|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
MAO
|
![]()
ja imam ghosta, 32ch sa meterbridgeom, i midi muteom. Koristim ga kao skup pristojnih preampa kad snimam bubanj ili ceo bend istovremeno, i za lakši monitoring muzičarima u tim situacijama. Kad se odvažim, koristim i njegov EQ na usnimavanju, lepo radi.
Mixam ITB, nisam ga probao za OTB, ne može da se recalluje mix mesec dana kasnije i spusti vokal i zameni sempl na triggeru noge. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
Primetio sam da rad sa vise fadera i eq kontrolom koja je uvek tu ima prednosti..
Mix u jednom trenutku "zazvuci" na poseban nacin, dovoljan je mali pokret nekog fadera da se carolija ili dobije ili izgubi. Takav mix mi ima posebnu prostornost, definisanu scenu, sa instrumentima ili vokalom koji kao da ozive, dobiju "telo".. To sam tesko dobijao pomeranjem mishem.. mislim da je dobra praksa odmah snimiti mix koji se dopadne, a ispravke raditi naknadno i opet snimati.. Umesto zapisivanja pozicija potova poceo sam da slikam mixer digitalnim aparatom, tako se moze rekonstruisati sta je bilo postavljeno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() @skansi: kad sam pomenuo MIDI Mute mislio sam na to da ga nije loše imati kao mogućnost, pošto kanali šušte svirali ili ne, pa je ponekad nezgodno imati podignuta 24/32/koliko god kanala od kojih u tom trenutku recimo sviraju samo dva. Koliko se sećam Mute Groups na Ghost-u direktno zavise od CPU podrške. A na neku foru mislim da "crko je midi mute board" (kako kaže prodavac) zapravo znači "crko joj je CPU" ![]() Sa druge strane, neispravnost MIDI Mute-a je dobra osnova za cenjkanje (realno je to poluispravna roba, jel' da). Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Cao pozz zvima kupio sam ghosta
Da jeste nesto u kvaru neznam sta moze da bude Posto sve one lampice sjijaju kad je palis pokazuje V3.0 i datum neki maj 2001.(tu gde se nalazi taj midi mute tj.konfig za to) Iznenadilo me sto je u odlicnom stanju opticki A i technicki odradili smo test od dobrih 2h sa pink noiseom Svih 48ch svaki pot.klizach eq. Bez i jedne mane aux isto tako i testirali shum kojega bas malo u odnosno druge konzole koje sam cuo ova se "malte ne necuje nigde" ![]() Tip od koga sam je uzeo je classic..muzicar i vezao je na laptp sa nekom smesmom kartom sa 4in/out tako da su joj ostali kanali ma skoro novi Za sad sam prezadovoljan da se sve prikaci pa cemo videti Sta kaze..eto toliko za sad hvala vam Ps: ja radim izkjlucivo Narodnu muziku i treba mi analogni mixer ITB je lepo ali dok ga ne dirnes prstima nema nista ![]() Ako ima neko ideju gde mogu da opravim taj midi nek baci neki tel..nesto Pozz i opet hvala svima Last edited by mozart554; 02-01-2012 at 06:18 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]()
Pa ako si u austriji...imas ovlascenog distributera,koji sigurno ima service support:
Mr Christian Kain Kain Audio Technik M?nchner Bundesstra?e 42 5020 Salzburg Austria (t) 00 43 662-43 77 01-0 (f) 00 43 662-43 77 01-2 (e) office@kainaudio.at (w) http://www.kainaudio.at
![]() |
#16 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Zamisli veselja kada u 3 ujutro zavri?i? mix i onda ne mo?e? sjest u auto i palit doma nego jo? pola sata printa? stemove za svaki slučaj... i tako svaki put! Al zato se kunem u tu prokletu analogiju! Mogu nabrojat svega par softverskih EQ-ova koji mi se čine ravnima prosječnom analognom EQu kad treba na?to posvijetliti. Imam recimo neke junk EQ-ove made by Iskra i prirodnije mi zvuče od wavesovih pulteca. Ne mogu majke mi ne mogu! Al to je*eno printanje stemova. Jao kako to mrzim! Mrzim! ![]() Ali otrpi se... evo ti za?to - siguran sam da ITB ne mogu dobiti ovako definiran i mekan prostor u miksu - www.elemental.hr/media/studio/postolar-clip.wav sorry sto sam otisao i ITB vs OTB raspravu... sorry... dh...
![]() |
![]() |
#17 |
MAO
|
![]()
nije to offtopic, gomila ljudi ovo čita koji upravo razmišljaju o istoj stvari i imaju iste dileme. Drago mi je za tebe da si konačno našao svoj mir, pa makar i preko printanja kilograma stemova do jutra (mada ima neke svetosti u tim momentima!). Ja ću svakako jednom u nedefinisinom nadolazećem vremenu dati šansu ponovo OTB mixu (jer sam ja ipak nekada šegrtovao i svoju karijeru počeo u klasičnom OTB studiju, i nedostaju mi ti dani!), al sam zasada daleko od toga iz pukih materijalnih razloga - nemam dovoljno ni D/A konverzije, niti outboarda (zapravo imam samo 2 out reverba, Midiverb i SPX900, koje koristim za Live, mada sam ih uvezao i sve češće njih printam na komp!).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
Dve stvari...
Shot, matori, kako imas animirani GIF u avataru...? ![]() A drugo, to o cemu ti i Arthuro pricate je razlog sto i dalje volim mjuz do iznemoglosti, ali sto mi dzigericu izjede, sto to skoro nikome to ne treba, niko to ne kapira,bar je to vrrrrlo malo ljudi, pa cak i matorci tipa cika Zokija promovisu neke iPod-e i neka govna... ...neki opet mere faze i obrtanje faza i nula... ...a nemaju ni sat mixa pod "rukama", a neki su i predavaci kojekude...
![]() |
#19 |
Junior Member
|
![]()
[quote=Big Bockie;319387]Sa jedne strane se slazem sa ovim!
Sa druge strane, pre 10 godina ( a uzimajuci u obzir i "tadasnju" muziku) je i sama muzika, namena iste i nacin rada bio debelo drugaciji! Dakle, stvar se svodi na to sta covek zeli da postigne, koji zvuk "trazi"...! Ne mogu se bas sloziti sa ovim. Dapace, mislim da se nista bitnog nije promijenilo. Nikakav revolucionaran pomak se nije dogodio niti u aranziranju, snimanju niti u mixu a niti u namjeni osim sto se prodaja vrsi na drukciji nacin(i sto je malkice opala ![]() Price o "ne moze" i "pogresno je", u ovakvim slucajevima salju ljudi sa nedovoljno iskustva...! potpuno se slazem. Last edited by skansi; 03-01-2012 at 07:47 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Samo trebas potrosit hrpu love na dobar outboard i koristiti ga kao plug in i onda to jos lijepo provesti kroz summing od ssl-a ili tubetecha ili shadowhillsa npr. i nema zime. Slazem se da itb nije bas ni meni nesto, ali hybrid bogami radi jako dobro. Druzio sam se sada sa likom koji je mixao zadnjeg Princea i koji je imao no1. hit na billboard ljestvici prije par tjedana (Richard Furch), onda sa likom koji je upravo nominiran za Grammy za latino(Manuel...jebiga ne sjecam se prezimena) te jos jedan spanjolac koji radi orkestracije za High end video igrice(tipa Castlewania) pa onda Steve Klassen koji momentalno ima no1. hit na Kanadskoj nacionalnoj top listi...svi oni rade u hybrid varijanti i mogu ti reci da sam se smrznuo kad sam cuo mixeve. Pa cak i stari majstori mixanja koji su cijeli zivot u otb varijanti sa asistentima na raspolaganju razmisljaju o hybridu. Naravno, opet, kako komu pase ![]() p.s. naleti na kafu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Soundcraft ghost / Mackie onyx | ANITA | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 24-01-2006 02:37 PM |