![]() |
Optimizacija Win 7 64 bit-a ?!
Da li bi mi mogao netko da napi?e koji su koraci potrebni za optimizaciju istog (jo? bolje korak po korak)? Jo? nisam nai?ao na ploveći Win 7 "performance".
Imam listu na kojoj mi pi?e za XP, pa sam to nebrojno puta i radio, no zadnje sam imao Xp extreme performance, gdje su sami windowsi već totalno optimizirani pri samoj instalaciji ... no 32 bitni :(. Do?lo mi je vrijeme da bi htio vi?e od cca. 3.2 Gb RAMA. Naravno, ako je ovo uvreda za nekoga, molim neka se ne ljuti :) |
Re: Optimizacija Win 7 64 bit-a ?!
Quote:
1. U SERVICES ugasiti SUPERFETCH - sluzi da unapred ucita u memoriju najcesce pokretane aplikacije, ubrzavajuci njihovo podizanje i da optimalno iskoristi sav raspolozivi RAM - rezultat - RAM koji se trudi da stalno bude pun, HDD ponekad bezrazlozno "drlja" i takve stvari... 2. U USER ACCOUNT CONTROL - spustiti slajder za bezbednost na minimum, jer nekad taj UAC sprecava programe da se izvrse, trazeci da se RUNuju AS ADMINISTRATOR 3. U SERVICES takodje mogu da se pogase i nepotrebni servisi tipa WINDOWS SEARCH & INDEXING, koji indeksira fajlove radi brzeg pronalazenja preko SEARCH operacija, takodje uzrokuje nepotrebno drndanje HDDa u nekim trenucima. 4. U POWER SETTINGS, ugasiti SVE powersaving opcije, narocito ako imate USB/FIREWIRE interfejs. Meni je uzrokovalo puckanje audija na MOTU ULTRALITE kartici. Sve u svemu, u servisima, gomila stvari moze da se pogasi, mada ja nista nisam gasio sem ovih, gore navedenih stvari - cak sam i AERO temu ostavio (nije dalo nekog vidljivog rezultata gasenje servisa ove teme - ona se oslanja na GPU, a ne na CPU) - eto, verovatno ce neko jos dodati u ovu listu jos stavki, ali ove su po meni obavezne. |
Quote:
|
valja ugasiti i windows desktop manager jer oce da zeza sa pravljenjem automatizacije, meni se desavalo u nuendu....
|
+, po mogucstvu da nije vezan za net, ako jeste blacklistovati u firewall-u SVE sto hoce da se update-uje... pogledaj disk defrag i win defender su automatizovani po default-u. ugasi ih i to zna da zasere snimak...
|
Quote:
Ja licno volim da je sve updateovano i cesto mi tokom rada treba net - da pogledam, cujem, skinem neki sample set... Ovo firewallovanje vazi za pluginove koji nisu valjano razbijeni pa onda "telefoniraju kuci" i ne rade posle toga... Naravno, internet bez antivirusa - nikako. Sam windows update, moze da se iskljuci potpuno - prebaci na rucno, tako da ne mora da neprijatno iznenadi u sred sesije snimanja, porukom - new updates available. Vazi za ostale komponente koje se auto update-uju. Po mom iskustvu, ako ikada ubacis i jedan USB flash disk u komp - sigurno dobijas virus! Resenje je ili da imas drugi komp za takve stvari, ili da drzis pouzdani antivirus na DAWu, koji svakako obara performanse - ne puno, doduse... Quote:
|
Quote:
Quote:
[quote=psionic;294195]Po mom iskustvu, ako ikada ubacis i jedan USB flash disk u komp - sigurno dobijas virus! Resenje je ili da imas drugi komp za takve stvari, ili da drzis pouzdani antivirus na DAWu, koji svakako obara performanse - ne puno, doduse...[quote=psionic;294195] Drugi komp :D ... Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|