|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Sa jednom svojom kompozicijom imam simpatican problem...
Znaci, finalni snimak je lepo kompresovan, tako da je uglavnom blizu 0dB, zavisi od dinamike u pesmi. Ipak, utisak je da je pesma vrlo tiha ![]() Pretpostavljam da neka odredjena frekvencija gura nivo ka 0dB, ali da ona nije dominantna, pa pesma ima snagu ali ne i jacinu (inace imam utisak da ima nesto vise niskih frekvencija, mozda je tu problem?) Jednom prilikom sam pokusao da malo spustim 'pikove' u pesmi, pa da onda imam prostora da celu pesmu pojacam, a da i dalje ne pikuje. Medjutim, ona je i dalje tiha, nijansa je u pitanju. Any idea?! ![]()
![]() |
#3 |
Super Moderator
|
![]()
probaj sa L2 da odradis posao i to tako sto ces izlazni signal stisati a RMS pojacati do granice i onda normalizuj
![]() |
#4 |
Mason
|
![]()
Srezi extremne pikove, pa onda raspali L2 (preset CD final master, spusti treshold dok pik ne ode u onom vu metru sa strane do 3, 4 db). Posle izmeri RMS i pazi da ga ne prebudzis. Meni se svidja kada je negde do -10, -9 db, ma da danas to umeju da srokaju i do -7 da bi pesma bila sto glasnija. Ja licno nisam za tolika prebudzivanja....
![]() |
#5 |
Super Moderator
|
![]()
meni je najodgovarajuce od -11 pa do -10 iako mi je i to previse oko -11 je najbolje.
![]() |
#6 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderator
|
![]()
hehe ovo je istina, iako ce ta pesma zvucati mnogo neuravnotezenije nego ona od -11 koja ce imati tihu snagu u sebi, naravno ako je mix dobro odradjen
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
U takvim slucajevima obicno bas niske frekvencije prave problem. Probaj da iskontrolises iste sa nekim multiband kompresorom i verovatno ces onda moci da povecas, kako da kazem, "audible" glasnocu...
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]()
Evo meni se javlja jedna totalna budalastina i nerviram se vec nekoliko dana zbog toga. Recimo da mi je u mix-u (premasteru) najjaci kick na -6... U trenutku kada se bass "pitchuje" da zazvuci kao da je odradjen slide, output se bukvalno "nagruva" do -4, pa cak i -3 ? Odnosi su dobri, to nije nikakav problem, samo se javlja to... Dal je moguce da sempl bass-a toliko radikalno promeni svoju freq. sliku kad u pitchu ocigledno poremetim key note osnovnog sempla ? Kako to resiti ?
Quote:
![]() Eone, idekiusu. Ne valja to raditi sto ste rekli, bar ja tako mislim. L2-ka ne sme da sabija svaki kick (aj da uzmemo to za najjaci peak) vec samo one najjace i on treba da ih fiiiiino samo malo ispegla, i da globalno naravno poveca rms celoj stvari. Ako ce mi vec na prvom kicku vu metar otici na 0.0 gde mi je onda dinamika koju sam toliko budzio u mixu ? Ja razmisljam u tom smeru. Sad, ako je overall rms pretih sa takvim setovanjem, onda nesto u mixu ne valja i to su ocigledno niske frekvencije, ko gore u mom slucaju sa bassom... Sranje moze isto tako da napravi i losa reverbacija, provereno. ![]() p.s. Ovo ne vazi za house, tehno i sl. muziku gde je kompresor taj koji igra kljucnu ulogu i gde sve treba da gruva konstantno i istim intenzitetom. ![]() poz! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pasivno sabiranje audio signala? | mildan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 16-10-2009 07:22 PM |
transfer digitalnog dat signala u kompjuter | zak | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 02-02-2009 10:02 PM |
Gde, pored rumskog, promovisati svoje radove? | disco violence | Razno | 13 | 18-01-2007 09:43 PM |
Hans Zimmer pored Creamwarea... | puRe | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 7 | 04-02-2004 10:11 AM |