|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
E sad ono kaj se bojim pitati (jer se kao pouzdam u svoju logiku, koja me "nikada" nije napustila ... tu i tamo mi je "dala" krive smjernice
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() @ Zoki RT60 se nekaj promjenio, ali tu mogu i pripisati polu-zavr?ene binarce ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||
Moderator
|
![]()
pitaj, makar i ne znali da ti damo odgovor
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Mozes da biras: 1. Da narezes gomilu cevi razlicitih duzina, pa da ih gurkas na probu, 2. Ubacis dugacku pa je skracujes testerom za metal 3. Ubacis dugacku pa je izvlacis po malo dok ne bude dovoljno, i onda odrezes visak (s tim sto napravis malu gresku) Pri tom imaj u vidu da svih cetiri pet cevi/rupa rade u "horu" tako da medjusobni uticaji postoje.... nisu preterani ali postoje, takodje mogu da se pojave i parazitne oscilacije zbog sprege dve bliske cevi... no kod tebe nece biti takav slucaj jer ti je apsorpcija u kutiji prilicno "heavy". Quote:
Quote:
![]() ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Jbte, 'ko bi reko
![]() He, he, glavno da hoda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Mada te cevi nisu basnoslovno skupe... ali na zalost nema sigurne racunice... EDIT: Sve vreme govorim o tankim kanalizacionim (sivim) cevima... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
OK!
Sku?io to ja i ranije ... opet ona moja logika ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Mislim da seckanje tih cevi nece biti preveliki trosak,
Sada su ti rupe duboke 19mm(iv.)+50mm(k.v.), povecati to duplo (15cm) je bilo dovoljno,.... ako nisi siguran... stavi 20cm i onda smo sigurni... jer nismo sasvim sigurni gde ce da odluta peta rupa. ![]() ![]() ![]() pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 01-03-2011 at 10:09 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
To će? da vidi? na samom mjerenju dolje ![]() Prvo, naravno da sam se zjbo i da nemam desetku cijev doma već 11-icu ![]() ![]() Izbu?io ja petu rupu (ovaj put 11 cm), pa dobio ovo (zeleno)... ![]() Izrezao ja 5 komada cijevi od 15 cm (jer sam brijo da ipak zna? o čemu priča? ![]() ![]() E sada opet ono pitanjce. Zar ne bih trebao gledati peak koji dobijem na mjerenju (recimo od bu?enja 4-te do 5-te rupe ... pomak je svega 5 Hz-a na cca. 70 do 75 Hz-a)? Ako je tako, zar ne bih trebao bu?iti rupe sve dok ne dođem do mojih ?eljenih 90-100 Hz-a, po?to umetanje cijevi spu?taju rezoniranje same kutije? Molim VAs, objasnite mi kako da čitam mjerenje koje sam dobio ![]() ![]() P.S. Koliko bi mogao da dobim od samoga točno tjuniranog membranskog absorbera (mislim u Db-ima)? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
control room, dizajn, pomoc, fokus: apsorberi low mid, hvala! | johnjogurt | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 29-10-2009 07:26 PM |
Color's Control room - sredjivanje prostora | Color | Dizajn i konstrukcija studija | 99 | 05-10-2008 02:16 PM |
kamena stijena u control room-u? | alhoholicar | Dizajn i konstrukcija studija | 24 | 26-03-2007 01:29 AM |
Vocal Booth sa broadband panelima od konoplje - zavrsen | clusterchord | Dizajn i konstrukcija studija | 17 | 04-01-2007 06:07 AM |