Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Analogija

Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-)

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 03-01-2012, 07:56 AM   #27
skansi
Junior Member

Default Re: Soundcraft ghost

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Eeee... a ja svaki put sebi ka?em da ću smiksat ne?to totalno ITB i onda krenem lupat glavom u stol i zavr?im OTB...
Zamisli veselja kada u 3 ujutro zavri?i? mix i onda ne mo?e? sjest u auto i palit doma nego jo? pola sata printa? stemove za svaki slučaj... i tako svaki put!
Al zato se kunem u tu prokletu analogiju! Mogu nabrojat svega par softverskih EQ-ova koji mi se čine ravnima prosječnom analognom EQu kad treba na?to posvijetliti. Imam recimo neke junk EQ-ove made by Iskra i prirodnije mi zvuče od wavesovih pulteca. Ne mogu majke mi ne mogu!

Al to je*eno printanje stemova. Jao kako to mrzim! Mrzim!

Ali otrpi se... evo ti za?to - siguran sam da ITB ne mogu dobiti ovako definiran i mekan prostor u miksu - www.elemental.hr/media/studio/postolar-clip.wav

sorry sto sam otisao i ITB vs OTB raspravu... sorry... dh...
Probaj hybrid mixing Shot...to je to.
Samo trebas potrosit hrpu love na dobar outboard i koristiti ga kao plug in i onda to jos lijepo provesti kroz summing od ssl-a ili tubetecha ili shadowhillsa npr. i nema zime. Slazem se da itb nije bas ni meni nesto, ali hybrid bogami radi jako dobro. Druzio sam se sada sa likom koji je mixao zadnjeg Princea i koji je imao no1. hit na billboard ljestvici prije par tjedana
(Richard Furch), onda sa likom koji je upravo nominiran za Grammy za latino(Manuel...jebiga ne sjecam se prezimena) te jos jedan spanjolac koji radi orkestracije za High end video igrice(tipa Castlewania) pa onda Steve Klassen koji momentalno ima no1. hit na Kanadskoj nacionalnoj top listi...svi oni rade u hybrid varijanti i mogu ti reci da sam se smrznuo kad sam cuo mixeve. Pa cak i stari majstori mixanja koji su cijeli zivot u otb varijanti sa asistentima na raspolaganju razmisljaju o hybridu.

Naravno, opet, kako komu pase .

p.s. naleti na kafu.
skansi is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules