|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
1.radim vec neko vreme u pro toolsu i nikako mi ne polazi za rukom da kad napravim neku automatizaciju na nekoj traci, i posle toga zelim da dignem ili spustim tu traku u mixu sa sve tom automat. on mi uvek vraca nivo sa kojim sam poceo automatiku....ako me shvatate ste hocu reci...jel ima neka caka da se to najlakse odradi?
2.u pitanju je traka sa drum room micom ili drum ambience micom,svejedno... hteo bi da kiku,dobosu,tomovima ili hi hatu dam razlicito tog rooma,a ne svima isto..e sad kako to da uradim kad je to audio traka.bilo bi dobro kad bi to moglo na bus da se stavi..al kako? hvala unapred svima na savetima,i izvinjavam se sto sam postavio 2 opsirna pitanja u jednom postu. pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() -e sad.... lupam.... dupliraj room onoliko puta koliko hoces razlicitih elemenata bubnja da tretiras, pa nadji frekvencije tih delova bubnja, ostale ubij. onda dodaj pojedinacno.... ili u toj room traci nekim sonoxom ili cabridgeom skidaj ili dodaj Hz oredjenih elemenata... nem pojma ovo sam bas lupio....... aj uzdravlje Last edited by voomighty; 13-04-2009 at 01:09 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
pod dva... pojma nemam... sad sam nesto probao al moram da se resetujem pa ponovo ![]() pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
hvala na savetima.nije losa ideja se trim pluginsom!ali desava mi se da u toolsima svih pet inserta je puno.izgleda da cu morati da obelezim sve tacke automatizacije pa da onda dizem i spustam...mislio sam da ima neka elegantnija fora
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
jel ima jos neko neki savet?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ako koristis vise inserata, moj savet ti je da ne stavljas kompresor prvi u lanac (to vazi i za limiter, i uopste za dinamiku) po meni je bolje da prvo uradis EQ, pa onda komprimujes, ali ima i drugih misljenja...
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() a mozes i da dodas aux kanal, audio out bus xx-aux input bus xx pa imas i novih pet inserata.. al to je vec smaranje ako bi to radio samo zbog fader-a ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Ako zelis privremeno iskljuciti automatiku imas na mixeru iznad balance kontrole ti pise "read". Stavis to na off. Ako zelis sacuvati odnose u automatizaciji imas u edit window tamo gdje ti pise volume, waveform... i trim, pa sa trim volumenom podizes ili spustas cijeli nivo, a ostaje ti automatika. Najjednostavnija je ova metoda sa posljednjim pluginom koji ima volume kontrolu ili slanje u aux.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
SX - dva pitanja | HeatMan | Audio Software | 15 | 23-02-2007 07:08 PM |
Par pitanja | statusband | Vlado Georgiev | 3 | 27-02-2005 11:48 AM |