Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-03-2013, 08:09 AM   #1
Zeroo
Member

Default Koji MIDI player ???

Koji soft MIDI plajer je najbolji po vama sa kvalitetnom GM bankom boja i najbolje zvuci za pustanje MIDI fajlova u Live varijanti na laptopu sa integrisanom zvucnom kartom.Recimo vucem iz midi fajla sve instrumente da zvuce pristojno mada su mi bubanj i bas najvazniji a smanjim MIDI gitaru i sviram je uzivo.Da li postoji neki dobar i da funkcionise na 3/4 ili postoji neko drugo resenje?Molim one koji imaju iskustva da mi pomognu.Hvala unapred.

Last edited by Zeroo; 23-03-2013 at 08:47 AM.
Zeroo is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2013, 09:58 AM   #2
amaterius
Member

Default Re: Koji MIDI player ???

pa sad laički
midi player ko midi player
sve ovisi iz čega će vući saundove
ako misli? na kompu onda je po mome bolje npr reaper i nabaci? par vsti
npr ez -bubanj
ostalo pak skoro sve mo?e? iz sampletank-a
a mo?da sam i u krivu
amaterius is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2013, 10:09 AM   #3
Zeroo
Member

Pa mene u sustini najvise interesuje dobra banka zvukova u GM formatu ,ili softver koji bi radio poso kao dobra klavijatura.Kontakt mi radi posao za bubanj i bas ali mi je prezahtevan za laptop.
Old 23-03-2013, 10:55 AM   #4
djzolika
Member

Misli? na midi plejer, kao ?to je nekada (Native Instruments) Bandstand bio?

djzolika is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2013, 11:59 AM   #5
Zeroo
Member

Odprilike nesto tako samo da ima bolju banku zvukova,a u principu je to to.Moze da bude i Windovs medya player samo da ima podrsku za dobre semplove i da nije mnogo zahtevan sto se tice procesora.Ja na laptopu imam 2gb rama i Intel core duo procesor sa integrisanom mada cu brzo uzeti Steinber UR22 kartu za tu namenu.
Old 23-03-2013, 12:17 PM   #6
amaterius
Member

pa koliko se meni čini ovo podr?ava razne vsti-tako da mo?e? nadograđivati semplove koliko te volja
dodu?e neđi ne?to manje zahtjevno
a da se naći dosta toga
amaterius is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2013, 01:47 PM   #7
Zeroo
Member

Sta se konkretno moze naci?To je i moje sustinsko pitanje.
Old 23-03-2013, 01:57 PM   #8
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Zeroo View Post
Kontakt mi radi posao za bubanj i bas ali mi je prezahtevan za laptop.
A što ne izrendaš matrice u stereo WAV (ili čak stemove pa da možeš da "domiksaš" ITB po potrebi) i mirna Bačka?

Pozdrav,

Vasa
Old 23-03-2013, 02:21 PM   #9
Zeroo
Member

Imam preko 4gb matrica ali generalno mi je problem sa intonacijama u kojim su matrice radjene-visoke su mi i posle par pesama kad pevam promuknem.Zato i zelim da radim sa MIDI fajlovima jer ih mogu transponovati i dovoljno je da mi malo bolje zvuce od standardnog Windows Media Playera i ja bi bio zadovoljan sa tim.Kontakt 5 mi extra radi posao ali samo za bas i bubanj jer je bubanj standard na desetom kanalu dok je bas na drugom a dosta domacih fajlova ima bas i na prvom sto nije po GM standardu ali to se moze srediti nije problem.Problem mi je sa ostalim instrumentima.

Razmisljam ako slucajno ima neka GM banka za Kontakt ili nesto slicno bilo bi super.I naravno da je najbolje da sebi napravim odgovarajuce matrice ali koliko pesama ima pa kad cu ja to da zavrsim?Ovako bi malo ubrzao postupak,a ako nema druge matrice su jedina prava opcija sto gledam da izbegnem ako je moguce.
Old 23-03-2013, 02:34 PM   #10
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Zeroo View Post
Zato i zelim da radim sa MIDI fajlovima jer ih mogu transponovati
To mi je jasno, samo ?to sam hteo da ka?em da to mo?e? da uradi? kod kuće, pa onda izrenda? i na tezgu ide? sa WAV-ovima (pa čak i sa najobičnijim playerom).

Ne razumem za?to ti je bitno da u?ivo ima? MIDI matricu? Niti mo?e? da je razvede? po mikseti (po?to radi? sa integrisanom zvučnom kartom), niti ti je va?na MIDI sinhronizacija. Jedino ako hoće? da transponuje? pesme tokom samog nastupa, ?to mi deluje malo... neobično za gitaristu

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules