Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-11-2012, 11:09 AM   #31
senadinfaze
Junior Member

senadinfaze's Avatar

Default Re: Kucni studio

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Sta mene briga za tvoje citate sa neta.....proveo sam u prasini kamene i staklene vune duze vremena nego sto internet u Srbiji uopste i postoji u masovnoj upotrebi.Samo udisanje te prasine koje bude u preteranim kolicinama nije dobro....dali ce doci do karcinoma,hronicnog bronhitisa,astme,zapaljenja disajnih organa itd....verovatno je individualna stvar....ne moze tako povrsno da se gleda na stvari.
Ok drug...Taj citat je stvarno bio nesto cime sam pokusao pomoci i ukazati na istrazivanja Internacionalne Agencije, koja tebi ocigledno nije ni do koljena, jer si ti proveo dugo vremena u prasini.
I ako Je istrazivanje takve jedne institucije "povrsinsko" a tvoj boravak u prasini temeljan izvor neke nauke, i to je isto OK.
Samo da znas, to "drvo" kako ga ti nazivas kojime se okruzio George Massenburg, nije drvo nego MDF, koji je malo stetniji za zdravlje nego vuna.
Sve najbolje!
senadinfaze is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2012, 11:21 AM   #32
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by senadinfaze View Post
Ok drug...Taj citat je stvarno bio nesto cime sam pokusao pomoci i ukazati na istrazivanja Internacionalne Agencije, koja tebi ocigledno nije ni do koljena, jer si ti proveo dugo vremena u prasini.
I ako Je istrazivanje takve jedne institucije "povrsinsko" a tvoj boravak u prasini temeljan izvor neke nauke, i to je isto OK.
Samo da znas, to "drvo" kako ga ti nazivas kojime se okruzio George Massenburg, nije drvo nego MDF, koji je malo stetniji za zdravlje nego vuna.
Sve najbolje!
Znaci licno iskustvo nekoga ne znaci bas nista bez 'potpisa' "naucnih istrazivanja" za koje se vec empirijski zna da maltene svake godine menjaju rezultate tih 'istrazivanja', verovatno zbog sprege sa komercijalnim aspektom.
Tako bas citam jedne godine kako jabuka kao voce doprinosi kanceru i razvoju istog, a sledece godine opet 'naucni' clanak o jabuci kao glavnom faktoru u prevenciji kancera...toliko o tome, a to nije jedina stvar gde ne mogu da se 'dogovore'
Da ne govorimo o velikom broju 'testiranih i naucno sertifikovanih proizvoda' koji su 'naucno odobreni' za koje se nakon nekog vremena otkrije sta je u stvari iza svega toga - nista drugo nego biz....vec mi je pun k tog naucnog egoizma i manipulacije podacima koji sluze za povecanje profita
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2012, 11:40 AM   #33
senadinfaze
Junior Member

senadinfaze's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everbeatz View Post
Tako bas citam jedne godine kako jabuka kao voce doprinosi kanceru i razvoju istog, a sledece godine opet 'naucni' clanak o jabuci kao glavnom faktoru u prevenciji kancera...toliko o tome, a to nije jedina stvar gde ne mogu da se 'dogovore'
Da ne govorimo o velikom broju 'testiranih i naucno sertifikovanih proizvoda' koji su 'naucno odobreni' za koje se nakon nekog vremena otkrije sta je u stvari iza svega toga - nista drugo nego biz....vec mi je pun k tog naucnog egoizma i manipulacije podacima koji sluze za povecanje profita
Gdje to citas?? U magazinima..? I gledas na emisijama tipa 60 minuta??
Hajde nadji mi "clanak" gdje jedna institucija poput ove koju sam citirao u vezi s vunom, nesto kaze pa se sama demantuje sljedece godine...
Opet kazem, svako ima pravo da uzme u obzir sta hoce i niko nikome ne namece stavove, ali ja vise vjerujem jednom ozbiljnom research-u.
Old 12-11-2012, 11:45 AM   #34
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Gdje to citas?? U magazinima..? I gledas na emisijama tipa 60 minuta??
Hajde nadji mi "clanak" gdje jedna institucija poput ove koju sam citirao u vezi s vunom, nesto kaze pa se sama demantuje sljedece godine...
Opet kazem, svako ima pravo da uzme u obzir sta hoce i niko nikome ne namece stavove, ali ja vise vjerujem jednom ozbiljnom research-u.
Pravo izbora..ja vise verujem necijem licnom iskustvu nego 'ozbiljnim institucijama' koje imaju sertifikate za otkrivanje tople vode izgleda
Ne znam kako bi ljudi uopste znali ista o zivotu da nema struje i laboratorija i tzv. 'istrazivanja', posebno 'statistike'
YMMV, sto bi rekli Ameri - nekom su potrebne institucije, a nekom dovoljno licno iskustvo
Old 12-11-2012, 12:46 PM   #35
quake2
Banned

Quote:
Ok drug...Taj citat je stvarno bio nesto cime sam pokusao pomoci i ukazati na istrazivanja Internacionalne Agencije,
Hoces da mi kazes....veruj njima a ne svojim ocima?...hvala ti na pomoci...

Quote:
koja tebi ocigledno nije ni do koljena,
.....jel treba na natpis "internacionalna agencija" da stanem mirno???....ti slobodno izvoli....

Quote:
Koliko sam video,na ovaj forum se ljudi pozivaju da razmenjuju ISKUSTVA a ne da prepisuju necije pisanije ko zna od koga naruceno i u koju svrhu radjeno...Otidji na Monsantovu stranicu pa ces videti koliko "strucnih" analiza imas o hranljivosti genetski modifikovane hrane....

Quote:
Sve najbolje!
Ako sebi dozvoljavas da procenjujes sta je stetno....dozvoli i drugima...tebi je MDF,meni vuna....zato se ne uzrujavaj previse....Nego,da ti pozelim dobrodoslicu na forum i predlozim ti da se ovde http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10853
predstavis clanovima kao sto je i vecina nas uradila.....lepo je u svakoj diskusiji znati sa kim se prica a takodje stati imenom i prezimenom iza svojih reci..Pozzzz

Last edited by quake2; 12-11-2012 at 12:48 PM.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2012, 01:55 PM   #36
senadinfaze
Junior Member

senadinfaze's Avatar

Quote:
Hoces da mi kazes....veruj njima a ne svojim ocima?...hvala ti na pomoci...
Ne necu to da kazem, nego hocu da kazem da ne siris informacije koje nisu tacne. Tvoje licno iskustvo je samo to, ali tvrditi svima ostalima da je to tako, pored podataka koji govore suprotno, nije u redu.
U ostalom, ako nije previse privatno pitanje, jesi imao nekih zdravstvenih poteskoca od neke izolacije? Milsim..ozbiljno te pitam?

Quote:
Koliko sam video,na ovaj forum se ljudi pozivaju da razmenjuju ISKUSTVA a ne da prepisuju necije pisanije ko zna od koga naruceno i u koju svrhu radjeno...Otidji na Monsantovu stranicu pa ces videti koliko "strucnih" analiza imas o hranljivosti genetski modifikovane hrane....
stvarno nemam pojma kakve veze GM hrana ima sa izolacijom.
ili su boggy, ethan winer, NLP i njima slicni sto se bave tim komercijalno, narucili te podatke od te institucije??

Quote:
Ako sebi dozvoljavas da procenjujes sta je stetno....dozvoli i drugima...tebi je MDF,meni vuna
Ti procjenjujes a ja iznosim cinjenice, potkrijepljene podacima..Znas na podacima se mnogo toga zasniva..NA podacima se svijet vrti. Nista se danas ne radi bez podataka i statistike.

....
Quote:
zato se ne uzrujavaj previse

'Ladan ko spricer drug

Quote:
....Nego,da ti pozelim dobrodoslicu na forum i predlozim ti da se ovde http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10853
predstavis clanovima kao sto je i vecina nas uradila.....lepo je u svakoj diskusiji znati sa kim se prica a takodje stati imenom i prezimenom iza svojih reci..Pozzzz
E vidis, to si prvo trebao da uradis. Prije nego sto si poceo da kontriras i uzrujavas se.
Sto se tice imena, zavirio sam i u taj thread, ne vidjeh da iko pise imena i prezimena. A pored toga, u svom prvom postu ovdje sam srdacno pozdravio ljude i rekao da je super forum, ime mi je dio nika itd...
Isto tako sam clan forumaa po internetu gdje se ne mozes uopce registrirati bez pravog imena i prezimena (npr turtlerock mastering forum) i gdje odobrenje registracije traje po nekoliko dana, tako da se, vjeruj mi, nemam cega stidjeti i stojim cvrsto iza svojih rijeci. NA temi koju je Boggy htjeo da postavim o izradi studija je i ime studija, moje ime itd....
Jel' mi mozes reci gdje mogu naci tvoje ime da se "upoznamo"?
Sve najbolje..

P.S. Nemoj se ljutiti, ja se ne ljutim..samo diskutujem
Old 12-11-2012, 02:43 PM   #37
quake2
Banned

Quote:
.... nego hocu da kazem da ne siris informacije koje nisu tacne. Tvoje licno iskustvo je samo to, ali tvrditi svima ostalima da je to tako, pored podataka koji govore suprotno, nije u redu.
Znaci nije u redu da ovde pisem o svojim losim iskustvima sa kamenom vunom.....i trebalo bi to da ne radim jer ti to tako mislis da je u redu?...Vidi,posto nemam mnogo vremena ovih dana, reci cu ti ukratko i necu dalje sa tobom gubiti vreme...posto si na ovaj forum dosao juce,bilo bi lepo da ne izigravas administraciju i moderaciju odmah u startu, i razmisljas o onome sto ces ti da napises i kako ces drugima da se obratis....a ne da odmah ti budes taj koji ce da "filtrira" forum i upucuje druge sta da pisu a sta ne...imamo ovde takvih dusebriznika i previse.

Quote:
U ostalom, ako nije previse privatno pitanje, jesi imao nekih zdravstvenih poteskoca od neke izolacije? Milsim..ozbiljno te pitam?
Komplikovano mi je o tome da pisem i mislim da ovo nije pravo mesto...a svakako nikoga ne upozoravam na potencijalne probleme tek tako.

Quote:
stvarno nemam pojma kakve veze GM hrana ima sa izolacijom.
ili su boggy, ethan winer, NLP i njima slicni sto se bave tim komercijalno, narucili te podatke od te institucije??
Razmisljaj.....

Quote:
Ti procjenjujes a ja iznosim cinjenice, potkrijepljene podacima..Znas na podacima se mnogo toga zasniva..NA podacima se svijet vrti. Nista se danas ne radi bez podataka i statistike.
.....bravo statisticaru....briljantne misli

Quote:
E vidis, to si prvo trebao da uradis. Prije nego sto si poceo da kontriras i uzrujavas se.
Uradio davno....

Quote:
Sto se tice imena, zavirio sam i u taj thread, ne vidjeh da iko pise imena i prezimena. A pored toga, u svom prvom postu ovdje sam srdacno pozdravio ljude i rekao da je super forum, ime mi je dio nika itd...
....super,bio si fin i ljubazan u tom "prvom" postu....sada vec vodis uredjivacku politiku....zaista brzo napredujes ovde.

Quote:
P.S. Nemoj se ljutiti, ja se ne ljutim..samo diskutujem
Samo ti diskutuj...
Old 12-11-2012, 02:58 PM   #38
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Nista se danas ne radi bez podataka i statistike.

Nista naravno, pri tom je i ovo obavezno stivo
https://en.wikipedia.org/wiki/How_to...ith_Statistics
Verovatno je nesto prilicno tacno, a to je da je nauka religija i dogma modernog doba.
Old 12-11-2012, 04:08 PM   #39
NLP
Moderator

NLP's Avatar

Default Re: Jos jedna diskusija o materijalima za apsorpciju

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Jel si to hteo da kazes da ucutim???.........smesan si....kao i uvek.
Ne napisao sam: "Cut! - sve je to posve OT i nema kontakta sa realno?ču. " i mislio sam za sve da bi bilo bolje da se umire jer nikamo ne vodi!

http://www.rumski.com/forum/showpost...5&postcount=10
Napisao sam na prvi stranici i:
" Bilo kakav materijal je, mo?e ugostiti ili mikroorganizme (pa i makroorganizme) ili/i običan prah."

I tapeciran namje?taj, jogiji, odječa koja se du?e vreme ne koristi i tako dalje sve ?to mo?e da ugosti organizme i prah je ?tedljivo, dakako da je nekoliko vi?e i mineralna vuna ima u sebi aditive koji nisu ljekoviti, novije vune su i bez toga, mo?da da če kroz 50 godina i za njih odkriti da imaju ne?to ?tetno ali da je u svedeno u okvirima nekih normativa...

... i sva hrana oko nas je ?tetna bilo genetsko modifikovana, bilo zbog načina za?tite protiv parazita, bilo da se hrane ?ivotinje sa umjetnom krmom ili čak sa njihovom vrstom koja je poginula, bilo da se goji u zemlji koja je prepojena sa osiroma?enim uranom, bil da je u zraku ?tedljivih stvari od prometa, ratova, nuklearnih nesreča, pokusa...

+ jo? i stres...

Nenad Patkovic
https://www.facebook.com/NedPat34
https://www.facebook.com/aeracoustics
www.aer-acoustics.com
http://www.distopiksound.com/
https://mixanalog.com
NLP is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2012, 04:35 PM   #40
quake2
Banned

Default Re: Jos jedna diskusija o materijalima za apsorpciju

Quote:
Originally Posted by NLP View Post
Ne napisao sam: "Cut!
"REZ"...Onda se izvinjavam na reakciji,najiskrenije.

Quote:
Originally Posted by NLP View Post
dakako da je nekoliko više i mineralna vuna ima u sebi aditive koji nisu ljekoviti
...dodao bih da su vise stetni od svega ovog ostalog sto si nabrojao.Ne ubijaju odmah....to jeste....
Svako je napisao svoje misljenje i ja takodje ne vidim razloga da pricu rastezemo unedogled...nisam na tome ni do sada insistirao.pozzzz

Last edited by quake2; 12-11-2012 at 04:40 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules