Quote:
Originally Posted by boggy
|
Pozdrav svima koji prate ovaj thread.
Javio mi se član beboplu preko VM-a, a odgovor koji sam mu mislio poslati PM-om, smatram dovoljno ozbiljnim da ga postam u njegov thread, čisto za buduće DIY majstore OSB poda

...
Pitanje je glasilo
Quote:
Originally Posted by beboplu
Pises da si prvo radio preko osb-a tekucina za kitanje parketa plus drvo bra?no e sad pitanje je da li bilo koja tekučina za kitanje parketa i ?to je to drvo bra?no. Je li to piljevina najfinija obicna ili sto jer toga imam od hrasta sto mi je ostalo od gazi?ta. I nakon toga si nakon brusenja stavljao impregnaciju e sad da li mora ta impregnacija i za sto je ona uopce ili moze i bez toga? I jos jedno pitanje da li iso tako bi moglo da prebrusim osb kakav je kupovni pa samo izlakiram ili mora ovo sve sto si ti stavljao. Mislim znam da nista u zivotu ne mora no pitam jer nisam jos radio s osb-om takve stvari.
|
...
Znači, mo?e se slobodno sa finom piljevinom ( u beboplu-ovom slučaju, hrastovom piljevinom ... koja mu je ostala od gazi?ta) mje?ati tekućinu za kitanje, a za nju ti preporučam da ide? istim proizvođačem kojeg misli? i stavljati kao zavr?ni sloj, jer uvijek je bolje imati cijeli sustav za?tite (u ovom slučaju, parketa) od jednog proizvođača - ali ne govorim da to treba biti Chromos-ov asortiman.
Impregnaciju se stavlja na drvo kako isto nebi previ?e upijalo laka, a kako ?eli? da ti pod poslije izgleda ko "?pigl", NE stavljanje impregnacije ne dolazi u obzir. Ako če? ići brusiti kupovni OSB, on će se samo trusiti-trgati, a i nakon lakiranja će uvijek ostati dijelova koja će tvoja papuča, tenisica otkinuti. Lakiranje, bez dobre preparacije istog ti u tom slučaju ni ne treba, jer sam proizvođač OSB-a več nečim lakira samu povr?inu kakvu kupuje?. Taj sloj za?tite je mali ... A da i ne pričam kada ti se sve pra?ina i nečistoča zavuku u pukotine na OSB-u ... joj, ja nebi mogao tako

. Ako radi? "?pigl" varijantu poda, a ne neku rustik ver?n, odr?avanje će ti biti mačji ka?alj. Uzme? mop i sve prebri?e? ... i to je to

.
Ako se pak odluči? na "te?u" varijantu ?pigla, znaj da OSB ne treba brusiti prije nana?anja tekučine za kitanje, jer će se OSB trgati, a kada se smjesa pilje i tek. za kitanje stvrdne, to pove?e osb, pa nema vi?e trganja

i sve se mo?e do savr?enstva izbrusiti za konačan ?PIGL effect

...