|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
dobijem pre par dana neku pesmu da pogledam / opravim / smiksam...(iz nasih krajeva).
E, posto svi vec znaju da ja nisam tehnicki najbolje potkovan i sve radim na uvo (i oko)..da vas pitam da li je ovo ok? Naime, kad sam otvorio audio fajlove, pomislio sam da je pola njih tisina !? Naime, na naj-jacim kanalima peak je bio na -19 (minus19)...a na nekima se videla samo ravna linija iako je nesto tu sviralo.... ![]() Jel sam ja glup, ili ne znam, ali meni je ovo (iako je digitalno snimanje, itd) malo tiho... Sta drustvo misli?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
koji program ti to pokazuje tj tu ravnu crtu ??? sta kaze audio editor tipa sound forge , tj kakve vejvove i sl. ti iscrta ... ali definitivno je tiho ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pro Tools....program. Mogu ja vizuelno da podebljam waveform, ali kad stisnem "peak" ona opet pokaze minus 19... Mislim, nije problem...ja ionako optimizujem sve trake na 0 pre miksa... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
kapiram da je shum pojeo sve, a?
ne da je malo tiho nego bih ja nabo lika koji mi je to dao.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ma sta ima veze, ionako bi to DaBear zgnjecio sa nekim kompresorom
![]()
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
ma to ti je samo tako naislo, mislim da nije praksa...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
ukoliko nije greska , taj koji ti je to poslao znao je sta radi, sto ce reci da mu je poznat pojam - intersample clipping.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
hmmm... intersample clipping se moze desiti i na tom nivou, tako da to shto ti prichash ne pije vodu.. ako je snimano na 48/32 fp, isc ako bude postojao, nece biti primetan
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
kad smo kod tog isc-a , bas me je zainteresovala tema i definicija , procitao sam neki clanak i koliko toliko sam skontao da on moze da se desi i na high end spravama , tako da mislim da isc nema veze sa covekovim pitanjem sto se cuje pretiho ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Ako je 24 bit fajl, ne mora da bude tragicno sto je nizak nivo, ali ako k'o sto Vrac kaze vidi samo ravnu "crtu" posiljalac je malkice preterao...
Vidi kolika je "susnjava" kad mu ga das po normalizaciji, ako je muzika "tupe lupe" to i nije tragicno, ali ako je nesto malo finije, bolje se ne zamajavaj da ne ispadnes Ti kriv... BTW, kad' ces do Belgrade-a?
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pitanje oko snimanja-usnimavanja | supersonic | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 31-03-2009 05:45 PM |
Pomoc oko usnimavanja bubnja!!!!! | binzulja | Audio Produkcija - Tehnike | 8 | 18-02-2009 11:25 AM |
pomoc potrebna oko usnimavanja signala na komp | Lag | Computer Hardware | 2 | 10-12-2008 09:02 PM |
Master nivo... | DADDY Z | Audio Produkcija - Tehnike | 15 | 30-04-2008 12:26 AM |
RMS i nivo usnimavanja | OFF | Audio Produkcija - Tehnike | 30 | 11-04-2005 08:06 PM |