![]() |
Jos jedna diskusija o materijalima za apsorpciju
Quote:
|
Re: Kucni studio
Quote:
Drugo, to nije jeftino. Trece, bisinoza meni licno nije nista vise "zdravija" od bolesti pluca uzrokovanih neorganskom prasinom. Cetvrto, zastita poroznim platnom je najbolja moguca porozna zastita koja vazi i za organske i neorganske fiber materijale. |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
e pa kad se tako razmi?lja, mo?e da se upotrebi i samljevena celuloza, samljevena drvena vlakna, fina konoplja, sijeno, vuna od ovce, mačke...:), dobre bi bile bunde od perja ili sintetičnih/poliesterskih vlakana (e to ima industrijsko napravljeno i veoma je dobra ali na Ex-Yu području te?e dobavljivo i skupo)...
Samo kako znati ?to če? sa tim napraviti kod niskih frekvencija ako nema? iskustva i da bude (u kontrolnoj) sve komprimisano tako da je simetrično na osu slu?anja... Sa sjenom, celulozom i drvenim vlaknima sam več radio zbog zahtjeva ali u kontrolnoj odnosno u prostorijama za kritičko slu?anje bio bih veoma nesiguran ?to pravim (osim celuloze koja se pravi industrijski kao kamena i staklena vuna). A i za?to komplikovati ako zapakira? kako treba. Jednom sam več pisao da realtraps, gik acoustics, ni svetski akustički dizajneri uop?te ne mare oko neke pra?ine iz bilo koje vune, preko "bace" GOM FR701 i gotovo (a ta tkanina nije ni?ta posebno), to je to za njih, ajde sad u zadnje vreme gik acoustics upotrebljava ecose... |
Quote:
Quote:
upravo sam u fazi izbacivanja silnih stvari sa tavana, ostava, podruma, generalka nacisto, nemam gde da izbacim, u crvenom krstu mi rekli da ako donosim (i to samo odredjenim danima) svaki odevni predmet mora da bude opran, mirishljav, ispeglan i sklopljen (nemam bre ja vremena za to, zao mi da bacam na deponiju bolje da pomognem nekom a oni jos da im perem:banghead:) i resio sam da sve dam lokalnim romima posto sigurno imam jedno 2-3 tone starih dzempera, teksasa, jorgana, starih stvari...boze sacuvaj...i to sve na poklon njima samo da odnesu da vise ne gledam gomile i gomile... e sad, moze li bre to nekako da zameni kamenu vunu, azmu? daj bolje da pravim apsorbere nego da dajem u bezcenje a da posle skupo placam materijal na stovaristima...kontam naso bi nekog ko "reciklira" i pravi u froncle tkaninu, i takvu masu posle koristim za apsorbere? koliko realno to moze da radi? jel ima smisla uopste? sorry za off... |
evo jedan produkt iz samljevenih avto tkanina itd.:
http://www.fonaterm.com/ Dobro radi ali je veoma skupo:( |
http://www.rumski.com/forum/showpost...7&postcount=80
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Znaci rasterecen materijal u vecim debljinama (20-30cm od zidova), poslagan na police sa korakom od oko pola metra (od poda prema plafonu), bi mogao biti upotrebljiv. Police ne moraju da budu od pune daske, mogu i letve ili cak mreza. |
:) imam kuglu od mačje dlake promera cca. 30cm te tu i tamo kad ih če?em dodajem... ako nekog interesira ?aljem mu vunu:)
jo? nisam obolio... Ili dobra mikrotkanina ili vrtni zimski filc te preko tkanina po ?elji. Mo?e test sa usisivačem. http://www.rumski.com/forum/showthre...kro#post319887 Bilo kakav materijal je, mo?e ugostiti ili mikroorganizme (pa i makroorganizme:)) ili/i običan prah. Zato je bitno da je bilo ?to dobro zapakirano. |
All times are GMT +1. The time now is 06:10 AM. |