Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-12-2010, 06:44 PM   #71
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Default Re: Tape saturacija plugovi

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Drago mi je da si promenio mi?ljenje. Tehnika narodu!
Da, samo ?to Arthur misli da je jedino pozitivno u tome "tehnika narodu" proces dovođenja pameti iz dupeta u glavu, sa krajnjim ciljem da svi debili na kraju opet odu u profi studio i od debila postanu cenjene mu?terije. A ima mnogo solidno produciranih domaćih albuma urađenih u domaćoj radinosti, da ne nabrajam sad, znate bolje od mene ko je sve snimao u sopstvenoj re?iji.
Old 25-12-2010, 06:44 PM   #72
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
He,he...pa sta su to ti klinci ocekivali za 1000e pa se sada kao opekli?Da su platili dve,tri verovatno bi dobili nesto bolje i na istom mestu i da su jos malo vezbali,radili na sebi....kao sto uglavnom ne rade,pogotovo ta "vecito ozlojedjena" ekipa, sve bi to bilo vise nalik Metallici, mada oni za 1000e u sustini hoce "isto" kao Metallica.A u pravu si da danas svaki supak otvara studio i snima za bud zasta,tako je to na zalost.Takodje si u pravu da su se nekada i kojekakvi buzdovani slepali kao studiski magovi samo zato sto su jedini u gradu imali da kupe preskupe studiske sprave ili zato sto ga je teca zaposlio u drzavnom studiju.Danas svako normalan moze kroz par godina rada,truda i odricanja da obezbedi sebi dobre alatke,posle toga dolaze znanje i talenat......pa kom obojci,kom martinkePozdrav

Zar ima klinaca koji su spremni platiti i 1000 eura za demo materijal ili što već a da sviraju žešću glazbu (s obzirom koliko sam zamijetio da Arthur takvu produkciju radi)?

I još na Balkanu?

Većini klinaca se 1000 eura čini ogroman novac...

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One

Last edited by MD; 25-12-2010 at 06:48 PM.
MD is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2010, 06:50 PM   #73
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by DzoniPFC View Post

sta je bolje: sex uzivoi lli preko USB pi*ke?
Ta priča je totalno bezveze....ajde onda ne treba ni tako...treba snimati ispred one cijevi dok aparat reže direktno na ploču - jačina insrumenata se regulisala razdaljinom muzičara od cijevi To je bio jedini način miksanja To je ril dil

Eto to je SEKS!

Ja pro studije ne dovodim u pitanje, ali dovodim u pitanje da pro studije čini gomila starudije i stotine hiljada dolara kao što je nekad...a definitivno jedna od komponenti koja čini pro studio, danas, 25. decembra 2010 godine nije faking magnetofon.

Čuš magnetofon....

Last edited by balthazaar; 25-12-2010 at 07:07 PM.
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2010, 06:58 PM   #74
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
A ima mnogo solidno produciranih domaćih albuma urađenih u domaćoj radinosti, da ne nabrajam sad, znate bolje od mene ko je sve snimao u sopstvenoj re?iji.
Da, to je večita dilema: ko je "snimao", ko je "producirao", a ko je "miksovao". I ko je na kraju zaslu?an za "solidnu produkciju u domaćoj radinosti". Nemam pojma. Na koga konkretno misli??

A Arthur će sam da objasni na ?ta je mislio. Ja sam pak imao u vidu onu temu: http://www.rumski.com/forum/showthre...ight=akademija

Pozdrav,

Vasa

P.S.
Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
definitivno jedna od komponenti koja čini pro studio, danas, 25. decembra 2010 godine nije faking magnetofon.
Word! Mada, mnogo hiljada dolara za "pro studio" je i dalje u igri - prostor, akustika, mikrofoni, sva?ta ne?to. Skupo. I va?no.

Last edited by awacs; 25-12-2010 at 07:12 PM. Reason: Word
awacs is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2010, 07:24 PM   #75
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Word! Mada, mnogo hiljada dolara za "pro studio" je i dalje u igri - prostor, akustika, mikrofoni, svašta nešto. Skupo. I važno.
Aposlutno ! Baš sam to htio da kažem...od stotina hiljada je sada to u hiljade svedeno...po mojim nekim procjenama , doduše računajući da čovjek već ima neki prostor, nekih 10 000 e može da stvori jako pristojan studio! Ne kažem vrhunski ali prilično dobar...normalno...ITB sa minimuom outborda...kasnije naravno da se dokpi mikrofona preampa i šta čovjeku treba...

Last edited by balthazaar; 25-12-2010 at 07:29 PM.
Old 25-12-2010, 07:32 PM   #76
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Da, to je večita dilema: ko je "snimao", ko je "producirao", a ko je "miksovao". I ko je na kraju zaslu?an za "solidnu produkciju u domaćoj radinosti". Nemam pojma. Na koga konkretno misli??
Recimo Veliki prezir, Rebel Star...
Old 25-12-2010, 07:35 PM   #77
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Lovu ne bih žalio za preampe i mikrofone! A centa ne bih dao za kompresore i ostali outboard na na koji je nekad išlo puno love...Bazirao bih sve na midi mikseru , a dobro bi bilo imati API ili SLL channel strip...ili oba...koje će mi vrag onda bilo kakva konzola...!? Channel stripove bih koristio samo u lancu snimanja i kad mi sve uđe u komp - tu bih definitino završavao priču sa kablovima Lanac bi mi se naravno zavšavao direktno u karti, bez ikakvog miksera kao posredinka...i ne idu te trake više nigdje iz kompa....nikakva provlačenja, ni presvlačenja... Pa udri po plagovima!

Takođe...doboro bi bilo, imati odvojene kompove za miksanje i neke druge djelatnosti...npr...ko radi sa midijem - jedan poseban komp iz koga će da vuče velike biblioteke, tako da se resursi kompa za miksnanje ne opterećuju time...i bog te veselio!

Tako će i biti ako budem pravio svoj studio...

Last edited by balthazaar; 25-12-2010 at 07:58 PM.
Old 25-12-2010, 08:02 PM   #78
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by MD View Post
Zar ima klinaca koji su spremni platiti i 1000 eura za demo materijal ili ?to ve? a da sviraju ?e??u glazbu (s obzirom koliko sam zamijetio da Arthur takvu produkciju radi)?

I jo? na Balkanu?

Ve?ini klinaca se 1000 eura ?ini ogroman novac...

Na svu srecu ima ih koji su spremni platiti i vise.To su obicno oni frajeri sto prze po moto skupovima i klubovima za neku kintu,sto se ne proseravaju sa skupim telefonima i garderobom iz HM shopa,sto ne posecuju svaki moguci koncert u areni,sto nekada znaju i da prepesace koji kilometar....i malo po malo za par meseci njih petorica skupe kintu za ono cemu su posveceni bez da budu gladni i zedni.Dali ce krajnji ishod biti demo ili snimak za CD....pa to naravno najvise "u normalnom studiju" zavisi od benda.A i posebna tema je gde demo prestaje da bude "demo" i gde na balkanu pocinju "pravi" snimci.1000e nije danas mala cifra ali....podeli je na pet i razmisli dali neko ko nemoze da se snadje i zaradi 200e ima uopste sta da trazi u studiju.Ja sam 95-te platio 24-sata snimanja u jednom osrednjem studiju za ceo nas tadasnji bend 1000 maraka.Ako ti kazem da sam deo tih para zaradio od svirki a deo na njivi beruci "metlice"....mozda ce ti biti vrlo smesno ali kada nesto nameris uvek ima nacina da to i uradis..Za to vreme smo usnimili i izmixali ceo album i nismo ni u jednom trenutku razmisljali dali su to sada demo sniomci ili ovo,ono,kritikovali snimatelja itd...poenta je bila da sto vise ljudi cuje te PESME,da se oprobamo s one strane stakla,vidimo malo gde smo i tako i najvaznije izbacimo iz sebe na "traku" nesto.....neku pricu koju smo hteli da ispricamo.Mozes taj album cuti ovde http://www.myspace.com/terminalruma Posle 15 godina su mi mnoge stvari na njemu smesne ali se ponosim cinjenicom da sam bio u stanju da nesto radim,organizujem,pokrenem se... i da nisam bio jedan od "onih"....vecitih kriticara nesposobnih za bilo sta kojima je sve skupo,lose,ispod nivoa.....Vazno mi je da napomenem i da smo sve svirali i pevali "na prvu" pa vi procenite koliko je tu proba morao da ima jedan "taze iz vojske" dosao bend.Kada mi sada u studio dodje bend posvecen svojoj prici isto koliko smo i mi u tom trenutku bili,ja ga castim sa duplom satnicom za ceo album.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2010, 08:05 PM   #79
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
Aposlutno ! Ba? sam to htio da ka?em...od stotina hiljada je sada to u hiljade svedeno...po mojim nekim procjenama , dodu?e računajući da čovjek već ima neki prostor, nekih 10 000 hiljada mo?e da stvori jako pristojan studio!
Na?alost, i nekad i sad - sve ko?ta isto. Nije va?no koliko te ne?to ko?ta nego koliko brzo se to ulaganje vrati u vidu zarade.

Sa 10.000 ne mo?e? da napravi? NI?TA osim ličnog "ateljea" (?to samo po sebi nije lo?e). Jebiga, "profesionalni studio" je oduvek ko?tao od 50.000 pa navi?e. Izolacija + akustička obrada + klonja + čajna kuhinja + "chill out room" + svetlo + kablovi + gomila gluposti koje mi ovog trenutka ne padaju na pamet...

Ona "oprema" koju klijenti vide kad uđu u studio je cca 1/4 celokupnog ulaganja. Čak i to je prilično optimističan pogled na "biznis". Mislim, to ?to je danas moguće u?tedeti prostor u racku jerbo svi imaju neku ITB verziju SSL i 1176 ne znači ni?ta. Klijentima naplaćuje? utisak da su u?li u studio, a ne u nekakvu prostoriju sa nagomilanom opremom. A to ko?ta. Nisam ba? najbolje objasnio, ali cenim da kapira? ?ta pričam

Pozdrav,

Vasa
Old 25-12-2010, 08:09 PM   #80
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

U potpunosti kapiram šta govoriš i to jeste tako....nego sam ja mislio 10.000 isključivo za studijsku opremu...Računajući da čovjek ima već sređen i prilagođen prostor.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules