Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Nivo usnimavanja... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23559)

DaBear 26-06-2008 08:08 PM

Nivo usnimavanja...

dobijem pre par dana neku pesmu da pogledam / opravim / smiksam...(iz nasih krajeva).

E, posto svi vec znaju da ja nisam tehnicki najbolje potkovan i sve radim na uvo (i oko)..da vas pitam da li je ovo ok?

Naime, kad sam otvorio audio fajlove, pomislio sam da je pola njih tisina !?
Naime, na naj-jacim kanalima peak je bio na -19 (minus19)...a na nekima se videla samo ravna linija iako je nesto tu sviralo....:shock:

Jel sam ja glup, ili ne znam, ali meni je ovo (iako je digitalno snimanje, itd) malo tiho...

Sta drustvo misli??

alavuk 26-06-2008 08:19 PM

Re: Nivo usnimavanja...

koji program ti to pokazuje tj tu ravnu crtu ??? sta kaze audio editor tipa sound forge , tj kakve vejvove i sl. ti iscrta ... ali definitivno je tiho ...

DaBear 26-06-2008 09:05 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 209445)
koji program ti to pokazuje tj tu ravnu crtu ??? sta kaze audio editor tipa sound forge , tj kakve vejvove i sl. ti iscrta ... ali definitivno je tiho ...

Pro Tools....program.
Mogu ja vizuelno da podebljam waveform, ali kad stisnem "peak" ona opet pokaze minus 19...

Mislim, nije problem...ja ionako optimizujem sve trake na 0 pre miksa...

HeatMan 26-06-2008 11:40 PM

kapiram da je shum pojeo sve, a?

ne da je malo tiho nego bih ja nabo lika koji mi je to dao..

SumAnuT 27-06-2008 02:08 AM

Ma sta ima veze, ionako bi to DaBear zgnjecio sa nekim kompresorom :)

Danny Lou 27-06-2008 08:44 AM

ma to ti je samo tako naislo, mislim da nije praksa...

laidback 27-06-2008 12:19 PM

ukoliko nije greska , taj koji ti je to poslao znao je sta radi, sto ce reci da mu je poznat pojam - intersample clipping. :wink:

HeatMan 27-06-2008 05:15 PM

hmmm... intersample clipping se moze desiti i na tom nivou, tako da to shto ti prichash ne pije vodu.. ako je snimano na 48/32 fp, isc ako bude postojao, nece biti primetan

alavuk 27-06-2008 06:41 PM

kad smo kod tog isc-a , bas me je zainteresovala tema i definicija , procitao sam neki clanak i koliko toliko sam skontao da on moze da se desi i na high end spravama , tako da mislim da isc nema veze sa covekovim pitanjem sto se cuje pretiho ...

slowstar 27-06-2008 11:36 PM

Ako je 24 bit fajl, ne mora da bude tragicno sto je nizak nivo, ali ako k'o sto Vrac kaze vidi samo ravnu "crtu" posiljalac je malkice preterao...
Vidi kolika je "susnjava" kad mu ga das po normalizaciji, ako je muzika "tupe lupe" to i nije tragicno, ali ako je nesto malo finije, bolje se ne zamajavaj
da ne ispadnes Ti kriv...
BTW, kad' ces do Belgrade-a?

All times are GMT +1. The time now is 11:38 AM.