|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Pa zapravo to što ja radim je hybrid!
Kad pogledaš da pluginovi na trackovima rade u DAW-u, zatim se nešto od toga zbraja u stereo grupe i ide van na pult, a nešto ide samostalno na pult... pa onda s pulta kao aux ide nazad u komp (večinom od tamo vadim reverbe i delayeve) i onda se opet vrati cijeli mix u komp kao stereo print... to zapravo i je hybrid! Samo što nije u igri summing kao 2H rack sprava nego je pult sa svojim sendovima i eq-om u igri koji odradi summing. Al to je to. Kada sam počinjao pa kada se sve suho slalo na pult, to je još mogao biti "tradicionalni" analogni mix, al sad kad su u priči pluginovi+hardver sve je to zapravo hybrid.
![]() |
#22 | |
Banned
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Member
|
![]() Quote:
ja sam uradio sledece Otarasio se Bede MOTU koju jednostavno ne podnosim ne volim taj zvuk vratio moj RME 9652 i nabavio 1.alesis adat lx20 1.Alesis blackface i 1 Fostex RD 8 i snjima to radim a za ulaz sam uzeo Fostex D5 Dat recoreder sve to za sitne pare i absolutno bolje od svih tih beringera motu i sta znam sve ta g...a sto se tice te malo jace firmirane sprave to nisam imao i neznam kako rade a ove starudije rade ko metak do duse 44,1 i max 48 khz ali boze moj zato je zvuk za mene do yaya kako boki nekad kaze ![]() a Ghost radi ko top ja sam zadovoljan ampovi su sasvim ok. isto tako i eq moze se lepo raditi stime.. a za fx? imam drugu maschinu samo za to cubase 5 i 2.TC karte sa M-audio kartom i guram 4 Vss3 u nju i to je to..a da ti kazem i taj Vss3 mi u ghost mnogo bolje deluje nego u ITB mixu .. pozz svima i srecna Nova ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
MAO
|
![]()
a kojeg motu si se otarasio? meni se nešto odavno dojmi jednom uzimati onaj HD192, mada su mi se neki ljudi kleli da i ovaj 24 I/O radi sasvim solidno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Member
|
![]()
Hd192 neznam a sto se tice 24iO i mk3 ja licno ne volim posto sam godinama radio RME
i zato mi nikako nije legla ta motu karta (uzeo bio za ghosta) jednostavno imaju drugaciji zvuk( po meni nije za narodjnake sve mi nekako mlintava mekana i sto se tice stabilnosti nemoze sa RME' om nikad. FW konekcija ebi to) Da je sad ne izgrdim nacisto nekom pase ona ali 24iO za soma-? nemoze da bude babaroga. Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() secas li se kad su se pojavili digi mixeri itd... jaooo pa kleli smo se u to !!!! a sad ???? ma bezi muka mi je vise od tih klizacha sto lete sami po toj "ledeno hladnoj mixeti" al otarasio sam se nje heheeheh ![]() a Alesis imam dva i jedan Fostexov ima mu 40.godina ![]() Pogledaj ovo koliko je bio para brate !!!!!! ![]() http://www.soundonsound.com/sos/1994_articles/nov94/fostexrd8.html pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() moja prva kartica je bila ono emu 1212 ono 192khz uvauuuu!!! i igrom slucaja mi je jedan lik dao alesis adat xt20 i rme 9632 i tascam dat.(njega sam koristio kao spdif konverter) i tada sam shvatio da ovo pravilo novije je bolje ne vrijedi nista .i ono kad pogledas stare slike zapadnih studija vidis ssl-ove od 600000$ i kraj njih alesise ![]() to je moje misljenje. sada imam yamahu 02r v2 na tome mikseru je miksan madonin album koji je dobio grammy.a ja sam ga kupio za 1000e a drugi nek miksaju itb bas me briga. sada cu nesto reci vjerovatno se mnogi nece sloziti ali to je moje misljenje. rules of digital audio must be completely rewritten |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ima? pravo. Ima ne?to u tim Alesis konverterima. ![]() A bogami ima i u toj tvojoj Yamahi. Znam neke ljude koji trenutno rade svjetske megahitove i kunu se u tu Yamahu a mogu imati ?to god po?ele. Isto tako se kunu da to ne mogu dobiti ITB |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() bas mi je drago da se netko slaze samnom. ![]() rules of digital audio must be completely rewritten!!!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Soundcraft ghost / Mackie onyx | ANITA | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 24-01-2006 02:37 PM |