|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#16 |
Superoperater
|
![]()
Ja licno sam protiv tih tweak utility programa. Prvo sto brljaju po registry bazi po sistemu - brisi sta ne treba, a cesto (narocito narodne verzije plaginova) prave keyeve koji naizgled nemaju veze s vezom, a potrebni su da bi "prevarili" sistem. Posle intervencije nekog utility-ja, pola plaginova ne radi, pola ne znaju gde su im preseti i slicno. Dakle big no-no.
Tune up i slicni programi, daju mogucnost izbora, pa nije lose upotrebiti pojedine segmente tipa clean temp files, trash, browsing history... npr u folderu \Users\*username*\AppData\Local\Temp se nakupi nekad i preko 4-5 GB temp fajlova i smeca, koje je potpuno bezbedno brisati. To je po meni u redu koristiti, ali nikako ne njihove "optimizacije" registryja i sistema. Ja volim da disejblujem servis Windows Search (koji ponekad smara po hard disku nakon duzeg "idlovanja") i SuperFetch, koji puni RAM korisnim i cesto startovanim aplikacijama - da ne bi bezveze stajao neiskoriscen RAM... Opet cu da ponovim da je dosta bitan tweak - CPU core parking. Ume da izazove glitcheve, puceve (narocito na malim latencijama) i sl. Vec sam postovao ovde neku softversku alatkicu koja proverava status i aktivira/deaktivira core parking. Sve to je vezano za power saving, dakle - power saving - OFF. Ovo je donekle ok, ali neki egzoticniji audio drajveri umeju da naprave prilicnu pizdariju kad nalete na nesto sto im se ne svidja... Imao si srecu da ti je sve 100% win7 kompatibilno.
Tags |
optimizacija windows 7 |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DAW - Optimizacija WinXP-a ! | Mandragora58 | Tutorijali | 82 | 30-11-2014 03:22 PM |
Optimizacija Win 7 64 bit-a ?! | Eomsy | Audio Software | 15 | 05-01-2011 09:23 PM |
Optimizacija XP-a zabluda? | pedjah | Audio Software | 38 | 07-02-2008 04:47 AM |
Optimizacija XP-a? | akordeonista | Audio Software | 8 | 29-10-2007 04:30 PM |
Optimizacija Win 2000 i Win XP za DAW | dr.Ru | Tutorijali | 3 | 12-06-2003 03:19 PM |