|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ma ok ljudi, preskocite nepotrebno nadmudrivanje,sto se mene tice poslusacu Peruna pa cemo videti...
pozz
![]() |
#32 |
Senior Member
|
![]()
Ma probaj da snimis sto glasnije a sa sto manje shuma,dakle...konvertori....mikrofoni....instrumen ti....soba..... sve ima i te kako udela u konacnom GLASNOM usnimku. Druga je pesma VST, tu moz da se igras do sutra....
Moj savet je uradi par usnimka... tise, glasnije....kompresuj....obradjuj kako ti padne na pamet, pa ces verovatno videti sta se iz tvoje opreme i tvog rada moze izvuci...( treba biti objektivan ). Eto ja sam barem to video u mom slucaju... to su neke elementarne stvari..... tek sada vidim gde sam gresio, ali dobro sta da se radi...... no, dobar usnimak je sve sto ti treba...pa miksaj ga gde oces....I sa ovim vazdusnim i vodenim plugovima moz' napravis sasvim pristojan mix....ali samo ako imas dobar usnimak...dakle materijal za obradu trebao bi biti cist, glasan, bez shuma, samo da se oseti karakter sprave kroz koji prolazi i to je to. Ostalo je na tebi i tvojim usima ..... Da, samo da dodam (uvek se setim reci mog raz. staresine) VEZBA CINI MAJSTORA ! Pa eto ako oces da te zovu majstore onda samo VEZBAJ !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Moderator
|
![]() Quote:
mislim da je problem u tome shto ti nisi bash savrsheno razumeo sve to.. sve jedno, ako si zadovoljan zvukom, pichi dalje.. prosto und jednostavno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
MAO
|
![]()
hmm, ja sam te sad skontao, i na tragu smo slaganja, ali je problem samo u pocetnoj idekijusovoj premisi da se ne bi zajebavao sa 20dB dinamike nigde u lancu, sa kojom se slazem. Dakle, ako smo snimili nojmana uspesno na -30ak dB jer je njegov maximum oko 90, trebalo bi da je sve kul. Osim sto nemam pojma koj ce mi K snimak sa referentnim nivo-om od -30, pa cu generalno dal gainom nuenda, dal normalizacijom, dal bilo cim podici do nekih -10 il 0 cisto da bi ga cuo kad vec radim sa njim. E tu sad onaj prag suma sa -110dB mojeg RMEa pocinje vec da igra ulogu, jer se ako nojmanovih 90dB postane digitalna nula (sto nije strasno jer Nuendo barem interno ne klipuje sta god mu radio), onda prag konvertera dize na -70dB. Hmmm, -70? pa to je vec audibilno na tisem materijalu u pauzama (znam jer moj REV 7 iz '84te sumi tu negde na -72dB). Sve je to lepo, i nece da pravi mnogo problema, al za koj klinac lepo i bezbedno ne snimis to do bezbednog nivoa od klipovanja (sto zavisi od programa), i pametno iskoristis tih 20:6 = preko 3 Bit-a digitalnog zapisa..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Moderator
|
![]()
we people..
we are born in sin.. ![]() morao sam.. ![]() mada realno u ovom krvolochnom dobu gde rms vodi glavnu rech, ne vidim poentu razmishljanja o dinamici u snimanju direkt na komp.. kada je pokolj na drugoj strani bojnog polja, gde niko ni ne razmishlja o dinamici.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
MAO
|
![]()
upravo zbog tog pokolja i rekoh da ne znam koj ce mi k signal koji je usnimljen na -30, kad sve na kraju treba izleti iz nule, a da ga ti teskom mukom clipperskom zadrzis tu negde, na ivici audibilne distorzije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Moderator
|
![]()
zato i kazem da se kontamo...
poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ...a mozda sam stvarno precenio sebe i svoju opremu... ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Member
|
![]()
Zbog toga ?to, da ponovim one laičke izraze, takav usnimak zvuči "mek?e i kvalitetnije" od snimanja na -1 db peak. Ali mo?da samo na mom sistemu ili mo?da samo mojim u?ima ili mozgu, priznajem, jer tuđim mozgom, u?ima i sistemom nisam baratao. Logika koju sam naveo deluje zdravo, meni zvuči bolje, za dinamiku se ne bojim jer je ima dovoljno s obzirom da sve na kraju zavr?i kao 16bit i smanji se dinamika zbog glasnoće. Ali, mo?da zaista "nisam savr?eno ba? razumeo", ali ću razumeti bolje kad budem imao "6000 evra u preampima i konvertorima".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Ajd. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Nivo usnimavanja... | DaBear | Audio Produkcija - Tehnike | 13 | 29-06-2008 10:56 PM |
Slab nivo signala i pored 0dB | AVaX | Audio Produkcija - Tehnike | 58 | 03-05-2008 08:46 PM |
Master nivo... | DADDY Z | Audio Produkcija - Tehnike | 15 | 30-04-2008 12:26 AM |
Izbor instrumenata u aranzmanu | FrankoPanko | Audio Produkcija - Tehnike | 8 | 24-02-2006 06:46 PM |
RMS i nivo usnimavanja | OFF | Audio Produkcija - Tehnike | 30 | 11-04-2005 08:06 PM |