|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
da se nadovezem na moj komenar o XV5080....
Pre par dana sam raidio A/B xv5050 i fantoma XR (jbg, sprave stare 10 godina, ali mi u provinciji uvek kasnimo).... mislio sam da menjam uz doplatu svoj XV za XR......i pored toga sto je fantom u nekim farbama svirljiviji, modernije zvuci, generalni zvuk XV5050 mi se vise dopao.... mozda je to stvar godina druzenja sa JV/XP/XV...... zato sam se na prvu oduevio idejom sa Integrom...5080, sa 12 srx-a i super natural.....meni od rolanda dosta ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Ortodox Roland legacy digital Sound period:
1986(D50) - 1994(JV90,S760) Sve kasnije se bazira na njemu i potice od njega. Slava mu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Slava mu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Super ovo radi i ima mnogo više user preseta od 64.
Konkretno: 256 za SuperNatural Acoustic 512 za SuperNatural Synths 64 za SuperNatural Drums 256 za PCM Synth (odnosno, SRX proširenja, synth zvukove) 32 za PCM Drums (odnosno, SRX proširenja, drums zvukove) Kada promeniš vrstu part view za svaki preset piše i MSB i LSB i PC broj, što je jako zgodno s obzirom da je modul u pitanju. Jedino što ostaje kao prava šteta jeste što je potreban neki izuzetan MIDI kontroler kojim bi na svakom kanalu slao CC0 i CC32 brojev + PC da bi uživo funkcionisao kao workstation. I opet dolazimo do ideje da neki stariji workstation kao kontroler vredi više nego bilo koji moderni i još jedan dokaz kako je oprema u rackovima sve slabije zastupljena. Za studio, sasvim druga priča. Pomisao na elektronac i njegove drum zvukove mi deluje kao sjajno rešenje pošto svaka komponenta bubnja ima svoj efekat i fine tune u okviru preseta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Par pitanja...posto mislim da vec nekoliko integri ima kod clanova rumskog?
za koje vreme ucitava expanzije u virtualne slotove? koliko ima user performance mesta (studio set?) ? da li je neko radio A/B sa 5080 (na iste farbe)? da li postoji editor i za android ili samo za ipad i da li se moze na njemu namestiti neki brz program change (one touch princip ili slicno)? hvala!
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#8 | |||
Member
|
![]()
Dok se slowstar ne javi, upravo citam review u sos-u (nema jos na sajtu):
Nije pomenuto. Imam utisak da uopste nema "ucitavanja", sve je u ROM-u. Quote:
Quote:
Quote:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Member
|
![]()
Sto se tice brzine ucitavanja, neko je upravo postavio ovo na gearslutz:
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Roland V-Synth XT | Mika Technika | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 9 | 27-11-2008 09:51 PM |
Roland V-Synth GT | sRce | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 3 | 06-11-2008 03:04 PM |