Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-08-2009, 04:50 PM   #1
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Test mix - kanali za vezbanje...

Tnx!

Ne samo da je nemoguce, tamo je ipak sm57 zavrsio u nekom SSL-u,pa iz njega u STUDER ili MCI,pa onda Drawmer,pa onda jedno 2 zivota para dalje kroz sprave,pa na mastering 2 track... Hebi ga, ovo je ipak samo PT LE...
Nova produkcija podrazumeva u vecini slucajeva mega suv bubanj i ja sam mega protivnik toga! Dobar bubanj je pola mixa! Zato vise vremena trosim na reverb bubnja! u ovom mixu ima bar 30% reverba na bubnju...

Dobos... Posto je samo top sniman,nema kanala sa bottom(snare),live je...:

Duplicate track,pa na prvu kompresije da siklja krv i punch na oko 200hz jedno deci-dva da bude deb'o, a na drugi nikakve kompresije,samo eq, lo cut na 150-200hz i kasiku prezle i siroki q faktor sa dobrih 4-5 db na jedno 5khz sa mirodjijom i onda zajedno na grupu bubnja na kojem opet stoji lagani limit krem sa kracim attack i 2 zumanca...i malo zacina c i krckas jos 15minuta uz povremeno mesanje da ne zagori....

Last edited by Bockie; 03-08-2009 at 05:01 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2009, 06:42 PM   #2
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Duplicate track,pa na prvu kompresije da siklja krv i punch na oko 200hz jedno deci-dva da bude deb'o, a na drugi nikakve kompresije,samo eq, lo cut na 150-200hz i kasiku prezle i siroki q faktor sa dobrih 4-5 db na jedno 5khz sa mirodjijom i onda zajedno na grupu bubnja na kojem opet stoji lagani limit krem sa kracim attack i 2 zumanca...i malo zacina c i krckas jos 15minuta uz povremeno mesanje da ne zagori....

honda - the power of dreams!!!!

InsaneEyes is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2009, 07:08 PM   #3
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
@boki: mrzi me da skidam drugu pesmu, tj mrzelo me i prvu poshto je kanal po kanal.. bolje da si rarovao sve u jedan fajl.. ipak vecina nas ima ok adsl il kablovski internet..
I tata bi sine...

taj sajt mi prijavi 47 sati za upload od jednom u raru... ...A imam brutalan upload... a ni rar ga nesto ne smanji puno...par mb...
Ovako je sve za sat i po... Verujem i da je skidanje brze,ali kako god okrenes prva je 420mb a druga je svega 280mb...

Old 03-08-2009, 07:33 PM   #4
percival
Member

percival's Avatar

Ni jedan komentar?
percival is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2009, 08:16 PM   #5
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Bingo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Percival, BRAVO!

Odlican mix,odnose si lepo uradio,malo vise midlova za moj ukus,ali ovo je tvoj ukus...
U osnovi nemam nekih posebnih zamerki,nemam sta da dodam,jednu malecku greskicu si napravio,tehnicka stvar,zamenio si strane overhedima,ali je lako to zajebati,slusaj prelaze,tomove bubnja,to je malo pojebalo faze pa se cuje blaga korelacija,moze i na klavijaturi,koja je usla u overe,ali generalno si me veoma prijatno iznenadio!!! Svaka cast matori,samo napred...!
Veoma smo slicno uradili,nemam sad sa sobom svoj mix,ali sutra ga kacim,pa ces cuti...

Svaka cast jos jednom!

Old 03-08-2009, 08:34 PM   #6
percival
Member

percival's Avatar

Hvala na komentaru i ja sam sa ovim mixom zadovoljniji ali i sama svirka mi je bolja od prve stvari ,kao da ne sviraju isti ljudi.Sto se tice midla i meni sada ima previse.U stvari nije ga bilo u samom mixu nego sam ga dodao na masteru jer sam radio na druge monitore pa sam vise gledao nego slusao,a za overe jbg,pogodit cu i ja jednom.Ima vremena mlad sam...
percival is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2009, 09:09 PM   #7
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

moj 100. post...

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules