|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 | |
VIP Member
|
![]()
Ako će? da svraća? kupiću, mada to inače ne gajim u kući
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#52 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pa znamo ko kombinuje to dvoje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
VIP Member
|
![]()
Misli? na doskora?njeg gosta Foruma? Hehe, nemoj da otkrivamo producentske tajne
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#54 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
ne znam dali si skapirao da su to obrade legendanih stvari iz tog (Motown) perioda..pesme koje su Collinsu drage (iz nekog razloga) i pesme koje je hteo da prepeva i obradi (iz njemu poznatih razloga) ali da zadrze taj "vajb" i sound iz tog perioda. Da li je smece ili nije...?? Pesme su legendarne klasike, on je odpevao super, menjali su intonacije (da mu legnu) itd...zvuci kako treba da zvuci ! Nije Genesis, nije Oldfield, nije In The Air Tonight...nego album obrada. A prica je da su uspeli da prozvedu taj "topli / analogni / mono / retro" zvuk koristeci puno plugova ! To je bila poenta cele price.. Nisu rekli "ne moze to bez trake, bez Neumanna, bez starih gitara i bubnjeva..." nego su seli i uradili sa onim sto su imali ! I to dobro...
![]() |
![]() |
#55 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
Vise mi zvuci kao trud ulozen u "skidanje" zvuka,koliko se uopste uspelo, nego "imali smo nesto da kazemo"! A iskreno bas volim dobre obrade, mada ih je jako malo. Bob Dylan -Guns, Doors - Idol ili Beverley Craven sa prelepom obradom Abbe...sjajno, mada YT nudi samo mono snimak,jbg...itd...! Poenta moje price je da je tape "emulacija" - kao emulacija - cist promasaj. Za druge stvari veoma korisno,kad hoces nesto u zvuku da postignes takvim plug-om - to je ok,bolje je u nekim situacijama koristiti to nego neki eq za neke fine radove na karakteru, ali iskljucivo za dobijanje istog efekta, da zelis da zvuci kao traka, potpuno beskorisno...IMHO. Uostalom, treba znati i kada i zasto uopste koristiti efekat ili traku, kao da ce to da resi bas sve... A ovde salva...a mozda je 2-3 coveka u zivotu upalilo magnetofon... I sad ce opet da se obruse citaoci GS,ali mogu do sutra... I don't give a good goddamn... Sorry za dugacak post...evo, povlacim se...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 24-12-2010 at 08:27 PM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Na zadnjem bandu ?to sam radio, koristio sam ga da malo zaprljam vokale da bolje sjednu... ![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Banned
|
![]() Quote:
Ja lično neću da mi traka zvuči isto kao ne?to prije 20, 30 ili 150 godina! Htio bih po mogućnosti da mi zvuči kao ?to zvuči muzika danas. Saturacija mi predstavlja jednu komponentu u nizu distorzija , overdrajvova, bit kra?era i sličnih zezalica kojim poku?avam da dobijem neki karakter zvuka koji mi je u glavi...Ba? me briga , iskreno, za megnetofone...Opet ti sa pričom ko je "upalio magnetofon" ko nije. Brate, ja ne ?elim da ga imam ni da ga palim. Na dovoljno stvari u svom ?ivotu gubim vrijeme koje bi mogao da iskoristim za ne?to korisno i konkretno! Najveći je "problem" u tome ?to je tehnika stigla dotle da za smije?ne pare mogu da se čine čuda! Onda stvar ostaje samo na kreativnosti . dovitljivosti i vje?tini baratanja onim ?to ima?! Najvi?e me "nervira" u ovakvim pričama ?to se plasiraju kao neke istine i ?to lako mogu da navedu nekog da traći svoje vrijeme sa magnetofonima i raznoraznim starudijama umjesto da se posveti -bilo poslu, bilo umjetničkom stvaranju - kako ko voli! ![]() Vjeruj mi da bi moglo 6 magnetofona da stoji pored mene i da ih ne pogledam...morao bih da budem jaaako dokon i voljan za zezanje... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Pro Member
|
![]()
E jbg, od tri mogućnosti (juče, danas, sutra), ti se uhvatio baš za ovu najgoru.
![]() |
#59 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() Last edited by balthazaar; 25-12-2010 at 02:56 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Pro Member
|
![]()
Cemu toliko pljuvanje i tesenje da je analogna oprema ne potrebna i da usporava rad? Kao da svaki dan radite sa SSL-om, nevenom, Studerom i PT HD3 i 4 puna racka iza ledja pa onda da razumem da pricate iz iskustva i da je to tacno.
Sto se tice komentara da je brzina rada brza ITB/hybrid nego na analognoj konzoli... pre bih rekao da je obrnuta situacija, zapravo, dok isklikces misem po meniju da otvoris neki plugin ili kanal za snimanje, inzinjer na konzoli i sa rackom outboarda sve to uradi jednim okretom. p.s. Studer ili pak Otari MTR90 MK2/3 ne treba da se steluje posle svakog snimanja, dovoljno je jednom nedeljno ili mesecno. Opet, cemu toliko sranje po analognoj opremi, kad se i dalje prave hitovi u SSL studijima. da sam muzicar pre bi otisao u studio koji ima large-format konzolu nego u onaj ko ima digitalni kontrler i midi klavijaturu, bez obzira da li pluginovi imitiraju tu PRAVU Konzolu ili kompresor. Studiji sa mbox 3 i Rode mikrofonima danas naplacuju isto koliko i studio sa SSL-om. (u Americi, u sred LA), 50 eur 1 sat.. jebote U ITB svetu sve se svodi da taj plugin imitira taj pravi hardware... sta je bolje: sex uzivoi lli preko USB pi*ke? Last edited by DzoniPFC; 25-12-2010 at 05:06 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Chris Lord Alge apeluje da se bojkotuju krakovani plugovi | DaBear | Razno | 18 | 27-12-2010 12:19 PM |
EP-34 Tape Echo plug-in for UAD-2 | HeatMan | DSP forum | 4 | 24-09-2010 06:35 PM |
tape saturation plug in? | HeatMan | Audio Software | 10 | 21-04-2008 01:13 AM |
Slovenija, Metro i Gregor Z u Tape Op magazinu | DaBear | Razno | 10 | 25-11-2007 07:08 PM |