Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-12-2010, 01:05 PM   #51
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Tape saturacija plugovi

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
Dje ti je Fanta? Ili makar limunada?
Ako će? da svraća? kupiću, mada to inače ne gajim u kući

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
BTW:
Phil Collins 2010... Smece neopevano! Imam the best of CD koji bi trebalo uramiti,jos gomilu njegovih stvari, pratim rad istog od detinjstva,rad sa Oldfildom, od kad sam poceo da pratim muziku uopste, deci u skolama to treba pustati umesto teorije na muzickom, ali ovo novo, je za moj ukus - golo sranje, i zvucno (kako god da je radjeno) i idejno i kako god hoces...
Eto rekao sam. Fuck yeah!
Ne'm pojma, ima tu jedna stvar koja je va?na - oni su to tako hteli. Mislim, nije da ne znaju "bolje", "toplije", "masnije", ?tatijaznam... hteli su ovako kako je. Za razliku od nas koji uglavnom radimo kako umemo i moramo. A onda sami sebe lo?imo da smo "tako hteli"

Pozdrav,

Vasa
Old 24-12-2010, 01:27 PM   #52
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Ako će? da svraća? kupiću, mada to inače ne gajim u kući

Pozdrav,

Vasa

Pa znamo ko kombinuje to dvoje...

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2010, 02:48 PM   #53
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
Pa znamo ko kombinuje to dvoje...
Misli? na doskora?njeg gosta Foruma? Hehe, nemoj da otkrivamo producentske tajne

Pozdrav,

Vasa
Old 24-12-2010, 03:23 PM   #54
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
S
BTW:
Phil Collins 2010... Smece neopevano! Imam the best of CD koji bi trebalo uramiti,jos gomilu njegovih stvari, pratim rad istog od detinjstva,rad sa Oldfildom, od kad sam poceo da pratim muziku uopste, deci u skolama to treba pustati umesto teorije na muzickom, ali ovo novo, je za moj ukus - golo sranje, i zvucno (kako god da je radjeno) i idejno i kako god hoces...
Eto rekao sam. Fuck yeah!

Poz'

ne znam dali si skapirao da su to obrade legendanih stvari iz tog (Motown) perioda..pesme koje su Collinsu drage (iz nekog razloga) i pesme koje je hteo da prepeva i obradi (iz njemu poznatih razloga) ali da zadrze taj "vajb" i sound iz tog perioda.

Da li je smece ili nije...?? Pesme su legendarne klasike, on je odpevao super, menjali su intonacije (da mu legnu) itd...zvuci kako treba da zvuci !
Nije Genesis, nije Oldfield, nije In The Air Tonight...nego album obrada.

A prica je da su uspeli da prozvedu taj "topli / analogni / mono / retro" zvuk koristeci puno plugova ! To je bila poenta cele price..
Nisu rekli "ne moze to bez trake, bez Neumanna, bez starih gitara i bubnjeva..." nego su seli i uradili sa onim sto su imali ! I to dobro...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2010, 08:25 PM   #55
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
ne znam dali si skapirao da su to obrade legendanih stvari iz tog (Motown) perioda..pesme koje su Collinsu drage (iz nekog razloga) i pesme koje je hteo da prepeva i obradi (iz njemu poznatih razloga) ali da zadrze taj "vajb" i sound iz tog perioda.
Naravno cika Zoki, nisam bas toliko mlad...

Quote:
Da li je smece ili nije...?? Pesme su legendarne klasike, on je odpevao super, menjali su intonacije (da mu legnu) itd...zvuci kako treba da zvuci !
Nije Genesis, nije Oldfield, nije In The Air Tonight...nego album obrada.
Nije Genesis, nije Oldfield, nije In The Air Tonight a nije ni Collins...!

Quote:
A prica je da su uspeli da prozvedu taj "topli / analogni / mono / retro" zvuk koristeci puno plugova ! To je bila poenta cele price..
Nisu rekli "ne moze to bez trake, bez Neumanna, bez starih gitara i bubnjeva..." nego su seli i uradili sa onim sto su imali ! I to dobro...
Nisam skontao nikakvu toplinu ni analogiju ni nista posebno, osim sto je podosta mono,sto i nije nesto bitno. Mislim, OK, ali suma iskustva i godina i onda uzeo da prezvace prezvakanu gumu... Ima za pola godine 13 poseta... Ne kazem da treba da merimo po posecenosti, ali fakat nije privuklo paznju, a nije da nema ljudi zeljnih stare garde i dobrog sounda za sta se prvo vezuje produkcija njegove mjuze!
Vise mi zvuci kao trud ulozen u "skidanje" zvuka,koliko se uopste uspelo, nego "imali smo nesto da kazemo"!

A iskreno bas volim dobre obrade, mada ih je jako malo. Bob Dylan -Guns, Doors - Idol ili Beverley Craven sa prelepom obradom Abbe...sjajno, mada YT nudi samo mono snimak,jbg...itd...!

Poenta moje price je da je tape "emulacija" - kao emulacija - cist promasaj. Za druge stvari veoma korisno,kad hoces nesto u zvuku da postignes takvim plug-om - to je ok,bolje je u nekim situacijama koristiti to nego neki eq za neke fine radove na karakteru, ali iskljucivo za dobijanje istog efekta, da zelis da zvuci kao traka, potpuno beskorisno...IMHO.

Uostalom, treba znati i kada i zasto uopste koristiti efekat ili traku, kao da ce to da resi bas sve...
A ovde salva...a mozda je 2-3 coveka u zivotu upalilo magnetofon...
I sad ce opet da se obruse citaoci GS,ali mogu do sutra...
I don't give a good goddamn...

Sorry za dugacak post...evo, povlacim se...

Last edited by Bockie; 24-12-2010 at 08:27 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2010, 08:41 PM   #56
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
http://dl.dropbox.com/u/4063301/FerricTDS.rar ? radi se o ferric TDS plug inu , free je , ne znam zasto sam ga postovao ali ne moze da skodi (da se proba)

Na zadnjem bandu ?to sam radio, koristio sam ga da malo zaprljam vokale da bolje sjednu...

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
MD is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2010, 09:02 PM   #57
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:

Poenta moje price je da je tape "emulacija" - kao emulacija - cist promasaj. Za druge stvari veoma korisno,kad hoces nesto u zvuku da postignes takvim plug-om - to je ok,bolje je u nekim situacijama koristiti to nego neki eq za neke fine radove na karakteru, ali iskljucivo za dobijanje istog efekta, da zelis da zvuci kao traka, potpuno beskorisno...IMHO.

Uostalom, treba znati i kada i zasto uopste koristiti efekat ili traku, kao da ce to da resi bas sve...
A ovde salva...a mozda je 2-3 coveka u zivotu upalilo magnetofon...
I sad ce opet da se obruse citaoci GS,ali mogu do sutra...
I don't give a good goddamn...

Sorry za dugacak post...evo, povlacim se...
pod 1. nije "salva"- najvi?e sam ti se "suprostavio" ja...onda bi mogao meni direktno i da se obraća?....

Ja lično neću da mi traka zvuči isto kao ne?to prije 20, 30 ili 150 godina! Htio bih po mogućnosti da mi zvuči kao ?to zvuči muzika danas. Saturacija mi predstavlja jednu komponentu u nizu distorzija , overdrajvova, bit kra?era i sličnih zezalica kojim poku?avam da dobijem neki karakter zvuka koji mi je u glavi...Ba? me briga , iskreno, za megnetofone...Opet ti sa pričom ko je "upalio magnetofon" ko nije. Brate, ja ne ?elim da ga imam ni da ga palim. Na dovoljno stvari u svom ?ivotu gubim vrijeme koje bi mogao da iskoristim za ne?to korisno i konkretno!

Najveći je "problem" u tome ?to je tehnika stigla dotle da za smije?ne pare mogu da se čine čuda! Onda stvar ostaje samo na kreativnosti . dovitljivosti i vje?tini baratanja onim ?to ima?!

Najvi?e me "nervira" u ovakvim pričama ?to se plasiraju kao neke istine i ?to lako mogu da navedu nekog da traći svoje vrijeme sa magnetofonima i raznoraznim starudijama umjesto da se posveti -bilo poslu, bilo umjetničkom stvaranju - kako ko voli! Brate - reci- "Dragi su mi magnetofoni i milo mi je da se igram sa njima" - To je super! A ne da se valja priča kako je to neko neprevaziđeno čudo koje samo rijetko odabrani znalci imaju i kapiraju...izgleda ne kapira vi?e ni Phill Collins, ni drugari sa GS-a...niko ne kapira sem Big Bockie!

Vjeruj mi da bi moglo 6 magnetofona da stoji pored mene i da ih ne pogledam...morao bih da budem jaaako dokon i voljan za zezanje...
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2010, 11:37 PM   #58
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
Htio bih po mogućnosti da mi zvuči kao što zvuči muzika danas.
E jbg, od tri mogućnosti (juče, danas, sutra), ti se uhvatio baš za ovu najgoru.
Old 25-12-2010, 02:51 AM   #59
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
E jbg, od tri mogućnosti (juče, danas, sutra), ti se uhvatio ba? za ovu najgoru.
Takva je kakva je...?ta se tu mo?e!? Sad kad bi ja tebi pričao ?ta bi ja volio i kako bi volio da je (a nije) bio bih smije?an... A, na?alost, jo? uvijek u sebi ne prepoznajem ne?to čime bih mogao da promjenim tok svjetske muzike i zvuka , a ako to uradim - saznaće? vjerovatno Do tada ću poku?avati da budem u toku s vremenom...

Last edited by balthazaar; 25-12-2010 at 02:56 AM.
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2010, 04:59 AM   #60
DzoniPFC
Pro Member

Cemu toliko pljuvanje i tesenje da je analogna oprema ne potrebna i da usporava rad? Kao da svaki dan radite sa SSL-om, nevenom, Studerom i PT HD3 i 4 puna racka iza ledja pa onda da razumem da pricate iz iskustva i da je to tacno.
Sto se tice komentara da je brzina rada brza ITB/hybrid nego na analognoj konzoli...
pre bih rekao da je obrnuta situacija, zapravo, dok isklikces misem po meniju da otvoris neki plugin ili kanal za snimanje, inzinjer na konzoli i sa rackom outboarda sve to uradi jednim okretom.

p.s. Studer ili pak Otari MTR90 MK2/3 ne treba da se steluje posle svakog snimanja, dovoljno je jednom nedeljno ili mesecno.

Opet, cemu toliko sranje po analognoj opremi, kad se i dalje prave hitovi u SSL studijima. da sam muzicar pre bi otisao u studio koji ima large-format konzolu nego u onaj ko ima digitalni kontrler i midi klavijaturu, bez obzira da li pluginovi imitiraju tu PRAVU Konzolu ili kompresor. Studiji sa mbox 3 i Rode mikrofonima danas naplacuju isto koliko i studio sa SSL-om. (u Americi, u sred LA), 50 eur 1 sat.. jebote

U ITB svetu sve se svodi da taj plugin imitira taj pravi hardware...

sta je bolje: sex uzivoi lli preko USB pi*ke?

Last edited by DzoniPFC; 25-12-2010 at 05:06 AM.
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules