|
Vlado Georgiev poznati kantautor, producent i tvorac studija "Barba" diskutuje o produkciji sa vama |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Drago mi je da u nasoj zemlji postoji nekokao sto si ti,Vlado,a jos draze mi je sto si na ovom forumu,dostupan,pa mogu da ti postavim par pitanja,ako imas vremena za odgovore.
1.Koji mic,skromnije cene bi mogao da se koristi za snimanje vokala 2.Dali snimis bubanj u jedan kanal,pa ga generalno provlacis kroz EQ ili snimas sve posebno (kick,HH..),pa onda na svakoj komponenti radis EQ? 3.Ima li svrhe koristiti software-ski delay i hall,ili je glupo to cak i pominjati 4.Imam TC_Helicon vocoder,valja li to cemu za vokale,i kako radis ti vokale? 5.Koliko ima uticaja na tvoju muziku to sto si porastao pored mora? Ako odgovoris i na jedno pitanje,bicu prezadovoljan U napred hvala Ivan
#2 |
Member
|
![]()
Evo ovako:
1.Od skromnijih mikrofona po meni moze da se radi sa AKG 414, Numan U 87, TLM 103. Naravno, uz bar pristojan pre-amp. 2.Odvajam inst. na posebne kanale. Ne toliko radi EQ vec radi dimenzije, dakle farbanje inst. ponaosob. To ti je vazno da ne zvuci frigidno i grupisano. Isto se odnosim po tom pitanju i sa live bunbnjem i sa programingom. 3.Software delay, da. Software reverb -ne. To je moj stav. 4.Taj Helicone zvuci toliko lose i cijepa formante da kad sam ga cuo nisam mogao da vjerujem da TC tu potpisuje partnerstvo. Prodaj to nekom tezgarosu. ![]() 5.Prije bi rekao da je tada dolje bilo strasno kvalitetne ekipe koja je slusala vrh muziku i bukvalno smo zivjeli paralelni svijet sa ostalima. Pozenili se ljudi... |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Dobro kralju,nego koji model,ima DSP 7000,DSP 7500,H8000A itd.Reci mi neki model sa kojim imas iskustva,verujem ti na rec,da ne bacam pare,jer kome cu to da prodam?Nasao sam DSP 7000 za 3,500$.Valja li ta cena?Ima li nesto jeftinije?
#4 |
Member
|
![]()
Valja kako da ne.
Ja cu uzeti sad H 8000A jer je ubaceno takvih ludila da to nije normalno. Za harmonizer di zavrsava i Orville i 7000. H 8000A ima bolesno dobar 5.1 reverbe, razne delaye i phasere, ma cudo. Kao i gomilu postprodukcijskih efekata. |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
2 pitanja!!! | koki | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 21-04-2009 12:19 PM |
SX - dva pitanja | HeatMan | Audio Software | 15 | 23-02-2007 07:08 PM |
Par PitAnjA | dlukace | Audio Produkcija - Tehnike | 29 | 30-09-2004 05:01 AM |