pozicija igra znacajnu ulogu sto moze umanjiti efikasnost do potpune besmislenosti tih apsorbera. [/quote] Imam jo? ona dva sjedeća Helmholtza od po cca 125 litara, koji su na kotačima, pa kad i njih u?timam (gerila style ![]() @NLP Htio sam prvo da vidim kaj se de?ava sa jednim ?timovanjem H. rezonatora, da vidim kak to izgleda, a onda idem sa ?timanjem ostala 4 u komadu ![]() P.S. To Boggy. Probat ću premje?tanjem zvučnika da rije?im onaj veliki dip na "dva manja", ali za to mi treba barem cijelo prijepodne, a to do subote nemam, tak da do tada radimo na H-ima, kad već znamo koju gerila tehniku upotrijebiti ... (totalno si mi bacio osmijeh na lice sa tom izjavom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#428 | ||||||
Moderator
|
![]()
pitaj, makar i ne znali da ti damo odgovor
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Mozes da biras: 1. Da narezes gomilu cevi razlicitih duzina, pa da ih gurkas na probu, 2. Ubacis dugacku pa je skracujes testerom za metal 3. Ubacis dugacku pa je izvlacis po malo dok ne bude dovoljno, i onda odrezes visak (s tim sto napravis malu gresku) Pri tom imaj u vidu da svih cetiri pet cevi/rupa rade u "horu" tako da medjusobni uticaji postoje.... nisu preterani ali postoje, takodje mogu da se pojave i parazitne oscilacije zbog sprege dve bliske cevi... no kod tebe nece biti takav slucaj jer ti je apsorpcija u kutiji prilicno "heavy". Quote:
Quote:
![]() ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#429 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Pa da ti pripremam rupe za sanduke za koje ti nisam ja rekao kolike da pravis, nego sada prilagodjavamo tvojim problemima je cista guerrilla ili u prevodu improvizacija! No ... ako vidim da je sagovornik kulturan, i nije smarach/gnjavator, te ako je strpljiv i raspolozen da, pre svega, sam sebi pomogne,... ok.. ja sam spreman da doprinesem koliko znam i umem! ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#430 |
Pro Member
|
![]()
Jbte, 'ko bi reko
![]() He, he, glavno da hoda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
control room, dizajn, pomoc, fokus: apsorberi low mid, hvala! | johnjogurt | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 29-10-2009 07:26 PM |
Color's Control room - sredjivanje prostora | Color | Dizajn i konstrukcija studija | 99 | 05-10-2008 02:16 PM |
kamena stijena u control room-u? | alhoholicar | Dizajn i konstrukcija studija | 24 | 26-03-2007 01:29 AM |
Vocal Booth sa broadband panelima od konoplje - zavrsen | clusterchord | Dizajn i konstrukcija studija | 17 | 04-01-2007 06:07 AM |