|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Potreban mi je savet oko kupovine zvučne kartice/audio-interfejsa, pročitao sam na ovom forumu dosta tema o tome ali nisam nai?ao na ono ?to mene konkretno zanima.
Radi se o rok bendu, a kartica mi je potrebna za kućno snimanje gitare, basa, klavijature i vokala, dok bi se bubjevi odradili u pravom studiju. Od prateće opreme posedujem mikrofone Rode NT1-A i Shure SM57, kupio bih neku manju miksetu Soundcraft Compact 4 ili Behringer Xenyx 802, kao i pretpojačalo Behringer Tube Ultragain MIC200. Interesuje me koja bi od sledećih muzičkih kartica/audio-interfejsa, uz ovu opremu, dala najbolji kvalitet snimka, jer bi se kasnija obrada zvuka i mix radili u pravom studiju? Dakle potrebno mi je da natenane i precizno snimim instrumente i vokal dovoljno kvalitetno da bi posle mogli zadovoljavajuće da se obrade u studiju. 1. E-MU 0404 2. E-MU 1212M 3. M-Audio Audiophile 2496 4. M-Audio Audiophile 192 5.Edirol UA-4fx 6.Eventualno M-Audio Fast Track USB ili M-Audio Fast Track Pro Da li mi je od prateće opreme potrebno (ili nije potrebno) jo? ne?to i ako ove kartice/interfejsi ne zadovoljavaju minimum kvaliteta koja bi varijanta bila dovoljna za neki kolko-tolko profi snimak ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Toliko toga je pisano na ovu temu. Najbolji odgovor mogao bi dati kolega "Search"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
U principu M-audio Fast track pro bi zadovoljio tvoje potrebe,pa i Emu0404 vjerovatno.
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
A kad bih kupio M-audio Fast track pro da li mi treba jo? ne?to od dodatne opreme, mikseta ili preamp, da li bi oni pobolj?ali kvalitet snimka?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
a mozes i da kupis TC electronic KONNEKT8 ...a ima odlican preamp
![]() ili da potrazis polovan Presonus Firebox i on je dobar
Nema claen-a bez Twin-a https://myspace.com/poslednjemore www.myspace.com/aleksandarmilutinovic www.myspace.com/runomusic www.myspace.com/slovosveto www.myspace.com/beogradskacalgija www.myspace.com/serbianbyzantinchoirsaintsava Last edited by korenjak; 10-03-2009 at 01:12 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Da li bi neko mogao da postavi svoje snimke ako je radio sa karticama E-MU 1212M, M-Audio Audiophile 2496 ili M-audio Fast track pro , ili ako znate neki link gde mogu da poslu?am kako zvuče...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ak ces snimat svaki i od tih instrumenata posebno onda bolje preskoci mixetu i preamp i za tu lovu uzmi neku dvokanalnu karticu s boljim preampovima. Mozda taj TC?!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Va?nije ti je da istra?i? po forumu (a i po inostranim forumima) koliko su ljudi zadovoljni stabilno?ću i kvalitetom drajvera pojedinih kartica. Recimo, skoro je jedan od ovda?njih članova imao problem sa E-mu 0202 koja ne mo?e da deli ASIO drajver sa Windows multimedija drajverom, tako da nije mogao da preslu?ava Winamp dok ne ugasi aplikaciju koja koristi ASIO... i tako neke stvari... Pozdrav
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
tc ima bugova povremenih sto se tice drivera i stabilnosti a i probirljiv je sa firewire kontroler kartama u koje se ukljucuje
ipak preamp je odlican evo sta sam sve snimao sa njim i Rode NT2A mikrofonom udaraljke: tarabuka, def, goch, daire zice: tamburu, saz, shargiju, Ak. gitaru, El. gitaru(mikrofonom ozvucavao pojacalo), bas gitaru (direkt) duvacke: kaval, blok flaute raznih stimova, frulu..... vokale: muske, zenske, deciji horic skor da sam sa svim usnimcima bio zadovoljan....snimao sam u obicnim prostorijama, kasnije radio EQ i ostalo kada sam hteo neke korecije........ |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snimka mog benda - Sirova Snaga | sira | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 8 | 23-02-2011 06:22 PM |
Mastering - shirina snimka - pomoc | Mitjovan | Audio Produkcija - Tehnike | 26 | 03-05-2008 08:57 PM |
Probna snimka bubnjeva u (polu) kucnoj radinosti - savjeti potrebni (56K Warning) | Koshpa | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 81 | 18-04-2008 06:44 PM |
kvalitet zvuka | liman021 | Razno | 60 | 24-04-2007 05:02 PM |