Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-05-2007, 11:12 AM   #1
makaay
Member

Default koji od ova tri midi controller-a:

m-audio axiom 61
emu xboard 61
cme uf6

cijena mi ne igra ulogu. moj favorit je zasad axiom. cme lagano otpada zbog ograničenja kod memoriranja. ustvari je, dakle borba između emu i m-audio. malo sam skeptičan na kvalitet emu-a za tu cijenu (uz koju jo? ide i veliki software bundle meni beznačajan). ovo bi se pitanje ustvari na kraju svelo na: ljudi, kako ste zadovoljni axiom-om?

napominjem da bih controller koristio prvenstveno live + laptop sa emuX. bio bi sporedan kontroler (pokraj S90).

hvala!!!
makaay is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2007, 11:47 AM   #2
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Default Re: koji od ova tri midi controller-a:

Cme
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2007, 02:37 PM   #3
milos
Pro Member

milos's Avatar

CME ima odlicnu konstrukciju - pravi hard metalac
Mislim da X Board 61 mozes sada naci i za oko 200 EUR sto je za pola cene jeftinije od Axioma....
Pitanje koje se postavlja je -kakve dirke volis ...
ako volis semiweighted ,onda CME a ako volis synth lagane onda Emu a Axiom ti je neki kao sundjerasti semiweighted u ciji mehanizam bas nemam mnogo poverenja .....
Ako koristis Emulator x (1.5 ili 2),onda definitivno Emu jer je maltene ko stvoren za njega
milos is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2007, 05:03 PM   #4
makaay
Member

Ali CME ima ozbiljan problem sa memorijskim lokacijama. To mi smeta u live-u. Sad će? se smijati, ali ja sam do neki dan imao a33 i super je (lagan, super tipka), ali me smetalo ?to nema displeja, 2x16 memorija i manjak kontrolera/knobova. Ne treba mi 6 i pol oktava vi?e otkad je s90 glavni master/synth. Va?nije od broja i kvalitete tipaka, a i kući?ta mi je volumen kontrola (i sve one ostale) za 3-4 midi kanala. Da li si ti koristio emu xboard sa emuX? Kakva je to fora sa tim xmidi-jem (koji se dobije uz xboard)? Da li to znači da nije vi?e potrebna emu karta? Kakve su latencije? Ako su latencija i opterećenje procesora isti kao kod 1212M (govorim samo o reprodukciji emuX) onda je moj problem rije?en.

Thanx!!!
Old 05-05-2007, 09:27 PM   #5
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

to i mene jbe.. CEM su mi super tipke, ali to je zaista samo home studio kontroler, nije predvidjen da s njega nesto ganjas uzivo..

druga stvar je, podryava samo midi controllere, ali ne i system exclusive naredbe.. sto ti treba ako oces nekje stare module da ganjas (a la matrix 6, 1000, microwave, roalnd MKS seriju itd).

ostaje mi samo reMote ili SL.. a oni mi ne izgledaju bas robusno kao CEM, i mislim da tipka nije jednako dobra.. dlai netko koristi novatione ?

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2007, 11:54 PM   #6
makaay
Member

upravo instalirao xboard. zadovoljan sam prvim dojmom.

pozdrav!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules