Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-09-2011, 10:48 AM   #1
tomo
Member

tomo's Avatar

Default Sugestije za sljedeci korak

Imam sljedeće:
- Presonus FP10
- Neumann V472-2; 2 ch preamp (lijepo zaobljuje sound, a kada ga se napr?i lijepo dodaje harmoničke distorzije)
- Tascam 246 (stari portastudijo kojeg koristim bez kazetice jer onda dodaje previ?e ?uma, samo preampove, slično rade kao i Neumann samo drugačije pumpaju kada ih se nabije)
- Proart Verb; stari (pre)jeftin reverb za neprirodni ambijent i efekt
- Digitech IPS33 Pitchshifter; jo? jedna super starudija
- FMR RNC kompresor
- Shure 58
- Sennheiser 431
- AKG 310
- AKG 451b/stereo
- Dynaudio BM6A
- plugins: ADverb, Waves2500, Drumagog 5, FabFilter bundle, Guitar rig 4, Izotope (Ozone 4, Trash, Spectron), PSP Vintage Warmer, Lexicon PCM bundle, Softube FET Compressor, Tubetech CL 1B
+ nekolicina VSTi

uvijek sam u mogućnosti posuditi jo? koju 57/58 ili ne?to za kick/bass tipa D112.

buđet 1000-2000 dolara.

radi se uglavnom o agresivnoj rock/alter glazbi.
?to mislite, gdje bi trebao graditi dalje za bolji/br?i/efikasniji/lak?i/ljep?i rad i zvuk?
ne?to za svestrane izvore zvuka, a da ima koloraciju u smislu bujnosti i glatkoće po?to Neumann i Tascam preampovi su dosta o?tri kada ih se nakuri.
gledam na neke od kompresora: distresor, overstayer.
dalje gledam ne?to od preampova: BAE Neve 1073 (prelazi mi buđet ali j*biga, budem upao u dugove ), Vintech x73. ili ne?to sa lampom.
i gledam mo?da LDC za vokale, drum room i sve ?to treba biti detaljno i veliko.
uglavnom, po?to se radi o agresivnoj glazbi moram biti dosta pa?ljiv sa visokim frekvencijama po?to mi nakon ga?enja sa preampovima i kompresijom one budu be?ivotne. RNC mi tu dosta poma?e jer mu je kompresija transparentna te malo dira u visoke, čak i kod jake kompresije. mi?ljenja sam da bi mi za to najbolje pomogla traka ali to mi za sada ne dolazi u obzir. znate i sami za?to...
tomo is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2011, 01:44 PM   #2
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

Default Re: Sugestije za sljedeci korak

Moja preporuka ti je Golden Age Pre 73.
Elf is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2011, 09:06 PM   #3
tomo
Member

tomo's Avatar

Quote:
Originally Posted by Elf View Post
Moja preporuka ti je Golden Age Pre 73.
u tom slučaju, s obzirom na buđet, bi se mogao jo? malo potrgnuti pa kupiti BAE 1073. jer s obzirom na neumannov preamp koji posjedujem ne znam koliko bi mi ba? golden age doprinio. ?to ne?
Old 14-09-2011, 12:05 AM   #4
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Sto se preampa tice uzeo sam Great River skoro i mogu da kazem da sam vise nego zadovoljan..

Ako ga navaris na input ima dobre kolorizacije, ako oces cistiji zvuk moze i to preko outputa, loading i impedance takodje rade svoj smek.. Hi Z instrument input isto radi za sve pare! Sve u svemu svajcarski noz od male sprave..

Ovaj moj je ME-1NV i on je mono.. Ako ti trebaju 2 kanala imas MP-2NV koji je isti samo "dupliran'.. Ali s njim vec ulazis u cijenu 1073-jke.
Old 14-09-2011, 12:11 AM   #5
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

A sto se tice LCD-a kad je rijec velikom i detaljnom, svi hvale braunere u toj kategoriji..

Za distressore ne znam nista direktno (licno)... Ali znam da ih koriste mnogi cije trake volim da cujem
Old 14-09-2011, 11:53 AM   #6
tomo
Member

tomo's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Sto se preampa tice uzeo sam Great River skoro i mogu da kazem da sam vise nego zadovoljan..

Ako ga navaris na input ima dobre kolorizacije, ako oces cistiji zvuk moze i to preko outputa, loading i impedance takodje rade svoj smek.. Hi Z instrument input isto radi za sve pare! Sve u svemu svajcarski noz od male sprave..

Ovaj moj je ME-1NV i on je mono.. Ako ti trebaju 2 kanala imas MP-2NV koji je isti samo "dupliran'.. Ali s njim vec ulazis u cijenu 1073-jke.
jes, samo za njega nemam nikakvu predod?bu kako radi kod koloracije, a i kod čistine. dosta ga hvale, da. hvala na prijedlogu, budem jo? kopao informacije u vezi njega.

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
A sto se tice LCD-a kad je rijec velikom i detaljnom, svi hvale braunere u toj kategoriji..

Za distressore ne znam nista direktno (licno)... Ali znam da ih koriste mnogi cije trake volim da cujem
LCD sam gledao TLM102, Black Knight, a i neke od Blue mikrofona, tipa Mouse i Dragonfly. Ima li tko u ovim krajevima da ne?to od te klase probam?

A Distressor, da, svi ?ivi ih imaju, to izgleda nema pogre?ke ako se odluči kupiti.

Bio bih zahvalan za jo? prijedloga i sugestija.
Hvala!
Old 09-10-2011, 01:20 PM   #7
tomo
Member

tomo's Avatar

okej. malo mi se razbistrila glava pa dajte mi ju jo? vi skroz razbistrite.
dodao sam jo? RNC, super stvarčica.
sad, definitivno ne bih i?ao na distressor ili neki drugi dinamički outboard,
jednim dijelom zbog RNC-a, a drugim dijelom zbog toga ?to me bode u oko već dulje vrijeme konverzija AD/DA.
Dakle, imam Presonus FP10 i sve je vi?e manje okej s njim nego imam osjećaj kao da ne mogu napredovati u mixu zbog dotične kvalitete konverzije, a bonus tomu mi pridodaje ?to dosta toga procesiram OTB pa na nekim kanalima, a čak i buss-evima prođem DA-AD dva, tri puta i tu mi se čini kao da se su?ava rezolucija na neki način. sve postane nekako ukočeno i u visokima hrapavo.

pa sam mislio sljedeće:
ILI kupit hi-end dvokanalni AD/DA pa s njim usnimavati sve nakon bubnja
i njega koristiti za vi?estruko konvertiranje za procesiranje
ILI kupiti hi-end osmokanalni AD/DA pa rije?iti na taj način svo snimanje/monitoring/procesiranje...

ova druga varijanta mi se čini jako puno skuplja po?to sve ?to mi je zapelo za oko od konvertera koji su hi-end su samostalni pa treba jo? kupovati kabla?u i neku karticu za povezati ju sa DAW-om tako da ako mi mo?ete preporučiti neku varijantu za taj slučaj, a da je u nekom okviru između 1500-2500 dolara.
samo ?to me jo? kod dvokanalnog konvertera muči konekcija.
da li bi se moglo to izvesti ovako...uzeo sam primjer da kupujem Rosettu 200
ali ako ima ne?to u tom rangu, a da se mo?e jednostavnije/bolje spojiti molim vas da mi preporučite..
kod mixanja ITB:
FP10----spdif out----Rosetta spdif in---XLR out-----monitors

mislio sam tako spojiti zbog toga ?to sigurno Rosetta ima bolju DA konverziju pa će i monitori bolje raditi.

kod procesiranja to jest koverzije DA-AD:
FP10----spdif out----Rosetta spdif in---XLR out---OUTBOARD---Rosetta XLR IN---spdif out---FP10 spdif in

za monitoring kod procesiranja: PF10---1/2 out---monitors

kod snimanja:
Rosetta XLR in---spdif out---FP10 spdif in

ne mogu naći informaciju da li kod Rosette ili nekog drugog konvertera dolazi u obzir da istovremeno rade i spdif priključak i analogni canon/jack

bio bih jako zahvalan ako bi mi mogao netko pomoći u vezi ovoga!
Old 13-10-2011, 09:39 AM   #8
tomo
Member

tomo's Avatar

nitko?
aj pliz!
Old 13-10-2011, 04:24 PM   #9
Granata
Member

Uzmi neki LCD, to nemash.
Granata is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2011, 05:37 PM   #10
tomo
Member

tomo's Avatar

Quote:
Originally Posted by Granata View Post
Uzmi neki LCD, to nemash.
to mogu i posuditi
odlučio sam se za konverter,
samo mi treba savijet za integriranje sa FP10
ili nekom drugom solucijom.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules