Quote:
Originally Posted by Arthur
su?tinski gre?i? ?to se ovih poslednjih tiče. To ?to je gomila debila dohvatila kompove i rade lo?u produkciju za male pare je zapravo dobro po ljude koji znaju ?ta rade. Meni je studio prepun klinaca koji su se već opekli snimajući ceo album kod nekoga na gajbi za 1000e. Na kraju skontaju staru narodnu maximu - kolko para tolko muzike. Realno je da dostupnost oruđa za rad su?tinski nije lo?a stvar.. skoro je Trevor Horn rekao - pa već stotinama godina svi imaju i četkicu i platno i ulje pa nisu svi Rembrant ili Van Gogh.
|
Drago mi je da si promenio mi?ljenje. Tehnika narodu!
Quote:
Originally Posted by Arthur
Mislim da taj rezon negodovanja i ozlojeđenost najče?će gaje ljudi koji zapravo nemaju rezultata boljih od tih istih klinaca sa 4e na sat, bez obzira ?to su proveli mladost kraj magnetofona i analognih mixeta, pa su zapravo sad u ovoj eri ostali bez posla. Ne skontaj me pogre?no, ne mislim da spada? u takve, samo si mo?da od takvih usvojio taj metod razmi?ljanja. Svojim u?ima sam čuo mnoge legende BG zvuka kako lagano odlaze u tri lepe jer ne mogu dr?ati korak sa vremenom i tehnologijom, i sve ih vi?e hvata apatija umesto da samokritički identifikuju problem. To svakako nije slučaj sa svima, i ima onih koji se ODLIČNO dr?e i i dalje zadaju domaće zadatke svim FruityLoops producentima
|
Ma... sa 25 godina se lo?i? na to ?to si konačno provalio lični dojajčani lanac za snimanje akustične gitare, u tridesetoj kapira? da si apsolvirao snimanje bubnja, sa 35 miksa? do jaja, u četrdesetoj-četrdeset petoj polako počinje? da shvata? kako "klinci" ne kapiraju i ne uva?avaju tvoje znanje, pa se vrti? sa likovima iz svoje generacije (+/- 10 godina) koji te kapiraju i koje poznaje?, pa onda organizujete zajedničke tezge. To je prilično uobičajen ?ivotni put studijskog radnika i nema nikakve veze sa tehnolo?kim napretkom, trakama, saturacijom i analogijom.
Onda u pedesetoj napi?e? ovako besmislen post poput mog, poslu?a? Diskomer na Studiju B (moj omiljeni referentni kanal za domaću pop mainstream produkciju), ode? u podrum da proveri? stanje kiselog kupusa i usput se pita?: "za?to sve ove pesme zvuče kao da su iza?le iz istog studija?"
Pozdrav,
Vasa