|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Sorry na basic pitanjima ali
1- jel potrebna graficka na laptopu za audioprodukciju ili bolje lovu usmjeriti u druge komponente 2-rasterecuje li audio interfejs komp..msm smanjuje li opterecenost cpu-a, ram-a i sl. Ili je iskljucivo kvaliteta samog zvuka u pitanju 3-radi li a. interfejs "ofline" Msm kad nije prikljucen na komp..dakle kao mali mikser...i moze li se preko nje pustati glazba a da se mic ulaz koristi za karaoke npr. Ili radi iskljucivo sa DAW- om Sorry i thnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Shalu na stranu, ako je pitanje (ustvari): jel bolje da puknem para na neko ludilo od grafichke ili na neshto drugo (cpu, ram, hdd i sl). Onda je odgovor "na neshto drugo"! ![]() Quote:
Quote:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Nije na odmet da se ima makar neshto onako osrednje baguju interfaci odredjenih pluginova ako se ima integrusha(grafichka).Izotop ja mislim isto baguje na slabijim grafichkim kartama.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
3. Neki rade "stand-alone", neki ne...zavisi od sprave, uglavnom veći, složeniji, ali male karte od kanal-dva...teško...!
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
@spartakus
hm koliko vidim jedina zahtevnost po pitanju GPU je open GL v2. Shto je verzije od pre deseta godina... nisam siguran ni da je moguce naci laptop s grafichkom koja to ne podrzava u danashnje vreme... Da se ponekad pojave plagovi koji su i svadji s nekim drajverima, bilo i bice toga uvek... ali koliko sam ja primetio firme se uvek trude da to shto pre isprave... ili bar da okrive nekoga drugoga xe xe Slazem se za osrednje, tim pre shto ce verovatno kad tad da kachi laptop na neki monitor... ![]() @Bockie & obicni user Sorry moja greshka, sad sam tek video "kad nije prikljucen na komp" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Sto se tice graficke citao sam po nekim forumima kako je integrirana i vise nego dovoljna jer kao nema tu nekih zahtjeva, a onda bi naletio kod nekih plagova pod min.sys.req. Zahtjeve koje grafa s maticne ne zadovoljava. Ovo s jos jednim monitorom..imam laptop s dvije karte ali s bilo kojom mogu raditi na dva monitora.
Pod 2... Mislio sam da se nesto dobije na performansama buduci da je drasticna razlika sa i bez asio all drivera 3. Ako nije stendalon moze li onda putem usb pustati glazbu i majk koristiti za karaoke.. Govorim o nekoj jeftinijoj varijanti |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Što se standalone varijante tiče, imaš Zoom h4nSP: standalone snimač/plejer koji radi i kao 24bit 96kHz USB audio interface, a ima i karaoke singalong funkciju (takođe standalone). Ne znam šta podrazumevaš pod jeftinijom varijantom, ali Zoom je kod Thomanna €220. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 11-04-2016 at 01:13 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Pa uzeo bih nesto da mogu snimitikoliko-toliko kakav info vokal za demo ili gitare npr. Znaci nista vise od toga. A s druge strane da je iskoristim na kakvim privatnim tulumima gdje se izmedju ostalog zna povuci i kakav karaoke "sejšn"
Dakle nikakvih profi snimanja, ali da ipak bude nesto bolje od mica upiknutog u integrirani ulaz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdra, Vasa
![]() |
![]() |
#10 | ||
Pro Member
|
![]()
^ `si mogao da za primer iskoristish gusti sok? Manje dusha boli
![]() ![]() Quote:
Mislim da bi trebalo sve da radi bez problema, na kraju... bolje pocheti s integrisanom a imati bolji cpu+ram+hdd, pa posle dodati bolji gpu ako bash bez tog nekog plaga ne moze se prezivi.. Naravno, treba imati u vidu chinjenicu da laptop moze da "primi" novi gpu... Quote:
Mozda i mali off, al svakako koristan video: * nisam mogao da nadjem orginalni post s foruma, sorry |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Par pitanja | BozaMaxi | Dizajn i konstrukcija studija | 5 | 25-01-2012 10:00 AM |
2 pitanja!!! | koki | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 21-04-2009 12:19 PM |
SX - dva pitanja | HeatMan | Audio Software | 15 | 23-02-2007 07:08 PM |
Par pitanja | statusband | Vlado Georgiev | 3 | 27-02-2005 11:48 AM |
Par PitAnjA | dlukace | Audio Produkcija - Tehnike | 29 | 30-09-2004 05:01 AM |