Quote:
Originally Posted by Everbeatz
Prijatelju, kad malo pogledas logicki - sta je 'prirodno' u zvuku koji dolazi iz dve kutije i trudi se da nas slaze da cujemo neku muziku preko vibriranja nekih membrana? Sam 'klasican stereo' nacin predstavljanja neke zvucne slike je fake u smislu da mi neko kaze gde mi to u prirodi imamo takve izvore zvuka, postavljene da generisu zvuk na taj nacin.
Ne postoji nigde performans u prirodi gde je cinela u facu, vokal sa gomilom necega sto emulira neku jeku, snare u nekoj hali, kick me udara u celo, pad 100km iza svega, a tomovi se cuju cas levo cas desno, itd
To opterecenje sa 'prirodnim' kad je u pitanju muzika kojom se mi ovde zanimamo je cist promasaj. AKo ne mozes da dozivis da je sve ovo u sustini bavljenje nekim iluzijama zvucne slike, i da je mix u stvari 'fantasy land' onda ne znam sta reci.
|
Prijatelju, a sta je prirodno u tome sto je neko napravio neki metalni sklop koji nazivamo saksofon i onda poceo da duva u njega? Kad bi tako razmisljali, onda ni to nije normalo, niti prirodno, osim ljudskog grla i gromova sa neba.

Po meni je i taj zvucnik prirodan, jer je napravljen od prirodnog materijala, od metala i celuloze.