|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Iz Eevinih poruka nije najjasnije da li ?eli da plasira svoje pesme u inostranstvu, ili joj je prosto frka da joj neko iz inostranstva ne mazne pesmu. I svakako je stvar njene procene da li će svaki put kada napravi pesmu plaćati po?tarinu za slanje nosača zvuka u LOC ili će ga prosto odneti u SOKOJ. Ako dođe do tu?be upućenoj Maraji Keri u USA, i ja sumnjam da će od SOKOJ-evih advokata biti neke velike vajde, ali opet, ne mo?e da ?kodi. Toliko ?to se tiče "za?tite prava u svetu". I ja sam odavno napisao da to prosto ne postoji. Ali je tema onda oti?la na potpuno drugu stranu - većina postova se bavila ru?enjem SOKOJ-a zbog situacije u Srbiji. I dobro je ?to si vratio temu na početak. @Eeva: Ova priča bi mogla da ti pomogne da sama ra?člani? ?ta ti je zapravo va?no - plasman pesama u inostranstvo ili za?tita od krađe? Pozdrav, Vasa P.S. RetroMan, ne zaboravi da mi (i svima ostalima) objasni? za?to bi neko trebalo da se i?člani is SOKOJ-a, i ko onda ubira i isplaćuje tantijeme za distribuciju i emitovanje u Srbiji. To je jako zanimljivo i ne bi valjalo da prođe nezapa?eno, mo?da bi neki koji ?ele da plasiraju svoja dela i ovde i napolju bili zainteresovani za to. Ja se odavno ne bavim komercijalnom muzikom i nemam neke vajde od cele ove priče, ali nije lo?e da podelimo svoja iskustva sa onima kojih se to tiče.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Agencije za zastitu autorskih prava na teritorijama Ex YU | dexyco | Pravna Pitanja | 19 | 08-01-2008 06:26 PM |
Rumski - Online Zastita Autorskih Prava | Mogli | Predlozi i sugestije | 11 | 24-04-2005 03:59 PM |