|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Zamisli veselja kada u 3 ujutro zavri?i? mix i onda ne mo?e? sjest u auto i palit doma nego jo? pola sata printa? stemove za svaki slučaj... i tako svaki put! Al zato se kunem u tu prokletu analogiju! Mogu nabrojat svega par softverskih EQ-ova koji mi se čine ravnima prosječnom analognom EQu kad treba na?to posvijetliti. Imam recimo neke junk EQ-ove made by Iskra i prirodnije mi zvuče od wavesovih pulteca. Ne mogu majke mi ne mogu! Al to je*eno printanje stemova. Jao kako to mrzim! Mrzim! ![]() Ali otrpi se... evo ti za?to - siguran sam da ITB ne mogu dobiti ovako definiran i mekan prostor u miksu - www.elemental.hr/media/studio/postolar-clip.wav sorry sto sam otisao i ITB vs OTB raspravu... sorry... dh...
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
nije to offtopic, gomila ljudi ovo čita koji upravo razmišljaju o istoj stvari i imaju iste dileme. Drago mi je za tebe da si konačno našao svoj mir, pa makar i preko printanja kilograma stemova do jutra (mada ima neke svetosti u tim momentima!). Ja ću svakako jednom u nedefinisinom nadolazećem vremenu dati šansu ponovo OTB mixu (jer sam ja ipak nekada šegrtovao i svoju karijeru počeo u klasičnom OTB studiju, i nedostaju mi ti dani!), al sam zasada daleko od toga iz pukih materijalnih razloga - nemam dovoljno ni D/A konverzije, niti outboarda (zapravo imam samo 2 out reverba, Midiverb i SPX900, koje koristim za Live, mada sam ih uvezao i sve češće njih printam na komp!).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Dve stvari...
Shot, matori, kako imas animirani GIF u avataru...? ![]() A drugo, to o cemu ti i Arthuro pricate je razlog sto i dalje volim mjuz do iznemoglosti, ali sto mi dzigericu izjede, sto to skoro nikome to ne treba, niko to ne kapira,bar je to vrrrrlo malo ljudi, pa cak i matorci tipa cika Zokija promovisu neke iPod-e i neka govna... ...neki opet mere faze i obrtanje faza i nula... ...a nemaju ni sat mixa pod "rukama", a neki su i predavaci kojekude...
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
ja sam uradio sledece Otarasio se Bede MOTU koju jednostavno ne podnosim ne volim taj zvuk vratio moj RME 9652 i nabavio 1.alesis adat lx20 1.Alesis blackface i 1 Fostex RD 8 i snjima to radim a za ulaz sam uzeo Fostex D5 Dat recoreder sve to za sitne pare i absolutno bolje od svih tih beringera motu i sta znam sve ta g...a sto se tice te malo jace firmirane sprave to nisam imao i neznam kako rade a ove starudije rade ko metak do duse 44,1 i max 48 khz ali boze moj zato je zvuk za mene do yaya kako boki nekad kaze ![]() a Ghost radi ko top ja sam zadovoljan ampovi su sasvim ok. isto tako i eq moze se lepo raditi stime.. a za fx? imam drugu maschinu samo za to cubase 5 i 2.TC karte sa M-audio kartom i guram 4 Vss3 u nju i to je to..a da ti kazem i taj Vss3 mi u ghost mnogo bolje deluje nego u ITB mixu .. pozz svima i srecna Nova ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
a kojeg motu si se otarasio? meni se nešto odavno dojmi jednom uzimati onaj HD192, mada su mi se neki ljudi kleli da i ovaj 24 I/O radi sasvim solidno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Hd192 neznam a sto se tice 24iO i mk3 ja licno ne volim posto sam godinama radio RME
i zato mi nikako nije legla ta motu karta (uzeo bio za ghosta) jednostavno imaju drugaciji zvuk( po meni nije za narodjnake sve mi nekako mlintava mekana i sto se tice stabilnosti nemoze sa RME' om nikad. FW konekcija ebi to) Da je sad ne izgrdim nacisto nekom pase ona ali 24iO za soma-? nemoze da bude babaroga. Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() secas li se kad su se pojavili digi mixeri itd... jaooo pa kleli smo se u to !!!! a sad ???? ma bezi muka mi je vise od tih klizacha sto lete sami po toj "ledeno hladnoj mixeti" al otarasio sam se nje heheeheh ![]() a Alesis imam dva i jedan Fostexov ima mu 40.godina ![]() Pogledaj ovo koliko je bio para brate !!!!!! ![]() http://www.soundonsound.com/sos/1994_articles/nov94/fostexrd8.html pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() moja prva kartica je bila ono emu 1212 ono 192khz uvauuuu!!! i igrom slucaja mi je jedan lik dao alesis adat xt20 i rme 9632 i tascam dat.(njega sam koristio kao spdif konverter) i tada sam shvatio da ovo pravilo novije je bolje ne vrijedi nista .i ono kad pogledas stare slike zapadnih studija vidis ssl-ove od 600000$ i kraj njih alesise ![]() to je moje misljenje. sada imam yamahu 02r v2 na tome mikseru je miksan madonin album koji je dobio grammy.a ja sam ga kupio za 1000e a drugi nek miksaju itb bas me briga. sada cu nesto reci vjerovatno se mnogi nece sloziti ali to je moje misljenje. rules of digital audio must be completely rewritten |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ima? pravo. Ima ne?to u tim Alesis konverterima. ![]() A bogami ima i u toj tvojoj Yamahi. Znam neke ljude koji trenutno rade svjetske megahitove i kunu se u tu Yamahu a mogu imati ?to god po?ele. Isto tako se kunu da to ne mogu dobiti ITB |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Soundcraft ghost / Mackie onyx | ANITA | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 24-01-2006 02:37 PM |