Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-10-2008, 01:28 PM   #101
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

Default Re: Pocetak Operacije gistrijumf!

'Soul' ? Auuu...Mislim da treba da googlujes sta je zapravo zanr zvan 'soul'..

Ja se ne 'lozim' ni na kakve fore,neki ljudi instinktivno koriste svoju boju glasa i uspesno se sluze dobrom tehnikom do koje su dosli spontanim putem,drugima je potreban coaching da to postignu,treci su tvrdoglavi i nemaju pojma sta rade,cesto zavrse sa polipima i bednim izvodjenjem.

Svaki pevac koji se upustio u muzicki biznis je imao coaching,neki cak i idu na re-training svog glasa).Ne znam koje si ti to crnce iz podzemne zeleznice imao priliku da cujes uzivo pa da tako nesto kazes.Jer i crnci na koje se pozivas su isli na casove,i Stevie Wonder,i Ray Charles,i Michael Jackson,i Aretha Franklin,the list goes on n on.

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
Sumanut, nemoj molim te, da priča? tu priču o profesionalizmu ovdje ...nemoj...i to u kontekstu Anastasije , američke zvijezde .....ne bih volio da moram da govorim ?ta mislim o tom "profesionalizmu"...

S druge strane...veznao za Anastasijino pjevanje - poneta je u tome ?to je sasvim normalno da se nekom takav način pjevanja ne sviđa ?to nekog taj stil iritira i ne mo?e da ga podnese - to je nečiji lični ukus i tu nema priče dalje . Ja sam lično ravnodu?an prema toj pjevačici, niti me odu?evljava, niti me nervira! Međutim, stra?no je naivno iznostit sudove o "kvalitetu" njenog pjevanja kao pjevanja...ne znam ?ta vam je ljudi...ajte onda brate slu?ajte operu i ostavite "soul" na miru...jer ne znam koliko tu ima mjesta za teoriju i naglabanje oko teorije. ?ena je razvila jedan određeni stil koji gura i koji je , eto, i prodala! Ti se Evo previ?e lo?i? na te neke fore kao vokal koučinga , ispravnog pjevanja i slićno...to su sve sporedne stvari...zar misli? stvarno da su crnci koji su stvarali tu muziku imali trenere galsa i te zajebancije?! Milsi? li da je ko trenirao one nesrećnike ?to se voze podzemnom ?eljeznicom i griju oko bačvi sa hensijem u papirnoj kesi da kidaju sa pjevanjem kao ?to kidaju?

"There is no such thing as standing still when it comes to progress.You're either moving forward,or backwards."
Eeva_r&b is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 01:31 PM   #102
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

Hahah eto u isto vreme smo ga pomenuli.Da, Ray Charles JESTE isao na casove pevanja.

Balthazar,uz svo duzno postovanje,nisi informisan,pricas o svemu napamet iz neke tvoje teorije bazirane na iluzijama u kojim dobri muzicari i pevaci padaju s neba bez ikakvog rada,nisi ni gledao (bar si tako rekao) nastup Anastasie koji toliko branis.

O cemu tacno pricamo u tom slucaju :-S

Quote:
Sumanut, nemoj molim te, da pričaš tu priču o profesionalizmu ovdje ...nemoj...i to u kontekstu Anastasije , američke zvijezde .....ne bih volio da moram da govorim šta mislim o tom "profesionalizmu"...

S druge strane...veznao za Anastasijino pjevanje - poneta je u tome što je sasvim normalno da se nekom takav način pjevanja ne sviđa što nekog taj stil iritira i ne može da ga podnese - to je nečiji lični ukus i tu nema priče dalje . Ja sam lično ravnodušan prema toj pjevačici, niti me oduševljava, niti me nervira! Međutim, strašno je naivno iznostit sudove o "kvalitetu" njenog pjevanja kao pjevanja...ne znam šta vam je ljudi...ajte onda brate slušajte operu i ostavite "soul" na miru...jer ne znam koliko tu ima mjesta za teoriju i naglabanje oko teorije. Žena je razvila jedan određeni stil koji gura i koji je , eto, i prodala! Ti se Evo previše ložiš na te neke fore kao vokal koučinga , ispravnog pjevanja i slićno...to su sve sporedne stvari...zar misliš stvarno da su crnci koji su stvarali tu muziku imali trenere galsa i te zajebancije?! Milsiš li da je ko trenirao one nesrećnike što se voze podzemnom željeznicom i griju oko bačvi sa hensijem u papirnoj kesi da kidaju sa pjevanjem kao što kidaju? Ili su možda oni oko delte Misisipija imali učitelje gitare da im razvlače prstiće da bi pravilno svirali gitare? Možda je i Luija neko učio da pravilno duva u trubu? Definitivno je i Rej Ćarls išao kod učitelja klavira petkom, a kod trenera glasa subotom Džejms Braun je sigurno išao na neki plesni tečaj svakog vikedenda.....

"There is no such thing as standing still when it comes to progress.You're either moving forward,or backwards."

Last edited by Eeva_r&b; 02-10-2008 at 01:35 PM.
Old 02-10-2008, 01:39 PM   #103
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eeva_r&b View Post
'Soul' ? Auuu...Mislim da treba da googlujes sta je zapravo zanr zvan 'soul'..

Ja se ne 'lozim' ni na kakve fore,neki ljudi instinktivno koriste svoju boju glasa i uspesno se sluze dobrom tehnikom do koje su dosli spontanim putem,drugima je potreban coaching da to postignu,treci su tvrdoglavi i nemaju pojma sta rade,cesto zavrse sa polipima i bednim izvodjenjem.

Svaki pevac koji se upustio u muzicki biznis je imao coaching,neki cak i idu na re-training svog glasa).Ne znam koje si ti to crnce iz podzemne zeleznice imao priliku da cujes uzivo pa da tako nesto kazes.Jer i crnci na koje se pozivas su isli na casove,i Stevie Wonder,i Ray Charles,i Michael Jackson,i Aretha Franklin,the list goes on n on.
Tripuješ se puno na te časove...neko te žestoko naložio na to....Nemoj ti mene ,molim te, upućivati da googlam, dobro si vidjela da sam napisao "soul" a ne soul kao strogo žanr muzike...a, ti malo youtjubuj, pa ćeš čuti crnaca iz podzemene željeznice...džaba, džaba i džaba svi treneri glasa (meni npr.ahahah ) ko prosto nema ono što je potrebno za takvo vrhunsko pjevanje...ti se malo bolje udubi u istorju "crne muzike" pa ćeš da vidiš u kakvim je uslovima ta muzika nastajala, da im nije padalo na pamet da idu kod "trenera", no prije šta će pojest...a te zajebancije kao treneri glasa i slično su došli posle

a evo da malo i googlamo :

Quote:
Anastacia is world renowned for her edgy, soulful voice and is famous for her ability to hit powerful notes in a full voice range well into Soprano tessituras. Her small stature (160 cm or 5'3"[2]) has also led to her being nicknamed "The Little Lady with The Big Voice".

Last edited by balthazaar; 02-10-2008 at 01:47 PM.
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 01:48 PM   #104
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

Pa ako je tebi Anastasia merilo dobrog pevanja,mogu da zamislim kako to zvuci...Al ajde da ne pricam u prazno,ako zvuce zaista dobro,njima sigurno pise na celu da li su isli na casove,ili se sami informisali kako da se sluze glasom,pa ti znas koliko su oni radili i ucili...tako si i za Ray Charles-a do sad verovao da nije radio na sebi i imao casove...

Svako ko je iole ozbiljan ce da uci,isto kao sto ne postoji producent koji se nije interesovao i radio vec se oslanjao na Boga i talenat nije dobio na kvalitetu,sto vi uvek prepoznate.

Tako i ja nisam potpuno zadovoljna svojim zvukom i mislim da mi treba trening za zanr muzike kojim se bavim,da drzim svoj glas zdrav i u kondiciji,i uvek pevam sa lakocom i uzivanjem.

Quote:
Tripuje? se puno na te časove...neko te ?estoko nalo?io na to....Memoj ti mene molim te upućivati da googlam, dobro si vidjela da sam napisao "soul" a ne soul kao strogo ?anr muzike...a, ti malo youtjubuj, pa će? čuti crnaca iz podzemene ?eljeznice...

Old 02-10-2008, 01:53 PM   #105
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eeva_r&b View Post
Pa ako je tebi Anastasia merilo dobrog pevanja,mogu da zamislim kako to zvuci...
Ja ne zna šta je tebi!? Jesam li ja reko da je Anastasija moje mjerilo vrhunskog pjevanja? Ali stvarno je glupo da nam ti ovjde sad "raskrinkavaš" jedan svjetski priznati vokal!

E, da tačno je da vrhunski i najbolju muzčari padaju s neba. Čovjek se rodi sa tim što posle razivja ,jer se rodio da bi to razvijao, a to je najčešće i jedino što umije. Tu definitivno nisu presudni nikakvi časovi...ako ti moraš da ideš na časove, nemoj da nas ubjeđuješ da su časovi načinili najveće velikane onim što jesu...

Last edited by balthazaar; 02-10-2008 at 02:00 PM.
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 01:57 PM   #106
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post
Napuse i Saleta kada kaze da "nije zadovoljan" produkcijom nekog lika koji producira milionske tiraze ...

Tako je to ovde, vrednuje se ucinak, a ne vidim zasto i ne bi. Ovde ljudi vecinom zive od muzike, a ne za muziku, (ne mislim sa ovime nista lose, takav je svaki profesionalizam) tako da nemoj da ti je cudno sto se na kraju ipak racuna koliko je ko prodao, a ne kako je neki muzicki akademik (ne mislim ovde na tebe ) ocenio necije pevanje.
istina, al ja se ne uznemiravam.. jbg to je net.. i siguran sam da bih uz kaficu mogao da otvorim ochi svima koji su rekli suprotno.. a ovako nema svrhe.. jedno je kad npr ogi kaze "ja bih voleo da umem i tako" a drugo je kad me neko napadne neargumentovano.. a tu vec nastaje problem jer mi je to stvarno detinjasto kao i "uradi ti bolje"..

@iva:

1. balti jedan od dobrih momaka..
2. opet chujesh al ne slushash (ne chitash lepo shta je napisao)
3. slazem se sa njim u potpunosti, i ti bi da probash da ga razumesh..

@balti: crnje i nashe crnje su imali (i imaju) vishak vremena i frustracije.. ja to tako tumachim.. drugo, kad neko odrasta uz muziku, nastavice sigurno na tu stranu.. znam po sebi, a siguran sam da su i ostali chlanovi foruma bili aktivni slushaoci i u blizini (bar jednog) muzichara pre nego shto su krenuli u sve ovo..

ja sam davno davno u kraju sviruckao gitaru (bluz) i cepao azrine akorde (a,f,c,g) sa drushtvom do iznemoglosti.. i slushao i pushtao rep po kucnim zurkama (who is the best, gru, 2pac, b.i.g., snoop, warren G -kad se samo setim) a odrastao sam na jazzu, rocku, i bluzu.. to mi se slushalo u kuci..

poz
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 01:57 PM   #107
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

Quote:
ko prosto nema ono ?to je potrebno za takvo vrhunsko pjevanje
Jedno je kad neko ima potencijal za vrhunsko pevanje ,ali ako sa tim potencijalom ne dodje do vrhunskog pevanja ,sta taj potencijal znaci.

Rekla sam u prethodnom postu na koji si selektivno odgovorio NEKI LJUDI PRIRODNIM PUTEM DODJU DO OSNOVE ZA DOBAR VOKALNI ZVUK,DRUGIMA JE POTREBAN NEKO DRUGI DA IM NA TO UKAZE.

A u tom dobu o kome pricas su imali na sta da se ugledaju.Bilo je kvalitetnije muzike,a ne ela-ela-ela pevaljki.

Old 02-10-2008, 02:05 PM   #108
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

1.Nisam uvredila Baltija,i kao sto vec rekoh,ove rasprave su razmene misljenja a ne tuca i nikad ne osudjujem nikog licno (bilo je izuzetaka doduse,ali ovo nije slucaj).Ukoliko sam mu rekla nesto sto ga je uvredilo,izvinjavam se,Balthazar.A ti opet advokatises

2.U cemu se slazes sa njim?Vec znam tvoje misljenje o tome da meni casovi nisu potrebni,ali objasni mi ako si ga ti bolje protumacio u cemu gresim?

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
istina, al ja se ne uznemiravam.. jbg to je net.. i siguran sam da bih uz kaficu mogao da otvorim ochi svima koji su rekli suprotno.. a ovako nema svrhe.. jedno je kad npr ogi kaze "ja bih voleo da umem i tako" a drugo je kad me neko napadne neargumentovano.. a tu vec nastaje problem jer mi je to stvarno detinjasto kao i "uradi ti bolje"..

@iva:

1. balti jedan od dobrih momaka..
2. opet chujesh al ne slushash (ne chitash lepo shta je napisao)
3. slazem se sa njim u potpunosti, i ti bi da probash da ga razumesh..

@balti: crnje i nashe crnje su imali (i imaju) vishak vremena i frustracije.. ja to tako tumachim.. drugo, kad neko odrasta uz muziku, nastavice sigurno na tu stranu.. znam po sebi, a siguran sam da su i ostali chlanovi foruma bili aktivni slushaoci i u blizini (bar jednog) muzichara pre nego shto su krenuli u sve ovo..

ja sam davno davno u kraju sviruckao gitaru (bluz) i cepao azrine akorde (a,f,c,g) sa drushtvom do iznemoglosti.. i slushao i pushtao rep po kucnim zurkama (who is the best, gru, 2pac, b.i.g., snoop, warren G -kad se samo setim) a odrastao sam na jazzu, rocku, i bluzu.. to mi se slushalo u kuci..

poz

Old 02-10-2008, 02:33 PM   #109
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Evo ja tvrdim da Usain Bolt-ova tehnika trcanja je katastrofalna i da vara gledaoce sirom sveta,jer originalno ima jako kratak korak,ali neprirodno sireci noge,dostize taj veliki volume i na taj nacin vara gledaoce sirom sveta...
Trkaci sa takvom tehnikom su skloni cestim povredama prepona i obicno ne opstanu dugo na sceni...

A videli ste ranije i onog Michael Johnson-a,...on je tek imao nepravilnu i smesnu tehniku...

Last edited by Gianfranco; 02-10-2008 at 02:35 PM.
Gianfranco is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 02:35 PM   #110
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gianfranco View Post
A videli ste ranije i onog Michael Johnson-a,...on je tek imao smesnu tehniku...
Mislis Michael Jacksona?? - ja cuo komentatora kako kaze - "Michael Jackson ulazi u cilj prvi, Michael Jackson..."
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules