|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
Evo,sad sam cuo i Teutatesa...
Na putu je da vezbom popravlja stvari... Dakle bass vas je manje - vise sve razvalio...! ![]() Na vecini snimaka imam utisak da je preglasan, i da ,eh paradoksa li , ima puno basa u basu... Ista prica je i sa kompresijama,mada je to dobrim delom i zbog plagova koji to rade jeftino i zbog preterivanja sa istim... Dakle vezbajte kompresore! Kod EQ-ova je nesto bolja slika,ali ne cvetaju ruze... Opet jevtini plugovi,ali dobro,sta je - tu je.Evo nekih mojih par tip-ova,dakle ne kazem da tako mora,prosto ja tako radim,pa su i ostale kolege dobrodosle sa svojim misljenjima... Kada se recimo radi kick ili bas, jedno bez drugog ne ide. Sem toga da se EQom nameste boje instrumenata,mora se povesti racuna o uzajamnom odnosu. To prakticno znaci da ako imate brutalan kick i brutalan bass nije obavezno da zajedno dobro rade,sto onda predstavlja veliki problem! U tom slucaju EQ se koristi malim delom za farbu,a vise za ekvivalizaciju ta dva kanala. Prvo grubo postavis ono sto mislis da od svakog kanala zelis da dobijes i onda u svakom narednom koraku preslusavas oba kanala istovremeno, njihov odnos i kako pojedinacno rade u odnosu na onaj drugi. Malo zapetljano, ali kada malo bolje razmislis i nije toliko strasno... Ovakve primere mozes i dalje primenjivati na recimo odnos vokala i solo gitare ili klavira i akustare ili vise od dva cinioca mixa,a gde mislis da je neophodno... Vezba,vezba...
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Logic 8, MIDI, MIDI kanali? Pomoc | MUzzY | Audio Software | 11 | 25-05-2009 12:20 AM |
RACKIRANI MCI 500c kanali Bijeli i Smedji!!! | roginator | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 02-12-2007 10:42 PM |