Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 25-12-2010, 08:02 PM   #16
quake2
Banned

Default Re: Tape saturacija plugovi

Quote:
Originally Posted by MD View Post
Zar ima klinaca koji su spremni platiti i 1000 eura za demo materijal ili ?to ve? a da sviraju ?e??u glazbu (s obzirom koliko sam zamijetio da Arthur takvu produkciju radi)?

I jo? na Balkanu?

Ve?ini klinaca se 1000 eura ?ini ogroman novac...

Na svu srecu ima ih koji su spremni platiti i vise.To su obicno oni frajeri sto prze po moto skupovima i klubovima za neku kintu,sto se ne proseravaju sa skupim telefonima i garderobom iz HM shopa,sto ne posecuju svaki moguci koncert u areni,sto nekada znaju i da prepesace koji kilometar....i malo po malo za par meseci njih petorica skupe kintu za ono cemu su posveceni bez da budu gladni i zedni.Dali ce krajnji ishod biti demo ili snimak za CD....pa to naravno najvise "u normalnom studiju" zavisi od benda.A i posebna tema je gde demo prestaje da bude "demo" i gde na balkanu pocinju "pravi" snimci.1000e nije danas mala cifra ali....podeli je na pet i razmisli dali neko ko nemoze da se snadje i zaradi 200e ima uopste sta da trazi u studiju.Ja sam 95-te platio 24-sata snimanja u jednom osrednjem studiju za ceo nas tadasnji bend 1000 maraka.Ako ti kazem da sam deo tih para zaradio od svirki a deo na njivi beruci "metlice"....mozda ce ti biti vrlo smesno ali kada nesto nameris uvek ima nacina da to i uradis..Za to vreme smo usnimili i izmixali ceo album i nismo ni u jednom trenutku razmisljali dali su to sada demo sniomci ili ovo,ono,kritikovali snimatelja itd...poenta je bila da sto vise ljudi cuje te PESME,da se oprobamo s one strane stakla,vidimo malo gde smo i tako i najvaznije izbacimo iz sebe na "traku" nesto.....neku pricu koju smo hteli da ispricamo.Mozes taj album cuti ovde http://www.myspace.com/terminalruma Posle 15 godina su mi mnoge stvari na njemu smesne ali se ponosim cinjenicom da sam bio u stanju da nesto radim,organizujem,pokrenem se... i da nisam bio jedan od "onih"....vecitih kriticara nesposobnih za bilo sta kojima je sve skupo,lose,ispod nivoa.....Vazno mi je da napomenem i da smo sve svirali i pevali "na prvu" pa vi procenite koliko je tu proba morao da ima jedan "taze iz vojske" dosao bend.Kada mi sada u studio dodje bend posvecen svojoj prici isto koliko smo i mi u tom trenutku bili,ja ga castim sa duplom satnicom za ceo album.
quake2 is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules