|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Pozdrav drugari!
Treba mi pomoc oko demistifikacije MIDI kanala. Pokusacu da pojasnim pitanje na konkretnom primeru: Koristeci malkice modifikovanu verziju Kontakta mogu da ucitam EastWest gudace na mac-u u Logic-u. Svi vi koji ste ih koristili znate da u toj kolekciji postoje banke sa najrazlicitijim potezima, dinamikama i efektima koji gudacki, duvacki i ostali instrumenti mogu da prozivedu. E sad, ono sto sam primetio je da u recimo jednom MIDI track-u mogu da otvorim 1 Kontakt player i da mogu da ucitam vise boja kojima mogu da dodelim razlicite midi kanale. E sad, kako da odredjene note u tom MIDI track-u stavim u zasebne kanale? Recimo da mi treba da posle par taktova legata gudaci sviraju pizzikato i sl. ? Do sada sam to radio tako sto sam za svaki od tih pokreta pravio zasebne midi track-ove... sto je ![]() ![]() Aj, pomagajte, imam brdo ideja koje zelim da realizujem i sve su kompleksniji i kompleksniji zahvati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
nisam 100% siguran ali mislim da ćeš morati otvarati poseban kontakt za svaki midi kanal
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
mislim da ne mora vec samo da ucita novi rack ili kako se zove u kontaktu , imas nacrtan midi i tu menjas kanale u onom prozoru gde ti je ime instrumenta tj preseta i tu su ti osnovni parametri , najbolje je da procitas readme ili manual , dugo nisam koristio kontakt pa sam malko zaboravio , a ako koristis kontakt player onda ces morati onako kako je rekao daddy z
http://i26.tinypic.com/ofvkfb.jpg evo ovde na slici , u prozoru gde pise electric guitar tu treba da ti se nadje midi kanal . |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Cini mi se da te nisu razumeli... Ti ustvari hoces da se midi kanal menja automatikom, da sve sviras u jednoj traci, a onda nekim kontrolerom promenis midi kanal gde ces na razlicite u Kontaktu poredjati razlicite semplove... Ako moze midi kanal da se menja pomocu kontrolera, moci ce i to sto ti zelis, ali to ne moze, kao sto ne moze da se podeli traka po oktavama i svakoj se dodeli drugi midi kanal...
Ipak ces morati pesice... A sad mi reci za taj modifikovani Kontakt, sta mislis pod tim?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Prijatelj je nasao neki custom patch koji "otkljucava" kontakt da cita eastwest semplove (kao i jos par formata koji nisu po difoltu podrzani). Kako i sta... nemam pojma. Mislim da ima i za win verziju.
Inace u pravu si, jedino si me ti razumeo ![]() Nisam do sad nasao kako da automatizujem menjanje midi kanala. Ali definitivno mora postojati fora posto u kontaktu (kao plugin u logic-u) mozes da ucitas gomilu banaka i svakoj da dodelis razliciti midi kanal. Takodje postoji "omni" opcija koja onda svira sve note u midi track-u. Ono sto meni ostaje misterija je kako u midi track-u menjati te kanale... Opcija mi zvuci logicno i garant postoji ali jos nista nisam nasao ni u manualu ni na netu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
banned
|
![]()
probaj u list editoru, tu mozes dodeliti poseban midi kanal svakoj noti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Nayalost, nikada nisam stigao do tog dela manuala ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
To sto Kontakt ima PAtch-eve na kojima mozes namestiti razlicite MIDI kanale ne znaci da moze to sto ti trebas, Kontakt se koristi ka MultiChannel Instrument, znaci otvoris nekoliko MIDI kanala i svaki od njih rutujes u Kontakt, ali na razlicit MIDI kanal.
Hajde mi posalji taj patch za Kontakt za Leopard, meni cita East&West, ali kako on hoce, neke semplove vidi, neke ne... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Probacu ovo u list editoru.
Veceras krecem za BG pa ti saljem u toku sledeceg dana! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Imas pice ![]() Koliko ovo smanjuje kolicinu posla! Auuuh. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
MIDI konekcija pomoc...!! | stacato | Audio Software | 2 | 06-04-2009 07:25 PM |