Quote:
Originally Posted by Oggy
Gde to pise i ko sme javno da kaze da je savremena "umetnicka" muzika "umetnickija" od neke druge muzike, pa da zasluzuje vece bodovanje? Ako vec ne postoji nacin da se odredi parametar za tako nesto, onda se treba voditi trzistem i ulagati u ono sto donosi profit.
Ko kaze da "komercijalna" muzika ne moze biti "umetnicka"?
Cini mi se da si bas ti spomenuo neki dokumentarac koji radis o EKV. Sustinski, to se u SOKOJ-u boduje kao "pop" pesma i ima manje bodova od bilo kog etno-classic-jazz sranja napisanog "levom rukom", zato sto je neko rekao da je ovo drugo "vrednije".
Nema logike, zaista 
|
Ma dobro, nemoj da si na kraj srca. Ne mora? toliko da se ?esti? na SOKOJ. Oni imaju takvu politiku kakvu imaju, ako ti se ta politika ne dopada mo?e? 'ladno da raskine? ugovor sa njima. Uostalom, niko te nije ni terao da ga uop?te potpisuje?. Mo?e? i da osnuje? svoju agenciju.
Poenta svega onoga ?to sam pisao nije da branim SOKOJ, nije mi to ni na kraj pameti. Samo sam hteo da ka?em da je para od muzičkog autorstva generalno malo i da se silan narod bije oko kese kikirikija (KNKNPNKNJA). Zato mi je malo ?aljiva ta tvoja priča o "profitu".
Celokupna vrednost isplaćenih tantijema (od strane SOKOJ-a) za pro?lu godinu je manja od 2 miliona ojra (zapravo, malo vi?e od 1,5 miliona). Sigurno je da te pare nisu dobro raspoređene, ali su i dalje sme?ne kad ima? u vidu da ih dele Čolić, Georgijev, Cukić, Gru, ti, ja, Eeva i jo? skoro 7000 manijaka koji prave neku galamu. Meni je sme?no ?to uop?te pričamo o tome.