![]() |
Koji MIDI player ???
Koji soft MIDI plajer je najbolji po vama sa kvalitetnom GM bankom boja i najbolje zvuci za pustanje MIDI fajlova u Live varijanti na laptopu sa integrisanom zvucnom kartom.Recimo vucem iz midi fajla sve instrumente da zvuce pristojno mada su mi bubanj i bas najvazniji a smanjim MIDI gitaru i sviram je uzivo.Da li postoji neki dobar i da funkcionise na 3/4 ili postoji neko drugo resenje?Molim one koji imaju iskustva da mi pomognu.Hvala unapred.
|
Re: Koji MIDI player ???
pa sad laički
midi player ko midi player sve ovisi iz čega će vući saundove ako misli? na kompu onda je po mome bolje npr reaper i nabaci? par vsti npr ez -bubanj ostalo pak skoro sve mo?e? iz sampletank-a a mo?da sam i u krivu |
Pa mene u sustini najvise interesuje dobra banka zvukova u GM formatu ,ili softver koji bi radio poso kao dobra klavijatura.Kontakt mi radi posao za bubanj i bas ali mi je prezahtevan za laptop.
|
Misli? na midi plejer, kao ?to je nekada (Native Instruments) Bandstand bio?
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ItSovjWEtrU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
Odprilike nesto tako samo da ima bolju banku zvukova,a u principu je to to.Moze da bude i Windovs medya player samo da ima podrsku za dobre semplove i da nije mnogo zahtevan sto se tice procesora.Ja na laptopu imam 2gb rama i Intel core duo procesor sa integrisanom mada cu brzo uzeti Steinber UR22 kartu za tu namenu.
|
pa koliko se meni čini ovo podr?ava razne vsti-tako da mo?e? nadograđivati semplove koliko te volja
dodu?e neđi ne?to manje zahtjevno a da se naći dosta toga |
Sta se konkretno moze naci?To je i moje sustinsko pitanje.
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Imam preko 4gb matrica ali generalno mi je problem sa intonacijama u kojim su matrice radjene-visoke su mi i posle par pesama kad pevam promuknem.Zato i zelim da radim sa MIDI fajlovima jer ih mogu transponovati i dovoljno je da mi malo bolje zvuce od standardnog Windows Media Playera i ja bi bio zadovoljan sa tim.Kontakt 5 mi extra radi posao ali samo za bas i bubanj jer je bubanj standard na desetom kanalu dok je bas na drugom a dosta domacih fajlova ima bas i na prvom sto nije po GM standardu ali to se moze srediti nije problem.Problem mi je sa ostalim instrumentima.
Razmisljam ako slucajno ima neka GM banka za Kontakt ili nesto slicno bilo bi super.I naravno da je najbolje da sebi napravim odgovarajuce matrice ali koliko pesama ima pa kad cu ja to da zavrsim?Ovako bi malo ubrzao postupak,a ako nema druge matrice su jedina prava opcija sto gledam da izbegnem ako je moguce. |
Quote:
Ne razumem za?to ti je bitno da u?ivo ima? MIDI matricu? Niti mo?e? da je razvede? po mikseti (po?to radi? sa integrisanom zvučnom kartom), niti ti je va?na MIDI sinhronizacija. Jedino ako hoće? da transponuje? pesme tokom samog nastupa, ?to mi deluje malo... neobično za gitaristu :) Pozdrav, Vasa |
All times are GMT +1. The time now is 08:34 PM. |