Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 12-12-2012, 05:53 PM   #28
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Default Re: Flexifuser i perforirani difuzor

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
beboplu, odlicno ti izgleda patos...

OSB se inace koristi najvise za podne obloge... kao podloga ili kao zavrsni sloj.
http://www.building-green.net/sakura...materials.html (ikonica dole levo)

"Tri ruke laka" su ok... jos mozes i Eomsy-ja da pitas, posto on radi u fabrici lakova.... i vec je lakirao OSB.
http://rumski.com/forum/showthread.php?p=308125
Pozdrav svima koji prate ovaj thread.

Javio mi se član beboplu preko VM-a, a odgovor koji sam mu mislio poslati PM-om, smatram dovoljno ozbiljnim da ga postam u njegov thread, čisto za buduće DIY majstore OSB poda ...

Pitanje je glasilo
Quote:
Originally Posted by beboplu
Pises da si prvo radio preko osb-a tekucina za kitanje parketa plus drvo bra?no e sad pitanje je da li bilo koja tekučina za kitanje parketa i ?to je to drvo bra?no. Je li to piljevina najfinija obicna ili sto jer toga imam od hrasta sto mi je ostalo od gazi?ta. I nakon toga si nakon brusenja stavljao impregnaciju e sad da li mora ta impregnacija i za sto je ona uopce ili moze i bez toga? I jos jedno pitanje da li iso tako bi moglo da prebrusim osb kakav je kupovni pa samo izlakiram ili mora ovo sve sto si ti stavljao. Mislim znam da nista u zivotu ne mora no pitam jer nisam jos radio s osb-om takve stvari.
...

Znači, mo?e se slobodno sa finom piljevinom ( u beboplu-ovom slučaju, hrastovom piljevinom ... koja mu je ostala od gazi?ta) mje?ati tekućinu za kitanje, a za nju ti preporučam da ide? istim proizvođačem kojeg misli? i stavljati kao zavr?ni sloj, jer uvijek je bolje imati cijeli sustav za?tite (u ovom slučaju, parketa) od jednog proizvođača - ali ne govorim da to treba biti Chromos-ov asortiman.

Impregnaciju se stavlja na drvo kako isto nebi previ?e upijalo laka, a kako ?eli? da ti pod poslije izgleda ko "?pigl", NE stavljanje impregnacije ne dolazi u obzir. Ako če? ići brusiti kupovni OSB, on će se samo trusiti-trgati, a i nakon lakiranja će uvijek ostati dijelova koja će tvoja papuča, tenisica otkinuti. Lakiranje, bez dobre preparacije istog ti u tom slučaju ni ne treba, jer sam proizvođač OSB-a več nečim lakira samu povr?inu kakvu kupuje?. Taj sloj za?tite je mali ... A da i ne pričam kada ti se sve pra?ina i nečistoča zavuku u pukotine na OSB-u ... joj, ja nebi mogao tako . Ako radi? "?pigl" varijantu poda, a ne neku rustik ver?n, odr?avanje će ti biti mačji ka?alj. Uzme? mop i sve prebri?e? ... i to je to .

Ako se pak odluči? na "te?u" varijantu ?pigla, znaj da OSB ne treba brusiti prije nana?anja tekučine za kitanje, jer će se OSB trgati, a kada se smjesa pilje i tek. za kitanje stvrdne, to pove?e osb, pa nema vi?e trganja i sve se mo?e do savr?enstva izbrusiti za konačan ?PIGL effect ...

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote

Tags
absorber, difuzor, izgradnja studia, studio, superchunks

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules