|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Member
|
![]()
Services-i koji su aktivni po paljenju pc su na listi.
Molio bih da netko ka?e ?to od toga mogu stopirati? Hvala. ![]() Uploaded with ImageShack.us |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
Opet zavisi, da li ti komp izlazi na net, da li je umrezen, sta jos radis sa njime, da li imas stampac, ili se on samo i iskljucivo koristi za produkciju, kao u recimo nekom studiju, znaci upale komp upale sequencer i to je to, nista drugo se ne radi na kompu?
![]() |
#23 |
Member
|
![]()
izlazi na net wirelessom, koristim za nekakvu video, photo i audio produkciju, te klasično surfanje. Msn po potrebi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
kad imas jaku masinu sve to sto vi radite i ovde navodite je nepotrebno, ja u zivotu od kad sam na intel-quadu nisam nista od ovog uradio ni na jednom windowsu nit bilo cemu jer sve leti i onako.. dok sam imao pentium 4 sve sam ovo uradio gore po brojevima da bi rezultat bio na kraju da jedan malo jaci VSTi sva ta podesavanja pojede ALL!! et pa vi vidte sta vam je cinit. il menjat masinu il twikovat do zore.ozb. danas bar kompovi nisu skupi a jaci su od onih pre 10 god za iste pare 10X.
facebook Brano Vujicic (Branoy) https://www.youtube.com/user/branolovehurts/videos http://soundcloud.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-works http://www.reverbnation.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-pa3x |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Member
|
![]()
u mom slučaju radi se o i5 proc, 16gb, radi zadovoljavajuće, ali ne "leti".
Tweakovan je, nepotrebne stvari uklonjene, ali nije to - to. Drugi, dual core komp kojeg koristi uglavnom supruga je daleko startniji i usuđujem se reć da leti. Npr chrome otvara u 1 sec, dok na mom treba 3sec. To su sitnarije koje su počele da ?ivciraju. Postoji li tweak za ubrzavanje PRA?NJENJA ram memorije? Bilo da se radi o cubaseu ili nekom drugom programu, primjećujem kako mu treba neko vrijeme (ovisno o programu) da ga isključi tj isprazni iz ram memorije. Dakle, ?elim da, kad kliknem X, nestane u roku odmah. Dal je to moguće? I samo "punjenje" rama nije bogznakako brzo, a radi se o ddr3 1600. Brijem da bi trebao tra?it bolje hdd. One performance koje win7 sam mjeri kao, sve su na 7+, osim grafičke koja je 6,2. E sad jo?, ?to isklj. od onih servisa gore na slici? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Moderator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Superoperater
|
![]()
Ja licno sam protiv tih tweak utility programa. Prvo sto brljaju po registry bazi po sistemu - brisi sta ne treba, a cesto (narocito narodne verzije plaginova) prave keyeve koji naizgled nemaju veze s vezom, a potrebni su da bi "prevarili" sistem. Posle intervencije nekog utility-ja, pola plaginova ne radi, pola ne znaju gde su im preseti i slicno. Dakle big no-no.
Tune up i slicni programi, daju mogucnost izbora, pa nije lose upotrebiti pojedine segmente tipa clean temp files, trash, browsing history... npr u folderu \Users\*username*\AppData\Local\Temp se nakupi nekad i preko 4-5 GB temp fajlova i smeca, koje je potpuno bezbedno brisati. To je po meni u redu koristiti, ali nikako ne njihove "optimizacije" registryja i sistema. Ja volim da disejblujem servis Windows Search (koji ponekad smara po hard disku nakon duzeg "idlovanja") i SuperFetch, koji puni RAM korisnim i cesto startovanim aplikacijama - da ne bi bezveze stajao neiskoriscen RAM... Opet cu da ponovim da je dosta bitan tweak - CPU core parking. Ume da izazove glitcheve, puceve (narocito na malim latencijama) i sl. Vec sam postovao ovde neku softversku alatkicu koja proverava status i aktivira/deaktivira core parking. Sve to je vezano za power saving, dakle - power saving - OFF. Ovo je donekle ok, ali neki egzoticniji audio drajveri umeju da naprave prilicnu pizdariju kad nalete na nesto sto im se ne svidja... Imao si srecu da ti je sve 100% win7 kompatibilno.
![]() |
#28 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Od ostalih funkcija koje su bile nekada podnosljive a sada su katastrofa, bi naveo i sam windows explorer, koji mi je samo izgledao u pocetku nezavrseno, ali posle pokusaja koriscenja, video sam da je on znacajno izmenjen i da su korisne funkcije sasvim izbacene (recimo, slobodni prostor na disku na statusnoj liniji, odmah, bez cekanja da se sve "sracuna") Copy file, move file, je katastrofa kada se prebacuju celi direktorijumi... jer on mora da ih sve prebroji i sta vec ne.. i onda se prvo ceka to, pa se posle ceka na kopiranje... to sve traje daleko duze nego na XP. Za windows explorer koji je nalik starom, XPovom postoji alternativa u vidu projekta "Classic Shell", koji je besplatan, i koji stvarno olaksava zivot barem u delu funkcija baratanja sa fajlovima... podesavanje mu je veoma sofisticirano, i moguce je izvuci dobre funkcije novog explorera, a ostale skloniti da ne smetaju. Nije obavezno ga uvek podesavati, default stanje mu je sasvim ok. Za iskljucenje instant search i INSISTIRANJE sistema na indeksiranju svih fajlova ako zelim da to bude i brzo (citaj, upotrebljivo) nisam nasao alternativu. Za brzi i optimalniji move/copy nisam nasao alternativu. Za ozbiljniji file search, preporucujem Agent Ransack (free), pretrazuje fajlove po sadrzaju (keyword), veoma ozbiljno i uspesno. Na Win7 sam presao iz razloga zbog koga sam zeleo da ostanem na XP: -na Win7 x64 bolje rade stare 32-bitne aplikacije, nego na XP x64 (!?)... defintivno jos jedna M$ brljotina...
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 06-10-2012 at 07:10 AM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Za move/copy alternativu vidi teracopy, vec smo ga spominjali, besplatan je i vrlo pametno uradjen, mislim da ce ti se svideti. Automatski tune-up programi su kao loudness dugme na hi-fi pojacalima. Stvari najcesce 'deluju' bolje, a u stvari nisu. Naravno, kao sto Boggy rece, ako covek zna sta mu treba a sta ne, daju se iskoristiti, ali je u principu bolje uraditi sve manuelno, (ili prepustiti nekome ko zna sta radi da to uradi),tako da je jasan ucinak i mogu se jasno pratiti koraci, a i ako nesto krene po zlu, lakse je ici na undo, nego razmisljati sta sve je neki automatizovani 'loudness' uradio u sistemu. Startup servisi vise definitivno nisu najveci problem, ali ako se u radu nesto ne koristi, nema potrebe da 'dzabe gori', a korisnici koji besomucno isprobavaju software i instaliraju svasta, znaju znacajno da zatrpaju memoriju, pa je povremeno prelistavanje startup-a dobra higijenska navika za masinu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |||||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() Quote:
Quote:
Uglavnom... moj zakljucak je da su upotrebljivost operativnog sistema narusili (namerno) sami tvorci, pokusavajuci jos vise da snize neophodni koeficijent inteligencije potencijalnog korisnika... na stetu onih koji ponekad stvarno nesto rade na racunaru... a i da zarade pare od novih kurseva....
![]() |
![]() |
Tags |
optimizacija windows 7 |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DAW - Optimizacija WinXP-a ! | Mandragora58 | Tutorijali | 82 | 30-11-2014 03:22 PM |
Optimizacija Win 7 64 bit-a ?! | Eomsy | Audio Software | 15 | 05-01-2011 09:23 PM |
Optimizacija XP-a zabluda? | pedjah | Audio Software | 38 | 07-02-2008 04:47 AM |
Optimizacija XP-a? | akordeonista | Audio Software | 8 | 29-10-2007 04:30 PM |
Optimizacija Win 2000 i Win XP za DAW | dr.Ru | Tutorijali | 3 | 12-06-2003 03:19 PM |