Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-04-2016, 06:12 PM   #11
obicni user
Member

Default Re: par pitanja

Pa sad piva-sok...jbga u krajnost. Tako nikad ne bi vozio auto.. Ali da opcija stoji ��
Sto se pak tice rada karte thnx. No sad cu malo opet baljrzgati. Ako je samo latencija u pitanju, znaci li da bi neka elektronska glazba mogla kvalitetno da se napravi i bez karte. Msm teoretski.. Inace thnx na odgovorima
obicni user is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2016, 06:29 PM   #12
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Haxli View Post
^ `si mogao da za primer iskoristish gusti sok? Manje dusha boli
Mogao sam, ali pivo poštujem više nego gusti sok

Šalu na stranu, laptopove na tulume nose samo oni koji imaju viška novca (ili laptopova), a manjka mozga. Ili od tuluma zarađuju toliko da im kompjuter dođe kao potrošna roba. Ne bih rekao da @obicni_user pripada nijednoj od pobrojanih kategorija.

Pozdrav,

Vasa
Old 11-04-2016, 06:45 PM   #13
obicni user
Member

Ne, ne pripada. Ali ni tulum ne podrazumjeva ono sto inace znaci. Krivi izraz. Ipak su tu neki stariji klinci..4 banke pa vise. Naravno sve je moguce. Do sad nije bilo takvih situejsa ali nikad se ne zna
Old 11-04-2016, 06:58 PM   #14
Haxli
Pro Member

Quote:
Originally Posted by obicni user View Post
Pa sad piva-sok...jbga u krajnost. Tako nikad ne bi vozio auto.. Ali da opcija stoji ��
Jednostavno vishe volim kada se prosipa sok nego pivo, chka i kada se pishe o tome :P

Quote:
Ako je samo latencija u pitanju, znaci li da bi neka elektronska glazba mogla kvalitetno da se napravi i bez karte. Msm teoretski..
Zato sam na pochetku te rechenice s letacijom rekao "najprostije moguce"
Kvalitetno hmm teshko do skoro nemoguce... sad opet shta je "kvaliteno"...
Kad gitaru kachish na obichnu integrisanu zvuchnu i sl. koje nisu predvidjene
za to mislim da ti treba Di box (ili kako se to vec zove) da bi izbegao mogucnost
da sprzish istu...
Naravno, menje vishe svi smo pravili svakakve svinjarije da bi doshli do nekog rezultata, neke su koshtale
vishe neke manje... neki su dobilo ono shto su hteli i bili srecni neki nisu

Nije sve tako linerano. Najboji cpu+ram+had+zvuchna ne znachi da cesh imati i najbolje
rezlutate... jer na sve to dolazi OS, driver, softver, plagovi i sl. (da i ne pominjem preampe,
mikrofone, kablove, distorzirane snimke, monitore, prostoriju i sl.)

Neka kartica ti treba, to je de`fakto.

Elem, shto ti ne bi rekao shta tebi teachno treba, shta tacno hocesh da radish i koliko para planirash da
potroshish... siguran sam da ce biti ljudi na forumu, koji ce ti dati neke korisne savete shta da uzmesh...

edit:
Quote:
Originally Posted by awacs View Post
mogao sam, ali pivo poštujem više nego gusti sok
ahaa, skapirao sam, hteo si kvaliteno da upropastih tehniku lol iskusno...

mali off
ja sam mislio da je vreme noshenja laptopova na zurke proshlo, telefoni su in

Last edited by Haxli; 11-04-2016 at 07:02 PM. Reason: ...da ne dupliram postove
Haxli is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2016, 08:12 PM   #15
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Haxli View Post
ahaa, skapirao sam, hteo si kvaliteno da upropastih tehniku lol iskusno...
Mislim... blam je da tehnika strada od trezne budale. Uostalom, to nije ni budala nego kreten. Jedina šteta na koju blagonaklono gledam je prosut alkohol ili semenka zaglavljena u šini od fejdera.

Quote:
znaci li da bi neka elektronska glazba mogla kvalitetno da se napravi i bez karte. Msm teoretski..
Teoretski bi mogla. Ukoliko se ne oslanjaš na zvučnu kartu koja ima svoj DSP (DigitalSignalProcessor) sve što radiš in the box zavisi samo od DAW-a, zvučna karta nema nikakav uticaj na zvuk.

Opet, ono što ima uticaj na finalni zvuk je kvalitet DA konvertora i zvučnika, jer na osnovu njih odlučuješ šta valja, a šta ne.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 11-04-2016 at 08:23 PM. Reason: citat @Haxli
awacs is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2016, 09:21 PM   #16
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Ja sam pre par dana instalirao wavs 9 na laptop quad 4giga rama i neku usb zvucnu kartu i toliko su bagovali da to nije normalno otvara plugin odma ali interface nikako.Drugar posle seo za net i listao i listao i pronashao da je graficka ustvari problem to je neka intelova 3000 integrusha.Mislim moze se bez wavs-plugina ja mislim i nebula zakucava strashno sa slabim integrushama.Toliko su pale cene da moze da se nadje bash povoljno dobra grafika za 2 ili 3 screena.
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2016, 10:32 PM   #17
Haxli
Pro Member

Chist primer pobrkanih lochica zbog kojih ce neko ponovo za zmuri

Isti plagovi rade bez problema u drugom programu? zar ne?
Ista grafichka, isti sistem, isti plagovi samo drugi DAW i sve radi kako treba...

Elem,
1. To shto jedan konkretan program ima problem s konkretnim plagovima (koji btw u drugim
programima rade normalno) ne znachi da je problem s grafichkom. Jer da je tako onda
ne bi radili nigde? zar ne?
Naranvo, lakshe okriviti nekog drugog nego priznati svoju greshku, obrukati sebe i isprazniti svoje dzepove...

2. Koliko me secanje sluzi nije prvi put da je doshlo do sukoba WL vs Wave plugin-sima...
Za koji su bili krivi "driveri na grafichkim kartama" ili grafichke kartice... zar ne?
Pa chak jedno vreme komplenta nVidia s "loshim prozivodima"

Pogledaj zahteve za te iste plagove i shvaticesh istinu malo prochachkaj po internetu i videcesh da se
ista stvar desila sa W6 i isto samo i samo s plagovima od wave-sa... svi drugi i svuda drugde su radili...
Malo previshe sluchajnosti, zar ne?

I da ne bude sad da neshto pljujem po WLabau, aj ovako... neka je i wave-s neshto zabrljao, pa da plagovi
zbog toga ne rade u W9. To je opet softverski problem ne problem u hardvesrkim zahtevima

hm zar nije 4gb rama minimum za W9?

edit:
Quote:
Originally Posted by spartakus View Post
Toliko su pale cene da moze da se nadje bash povoljno dobra grafika za 2 ili 3 screena.
Znajuci nashe trzishte, nisam siguran da bash toga ima puno... s obzirom da se radi o laptopu...
Ako ja ovde nisam pobrkao lonchice xe xe

Last edited by Haxli; 11-04-2016 at 10:39 PM. Reason: dopuna...
Old 11-04-2016, 10:37 PM   #18
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Jbem li ga to je samo moj savet moze a i ne mora.cene grafickih karti je totalno pala mozeza 20e da se pronadje solidno reshenje ali i ne mora..
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2016, 10:49 PM   #19
Haxli
Pro Member

20e, hm, definitivno prichash o grafichkima za desktop...
Al ajde, chisto predjenja radi... daj neku od 20-30e... nema veze shto je za desktop
chisto da uporedimo sa novijim integrisanim karticama na lapotopovima...
Rezulteti ce biti zanimljivi, veruj mi

Taj w9 si lepo ulovio, s ozbirom da je sve brzo prslo jer su valjda provalili greshu u trajal
verziji (koja je bila krivac da se tako brzo pojavi kod lokalnih dilera...) i ispravili je... chuvaj to
Proveri i ovo za plagove, mozda greshim al sve mi smrdi da su opet napravili isti pichvajz xe xe
Old 12-04-2016, 12:50 PM   #20
obicni user
Member

Hm. Nozda ipak nisam bio precižn. Dakle informativno da ili ne graficka..ako budem uzimao novi notbuk. Znam sto mogu ili nemogu integrirane. Nekad mogu i vise ali ih soft ne pusta.. No konkretno nece niko poginuti zbog vejvsa koji ne radi. Zanimaju me daw npr i kontakt, Ez, ADDrum i slicne stvarcice. Ako koja ne sljaka..jbga.
Zvuca...neka jeftina ili tocnije za malo para, negdje sam napisao funkciju. Snimanje info vokala u rum situaciji..vise za sebe ili za ponuditi nekome ideju. Ostalo pretezno orjentirano na MIDI. Usput je bilo pitanje kako tj da li moze funkcionirati kao neki mikser za karaoke.... No sve je informativno.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules