|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#71 |
Pro Member
|
![]()
Da, samo ?to Arthur misli da je jedino pozitivno u tome "tehnika narodu" proces dovođenja pameti iz dupeta u glavu, sa krajnjim ciljem da svi debili na kraju opet odu u profi studio i od debila postanu cenjene mu?terije. A ima mnogo solidno produciranih domaćih albuma urađenih u domaćoj radinosti, da ne nabrajam sad, znate bolje od mene ko je sve snimao u sopstvenoj re?iji.
![]() |
#72 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Zar ima klinaca koji su spremni platiti i 1000 eura za demo materijal ili što već a da sviraju žešću glazbu (s obzirom koliko sam zamijetio da Arthur takvu produkciju radi)? I još na Balkanu? Većini klinaca se 1000 eura čini ogroman novac... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 25-12-2010 at 06:48 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Banned
|
![]()
Ta priča je totalno bezveze....ajde onda ne treba ni tako...treba snimati ispred one cijevi dok aparat reže direktno na ploču - jačina insrumenata se regulisala razdaljinom muzičara od cijevi
![]() ![]() ![]() Eto to je SEKS! Ja pro studije ne dovodim u pitanje, ali dovodim u pitanje da pro studije čini gomila starudije i stotine hiljada dolara kao što je nekad...a definitivno jedna od komponenti koja čini pro studio, danas, 25. decembra 2010 godine nije faking magnetofon. Čuš magnetofon.... Last edited by balthazaar; 25-12-2010 at 07:07 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
A Arthur će sam da objasni na ?ta je mislio. Ja sam pak imao u vidu onu temu: http://www.rumski.com/forum/showthre...ight=akademija Pozdrav, Vasa P.S. Word! Mada, mnogo hiljada dolara za "pro studio" je i dalje u igri - prostor, akustika, mikrofoni, sva?ta ne?to. Skupo. I va?no.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 25-12-2010 at 07:12 PM. Reason: Word |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Banned
|
![]()
Aposlutno ! Baš sam to htio da kažem...od stotina hiljada je sada to u hiljade svedeno...po mojim nekim procjenama , doduše računajući da čovjek već ima neki prostor, nekih 10 000 e može da stvori jako pristojan studio! Ne kažem vrhunski ali prilično dobar...normalno...ITB sa minimuom outborda...kasnije naravno da se dokpi mikrofona preampa i šta čovjeku treba...
Last edited by balthazaar; 25-12-2010 at 07:29 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Pro Member
|
![]()
Recimo Veliki prezir, Rebel Star...
![]() |
#77 |
Banned
|
![]()
Lovu ne bih žalio za preampe i mikrofone! A centa ne bih dao za kompresore i ostali outboard na na koji je nekad išlo puno love...Bazirao bih sve na midi mikseru , a dobro bi bilo imati API ili SLL channel strip...ili oba...koje će mi vrag onda bilo kakva konzola...!? Channel stripove bih koristio samo u lancu snimanja i kad mi sve uđe u komp - tu bih definitino završavao priču sa kablovima
![]() ![]() ![]() Takođe...doboro bi bilo, imati odvojene kompove za miksanje i neke druge djelatnosti...npr...ko radi sa midijem - jedan poseban komp iz koga će da vuče velike biblioteke, tako da se resursi kompa za miksnanje ne opterećuju time...i bog te veselio! ![]() Tako će i biti ako budem pravio svoj studio... Last edited by balthazaar; 25-12-2010 at 07:58 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Sa 10.000 ne mo?e? da napravi? NI?TA osim ličnog "ateljea" (?to samo po sebi nije lo?e). Jebiga, "profesionalni studio" je oduvek ko?tao od 50.000 pa navi?e. Izolacija + akustička obrada + klonja + čajna kuhinja + "chill out room" + svetlo + kablovi + gomila gluposti koje mi ovog trenutka ne padaju na pamet... Ona "oprema" koju klijenti vide kad uđu u studio je cca 1/4 celokupnog ulaganja. Čak i to je prilično optimističan pogled na "biznis". Mislim, to ?to je danas moguće u?tedeti prostor u racku jerbo svi imaju neku ITB verziju SSL i 1176 ne znači ni?ta. Klijentima naplaćuje? utisak da su u?li u studio, a ne u nekakvu prostoriju sa nagomilanom opremom. A to ko?ta. Nisam ba? najbolje objasnio, ali cenim da kapira? ?ta pričam ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#80 |
Banned
|
![]()
U potpunosti kapiram šta govoriš i to jeste tako....nego sam ja mislio 10.000 isključivo za studijsku opremu...Računajući da čovjek ima već sređen i prilagođen prostor.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Chris Lord Alge apeluje da se bojkotuju krakovani plugovi | DaBear | Razno | 18 | 27-12-2010 12:19 PM |
EP-34 Tape Echo plug-in for UAD-2 | HeatMan | DSP forum | 4 | 24-09-2010 06:35 PM |
tape saturation plug in? | HeatMan | Audio Software | 10 | 21-04-2008 01:13 AM |
Slovenija, Metro i Gregor Z u Tape Op magazinu | DaBear | Razno | 10 | 25-11-2007 07:08 PM |