|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Banned
|
![]()
Ja ne znam sta znaci "upeglavanje". Kada nesto odsviram, ja cu pre sa volumenom i brisanjem doterati deonicu, nego sa compresorom i eq. A doterujem tako da "moze da prodje", samo ono sto je suvise tiho ili glasno pojacam/utisam tako da ne smeta, a da da ostane maksimalno dinamicno.
Ako nesto ne valja, obrisem. I sve treba da se cuje jasno kao dan bez eq i compresora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Senior Member
|
![]()
Ja ako mi se ne sviđa kako gitara zvući kad je snimim je snimim ponovo, i tako koliko god puta treba dok ne zazvuči kako treba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Banned
|
![]()
Ne valja kad je suvise tacno, bolje zvuci sa malim nesigurnostima. Ispravim samo sto treba da se ispravi, a ne mora ponovo svirati. Vise mi se svidja kako zvuci. Moze sve biti van ritma, ako zvuci- ne diram.
Nekad zvuci totalna glupost, improvizacija i sl. iako nije tacno odsvirano, a nije ni neka ideja... Tesko je biti pametan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Potpuno tacno!
![]() |
![]() |
#25 |
Banned
|
![]()
Ja sam isto misljenja da dobra pesma + dobar arazman + dobri muzicari + osrednji snimak, zvuci odlicno samo sa podesavanjem glasnoce i panorame. A i panorama ide jednostvno ili levo ili desno ili centar. Mora sve da izadje i da svira i da zvuci.
Npr. slusao sam snimak od pre 2. sv. rata neki tamburasi, orkestar "Orao", pesma je "Varala me jedna cura mala". Super zvuci. Posle isto to, samo moderna produkcija . Bolje zvuci onaj snimak od pre 100 godina. Bolje odsvirano, izvedeno, aranzirano, svirano sve odjednom. Last edited by google; 09-03-2010 at 03:36 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Pro Member
|
![]()
Ovo je interesantna tvrdnja i mogla bi voditi ka raspravi o definiciji pojma produkcije. Sla?em se s tobom u svemu u vezi kvaliteta pesama itd, ali ja produkciju shvatam kao konačni rezultat celokupnog rada na nekoj pesmi ili albumu, ?to uključuje i kvalitet tekstova, kompozicije, aran?mana, izvođenja i tek na kraju tehnički aspekt cele stvari. Prema tome, najbolju produkciju ikad urađenu na ovim prostorima mo?emo čuti upravo kod Azre (albumi Sunčana strana ulice i Filigranski pločnici), a produkcija kod Van Gogha nije ni prineti tom kvalitetu.
![]() |
#27 |
Member
|
![]()
Pojam upeglanosti po meni, pored dinamicki uravnozetenog, najvise oznacava ritmicki sredjen snimak (sto se postize editingom/kvantizacijom, jel'te).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
|
![]()
"Uravnotezenje snimka" znaci da je sveukupni frekvencijski balans sredjen, compression-to-transient balans ok, takodje da su i sami odnosi/relacije izmedju instrumenata izbalansirani
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snimka mog benda - Sirova Snaga | sira | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 8 | 23-02-2011 06:22 PM |
Najbolji kvalitet snimka | pevac | Computer Hardware | 16 | 11-03-2009 02:26 PM |
Mastering - shirina snimka - pomoc | Mitjovan | Audio Produkcija - Tehnike | 26 | 03-05-2008 08:57 PM |
Probna snimka bubnjeva u (polu) kucnoj radinosti - savjeti potrebni (56K Warning) | Koshpa | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 81 | 18-04-2008 06:44 PM |