|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#491 |
VIP Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Pro Member
|
![]()
Ovaj predlog za sve na -00 a master na +6 je odličan, dodao bih da se nakon toga najviše vremena posveti odnosima kakvih-takvih traka/kanala i da se sa tim što se ima izvuče maksimum, bez korišćenja pluginova brže bolje i po default-u.
Nakon toga samo oduzeti višak, dodati manjak na svakom kanalu, bez Solo i to renderovati kao proizvod. Možda neće biti inventivno, zanimljivo i karakterno, ali će svakako biti ispravno, a za dalje je potrebno malo talenta, malo vežbe, pa kom opanci Tom i Jerry... Ovo sa limiterom na svakom kanalu me podseti na jedan Romski orkestar devedesetih kada su svi morali da pređu sa Dynacord Eminent 4 na moderne miksere sa parametrikom i Gain kontrolom, pa su svi redom vraćali miksete i govorili da ne rade dobro, da samo pište i stvaraju mikrofoniju. Na kraju kad su oni objasnili da su svaki Gain pojačali do kraja, Master do kraja i onda podizali kanale, prodavac samo što se nije onesvestio... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Senior Member
|
![]()
Dobro jel moze neko onda da objasni kad se koristi limiter a kad kompresor? Kompresor skoro sigurno da znam da ide za svaki kanal
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#495 |
Pro Member
|
![]()
Kompresor ne mora da ide na svaki kanal...
Ja ga recimo nisam koristio na OH kanalima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Moderator
|
![]()
Kompresor se koristi kada ?eli? da smanji? dinamičku razliku na kanalu. Na grupi se koristi i zbog "sjedinjavanja", ali ne mora biti re?enje za takav problem!
Dosta je kompleksno dati "instant" definiciju, mora? znati ?ta radi kompresor ( a to se empirijski nabolje uči), pa onda koji tip kompresora kako radi, pa tek onda da donese? odluku da li i koji tip kompresora da upotrebi?. Svakako je najgora odluka po materijal da se sumanuto pale bilo kakvi efekti, bez da se (zaista) zna ZA?TO se to radi i ?ta se ?eli postići... ![]()
![]() |
#497 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 25-10-2012 at 04:07 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#498 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Evo pogledaj tutorial, čovek je sve završio "samo" sa D2 i D3, tačnije skoro na svakom kanalu D2 i samo na jednom kanalu D3. ![]() http://www.youtube.com/watch?v=ge73Pl3gfks Opet, i to nije pravilo, može i tako, može i sa 400 pluginova, nevažno je ako rezultat bude dobar. Po onome što pišeš, mislim da je za tebe najbolji savet da zaboraviš sve što znaš i da kreneš iz početka, zapravo da radiš po osećaju a ne po tim mističnim pravilima kojih se slepo držiš. ![]() Nego, dosta sa diskriminacijom, okači mp3 da i mi bez Cubase možemo da čujemo. ![]() Last edited by kravadinka; 25-10-2012 at 05:40 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Senior Member
|
![]()
OH kanali ??
![]() |
#500 |
Senior Member
|
![]()
Koji shokovi za moj mozak
![]() Eto ... Pocecu da smanjujem itd ali tako ce mi generalno biti sve tisa i tisa pesma kako bude bilo vise kanala. BOCKIE: kako mislis da smanjim dinamicku razliku na kanalu? ![]() OCigledno je da sam beba u mixu i onda ne znam sta to znaci prakticno ... P.S AWASC Ocekujem odg ![]()
http://www.myspace.com/ugljesavukovic Last edited by ugljesa; 25-10-2012 at 06:06 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Logic 8, MIDI, MIDI kanali? Pomoc | MUzzY | Audio Software | 11 | 25-05-2009 12:20 AM |
RACKIRANI MCI 500c kanali Bijeli i Smedji!!! | roginator | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 02-12-2007 10:42 PM |