Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 06-10-2012, 11:51 AM   #19
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: DAW-WINDOWS 7-optimizacija part I

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Od ostalih funkcija koje su bile nekada podnosljive a sada su katastrofa, bi naveo i sam windows explorer, koji mi je samo izgledao u pocetku nezavrseno, ali posle pokusaja koriscenja, video sam da je on znacajno izmenjen i da su korisne funkcije sasvim izbacene (recimo, slobodni prostor na disku na statusnoj liniji, odmah, bez cekanja da se sve "sracuna")

Jel na ovo mislis ? Evo kod mene je lepo ispisan free space i ostalo na svakom drajvu, nista ne racuna, odmah izbaci. Hehe, nema ga bas i nesto mnogo pa ga mozda zato i ne racuna
Ima i u status baru... Nisam primetio da to nesto koci i racuna, kad otvorim prozor, odmah izbacuje podatke...

Quote:
Copy file, move file, je katastrofa kada se prebacuju celi direktorijumi... jer on mora da ih sve prebroji i sta vec ne.. i onda se prvo ceka to, pa se posle ceka na kopiranje... to sve traje daleko duze nego na XP.
Eto rekao je Khan - TeraCopy je ime te alatke. Ja koristim i Directory Opus - totalna zamena shella, mnogo dobar Norton Commander style program, prisutan jos iz doba Amige
Ja sam davno prestao da se bakcem sa XPom, ali u to doba sam prebacivao manju kolicinu podataka i fajlova nego sada. Tada mi je 320GB hard bio izdeljen na 4 particije i to je bilo svemirski veliko. Danas radimo u terabajtima, tako da je mozda u tome problem. Mozda je jednostavno veca kolicina fajlova i podataka, zato mu duze treba. A da nesto broji i nabraja - istina, ne secam se stvarno da li je i XP to radio ili ne.

Quote:
Za windows explorer koji je nalik starom, XPovom postoji alternativa u vidu projekta "Classic Shell", koji je besplatan, i koji stvarno olaksava zivot barem u delu funkcija baratanja sa fajlovima... podesavanje mu je veoma sofisticirano, i moguce je izvuci dobre funkcije novog explorera, a ostale skloniti da ne smetaju. Nije obavezno ga uvek podesavati, default stanje mu je sasvim ok.
Directory Opus, Total Commander... Svi su u stilu old time DOS komandera, DOpus cak moze potpuno da eliminise ucitavanje windows explorera... Ta ideja prozora je meni licno glupa jos od samog starta.

Quote:
Za iskljucenje instant search i INSISTIRANJE sistema na indeksiranju svih fajlova ako zelim da to bude i brzo (citaj, upotrebljivo) nisam nasao alternativu.
Svi sad nesto "furaju taj fazon". Ako obratis paznju, videces da se to desava i na raznim browserima, smart telefonima i slicno. Samo sto tamo, uredjaj barata sa indeksiranim bazama i sa manjim kolicinama podataka, nego sto su fajlovi na hard disku - koji je sam po sebi spor medijum. E jednog dana kada SSDovi zavladaju trzistem, i kad se danasnji klinci budu sa setom secali kako su se nekada tu neke ploce okretale, kao na gramofonima, onda ce taj search raditi malo bolje, kao i cela ta ideja searcha i indeksiranja.

BTW, mozes sve drajvove ubaciti u indeks, upravljati indeksiranjem i onda ce, kada jednom izgradi database, sve ici malo brze. Evo pogledaj OVAJ link kako se to radi, ako nisi i sam vec pokusao...

Quote:
Na Win7 sam presao iz razloga zbog koga sam zeleo da ostanem na XP:
-na Win7 x64 bolje rade stare 32-bitne aplikacije, nego na XP x64 (!?)...
defintivno jos jedna M$ brljotina...
Windows operativni sistem se razvija dalje i razvijace se u pravcima koji se nekima nece svideti, nekima hoce, opet ubacivace stvari koje ce biti bolje nego pre, a druge ce praviti probleme, pa ce ih pachovati do u nedogled i tako dok ne izbace neki win 9... To je neminovnost.

Pored novina koje nam se svidjaju ili ne, razvijali su i sam OS kernel, pokusavali da ga unaprede, dok su od XPa davno digli ruke. Bagovi koji su kocili XP da radi dobro, narocito XP64 (koji nikad nisu ni razvili do kraja) su ostali neotklonjeni i preslo se na rad na tada novom Windowsu. Sada je sedmica glavna stvar i naravno da se iz sve snage trude da radi. Najzad, tada su svi imali XP 32bit, sada vecina ljudi ima WIN7 64bit, a kako i dalje postoji more programa na 32bita, morali su dobro da se potrude da win7 64bit "svira" u 32bita - besprekorno...

Tags
optimizacija windows 7

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules