|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Da li bi mi mogao netko da napi?e koji su koraci potrebni za optimizaciju istog (jo? bolje korak po korak)? Jo? nisam nai?ao na ploveći Win 7 "performance".
Imam listu na kojoj mi pi?e za XP, pa sam to nebrojno puta i radio, no zadnje sam imao Xp extreme performance, gdje su sami windowsi već totalno optimizirani pri samoj instalaciji ... no 32 bitni ![]() Naravno, ako je ovo uvreda za nekoga, molim neka se ne ljuti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
1. U SERVICES ugasiti SUPERFETCH - sluzi da unapred ucita u memoriju najcesce pokretane aplikacije, ubrzavajuci njihovo podizanje i da optimalno iskoristi sav raspolozivi RAM - rezultat - RAM koji se trudi da stalno bude pun, HDD ponekad bezrazlozno "drlja" i takve stvari... 2. U USER ACCOUNT CONTROL - spustiti slajder za bezbednost na minimum, jer nekad taj UAC sprecava programe da se izvrse, trazeci da se RUNuju AS ADMINISTRATOR 3. U SERVICES takodje mogu da se pogase i nepotrebni servisi tipa WINDOWS SEARCH & INDEXING, koji indeksira fajlove radi brzeg pronalazenja preko SEARCH operacija, takodje uzrokuje nepotrebno drndanje HDDa u nekim trenucima. 4. U POWER SETTINGS, ugasiti SVE powersaving opcije, narocito ako imate USB/FIREWIRE interfejs. Meni je uzrokovalo puckanje audija na MOTU ULTRALITE kartici. Sve u svemu, u servisima, gomila stvari moze da se pogasi, mada ja nista nisam gasio sem ovih, gore navedenih stvari - cak sam i AERO temu ostavio (nije dalo nekog vidljivog rezultata gasenje servisa ove teme - ona se oslanja na GPU, a ne na CPU) - eto, verovatno ce neko jos dodati u ovu listu jos stavki, ali ove su po meni obavezne.
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
valja ugasiti i windows desktop manager jer oce da zeza sa pravljenjem automatizacije, meni se desavalo u nuendu....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
+, po mogucstvu da nije vezan za net, ako jeste blacklistovati u firewall-u SVE sto hoce da se update-uje... pogledaj disk defrag i win defender su automatizovani po default-u. ugasi ih i to zna da zasere snimak...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Ja licno volim da je sve updateovano i cesto mi tokom rada treba net - da pogledam, cujem, skinem neki sample set... Ovo firewallovanje vazi za pluginove koji nisu valjano razbijeni pa onda "telefoniraju kuci" i ne rade posle toga... Naravno, internet bez antivirusa - nikako. Sam windows update, moze da se iskljuci potpuno - prebaci na rucno, tako da ne mora da neprijatno iznenadi u sred sesije snimanja, porukom - new updates available. Vazi za ostale komponente koje se auto update-uju. Po mom iskustvu, ako ikada ubacis i jedan USB flash disk u komp - sigurno dobijas virus! Resenje je ili da imas drugi komp za takve stvari, ili da drzis pouzdani antivirus na DAWu, koji svakako obara performanse - ne puno, doduse... Za ovo prvi put cujem ? Koji Nuendo - ako je neki stariji, onda moguce, on se bolje snalazi u XPu jer nije bas kompatibilan sa novim Windows 7 grafickim API-jem. Pravilo je da uz noviji OS dolaze i noviji programi, dok stariji - ako rade - rade, tj nije zagarantovana 100% kompatibilnost.
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 20-12-2010 at 04:42 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
, Kaj to stoji kao automatika
![]() Moja su iskustva malo suprotna sa Xp-ima, pa ja volim "Ako radi, NE DIRAJ ![]() ![]() [quote=psionic;294195]Po mom iskustvu, ako ikada ubacis i jedan USB flash disk u komp - sigurno dobijas virus! Resenje je ili da imas drugi komp za takve stvari, ili da drzis pouzdani antivirus na DAWu, koji svakako obara performanse - ne puno, doduse...[quote=psionic;294195] Drugi komp ![]() Misli?, starije verzije vs. noviji OS, jel? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Superoperater
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Da, upravo sam na to mislio... Nekada imam problem da napisem normalnu recenicu ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DAW - Optimizacija WinXP-a ! | Mandragora58 | Tutorijali | 82 | 30-11-2014 03:22 PM |
Optimizacija XP-a zabluda? | pedjah | Audio Software | 38 | 07-02-2008 04:47 AM |
Optimizacija XP-a? | akordeonista | Audio Software | 8 | 29-10-2007 04:30 PM |
Optimizacija Win 2000 i Win XP za DAW | dr.Ru | Tutorijali | 3 | 12-06-2003 03:19 PM |